Ezopercek

Michael - Egy angyal Hollywoodból (Filmajánló)

Michael - Egy angyal Hollywoodból (Filmajánló)

Az angyalok létezése megosztja az embereket, sokan hiszik, hogy léteznek és segítenek nekünk, mások pedig egyáltalán nem hisznek benne. Az angyalok köré felépített misztikus történetek az összes művészeti ágat megihlették. A képzőművészettől a festészetig mindenhol megjelentek. A filmművészetben is megjelennek olyan alkotások, amelynek sikerei elgondolkodtatják azokat is, akik egyébként nem hisznek ezeknek az erőknek a létezésében. A Michael című film, John Travolta főszereplésével mind történeti, mind képi megjelenítés szempontjából hitelesen mesél egy varázslatos világról, amely rejtezik a szemünk elől, mégis karnyújtásnyira van tőlünk. A film üzenete: akár hiszel benne, akár nem az "angyalok" köztünk járnak.

Mihály arkangyal, ki Istenhez hasonlatos

Mihály arkangyal, ki Istenhez hasonlatos

Régi magyar hagyományok szerint szeptember 29.-e, Szent Mihály arkangyal ünnepe. Az arkangyalnak fontos szerepe volt az emberek életben, sok helyen ma is hozzá imádkozva zárul a mise, aki az ember legerősebb támasza az élete legnehezebb pillanataiban.

Őszi napéjegyenlőség: az elmúlás, búcsúzás időszaka

Őszi napéjegyenlőség: az elmúlás, búcsúzás időszaka

A néphagyomány szerint a téli és nyári napfordulók, illetve az őszi és tavaszi nap-éj egyenlőségek meghatározó energiákat hordoznak, ezért gyakran sorsfordító erőt tulajdonítanak e napoknak. Mivel a napéjegyenlőségkor a fény és a sötétség aránya azonos, így egyfajta nyugalmi egyensúly jön létre. A napéjegyenlőség hete fontos üzenettel bír, a megtisztulás és a felszabadulás lehetőségét ígéri. Az őszi napéjegyenlőség 2016. szeptember 22-én, 14 óra 21 perckor következik be, és amíg nálunk ekkor kezdődik az ősz, földünk déli felén a tavaszi napéjegyenlőségnek örülhetnek.

A mágikus álmok Isten útmutatásai?

A mágikus álmok Isten útmutatásai?

Az álmok fontos szerepe, hogy egy problémás élethelyzetünket egy más fajta szemszögből mutatják meg. A környezetünkben élő emberekről, félelmeinkről, konfliktusainkról egy olyan képet mutatnak, amit a tudatos elménkkel nem látunk. Az álmok érzékeny műszerként jelzik, ha felborul az életünkben a harmónia, megrekedünk egy problémában és nem tudunk tovább lépni. Az álom egy kreatív ősi erőforrás, sok tudós például álmában jött rá munkájával kapcsolatos megoldásokra.

A Kos otthona, lakberendezés csillagjegyek szerint

A Kos otthona, lakberendezés csillagjegyek szerint

A lakberendezés gyakran áll az érdeklődés középpontjában, melyben a praktikustól az extrém giccsig terjedhetnek a különböző dekorációs változatok. Elég nehéz eldönteni, hogy melyik a számunkra megfelelő. Az asztrológia segítségével lehetőségünk nyílik a személyiségünket legjobban tükrőző stílusok és formák kialakítására, ami azon túl, hogy kifejezi egyéniségünket, még a lehető legjobban is érezzük magunkat benne.    Ebben a fejezetben a Kos jegyűek otthonával foglalkozunk. 

A Húsvét története és szokásai

A Húsvét története és szokásai

Húsvét a feltámadás, az újjászületés ünnepe. A keresztény egyház ilyenkor emlékezik meg Jézus feltámadásáról, és ilyenkor köszöntjük a tavaszt, a természet újjáéledését is. A húsvét időpontját 325-ben állapította meg a niceai zsinat, a napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnapot kijelölve.


Rólunk mondták

További vélemények