Ezopercek

Őszi napéjegyenlőség: az elmúlás, búcsúzás időszaka

Őszi napéjegyenlőség: az elmúlás, búcsúzás időszaka

A néphagyomány szerint a téli és nyári napfordulók, illetve az őszi és tavaszi nap-éj egyenlőségek meghatározó energiákat hordoznak, ezért gyakran sorsfordító erőt tulajdonítanak e napoknak. Mivel a napéjegyenlőségkor a fény és a sötétség aránya azonos, így egyfajta nyugalmi egyensúly jön létre. A napéjegyenlőség hete fontos üzenettel bír, a megtisztulás és a felszabadulás lehetőségét ígéri. Az őszi napéjegyenlőség 2016. szeptember 22-én, 14 óra 21 perckor következik be, és amíg nálunk ekkor kezdődik az ősz, földünk déli felén a tavaszi napéjegyenlőségnek örülhetnek.

Árulkodó színek az asztrológiában

Árulkodó színek az asztrológiában

Minden csillagjegyhez tartozik egy szín az asztrológiában, melynek segítségével rávilágíthatunk a lelki világunkra. Mivel a színeket terápiásan is tudjuk alkalmazni, sokat javíthatunk általuk a hangulatunkon, lelki állapotunkon. A következő üzenetek segítséget nyújtanak, hogy megismerhesük, melyik színek azok, amelyekre a legjobban reagálunk, és különféle variációkat javasolnak, hogy boldogabb legyen életünk a színeknek köszönhetően.

Neveden szólítalak Téged (a nevünk számmisztikája)

Neveden szólítalak Téged (a nevünk számmisztikája)

“ A név ereje nem változik. Legyünk vele elégedettek. Nevünk erejét azért kaptuk, hogy csodát vigyünk végbe vele. Ezért ne harcoljunk eszünkkel, szívünkkel ellene, hanem a név erejével győzzük le a bennünk lévő ellentmondásokat. Emlékezz! Neked az Isten adott nevet!” (A. Loszev)

Sámánok nyomában

Sámánok nyomában

A sámánizmus központi alakja a sámán, aki a közösség és a túlvilág között kapcsolatot tud teremteni, segítő szellemekkel dolgozik, rendelkezik az alsó és felső világba való utazás képességével. A sámanizmus gyűjtőfogalmát egyesek vitatják, mások ezzel óvatosságra intenek. A magyar nép hiedelemvilágában is ezt őrzik egyes népszokások, mesék, mondókák sajátos vonásai, ám a  magyar táltosok alakja köré szerveződő hiedelemrendszer, nem azonos azzal, amit a sámánokról ismerünk.

A mágikus álmok Isten útmutatásai?

A mágikus álmok Isten útmutatásai?

Az álmok fontos szerepe, hogy egy problémás élethelyzetünket egy más fajta szemszögből mutatják meg. A környezetünkben élő emberekről, félelmeinkről, konfliktusainkról egy olyan képet mutatnak, amit a tudatos elménkkel nem látunk. Az álmok érzékeny műszerként jelzik, ha felborul az életünkben a harmónia, megrekedünk egy problémában és nem tudunk tovább lépni. Az álom egy kreatív ősi erőforrás, sok tudós például álmában jött rá munkájával kapcsolatos megoldásokra.

A Kos otthona, lakberendezés csillagjegyek szerint

A Kos otthona, lakberendezés csillagjegyek szerint

A lakberendezés gyakran áll az érdeklődés középpontjában, melyben a praktikustól az extrém giccsig terjedhetnek a különböző dekorációs változatok. Elég nehéz eldönteni, hogy melyik a számunkra megfelelő. Az asztrológia segítségével lehetőségünk nyílik a személyiségünket legjobban tükrőző stílusok és formák kialakítására, ami azon túl, hogy kifejezi egyéniségünket, még a lehető legjobban is érezzük magunkat benne.    Ebben a fejezetben a Kos jegyűek otthonával foglalkozunk. 


Rólunk mondták

További vélemények