Kártyajóslás

A Tarot kártya
 
A Tarot kártya lapjai képekben beszélnek hozzánk és a képek alkotják a lelkünk nyelvét. Aki meg akarja érteni a kártyák nyelvét,  annak először a lélek, a tudatalatti nyelvét kell elsajátitania. A tudatalatti nyelve más, mint a fogalomszerű gondolkodásra épülő tudatunk nyelve. A lelkünk képek útján fejezi ki magát, ezt minden álmunk alkalmával meg is tapasztalhatjuk. Ezeket a képeket nem lehet tetszés szerint szavakkal kicserélni. A képek is mindenekelőtt, a szimbólumok már évezredek óta változatlan módon érintik meg az embert.

A Tarot kártya az ősi spirituális tudás gyakorlati rendszere. Kulcs önmagunk megismeréséhez és eszköz döntéshozatali helyzetekben. A Tarot kártya a bennünk felmerülő kérdésekre adja meg a válaszokat. Meg tudja mondani például, hogy ez az idő tényleg a legmegfelelőbb-e, most időszerű-e a cselekvés vagy, hogy amit gondolok, igaznak vélhetem-e?

Sorsát az ember nem kerülheti el, döntéseiért magának kell vállalnia a következményeket. A Tarot kártya segitségével beleláthatunk a lehetséges jövőbe, életünk stratégiai elemzőjévé válhatunk. A Tarot kártya a magabiztosság eszköze.
 
 
A Cigánykártya
 
Jómagam, a Cigánykártyát is alkalmazom önismereti eszközként. Nagyon kevesen alkalmazzák, pedig kiváló önismereti és önfejlesztő eszköz. A cigánykártya képekben beszél hozzánk, a tudatalattit kell hagyni dolgozni és nem a tudatos elménket. A tudatalatti pedig képekben kommunikál. Képekben "gondolkodik", képekben üzen. Gondoljunk csak az álmainkra. Amikor alszunk, a tudatos elménk működése lecsökken, előtérbe engedve ezzel a tudatalattit. Ilyenkor pedig miket látunk, hogyan mutatkoznak meg az álmok: KÉPEKBEN természetesen. Pont azért, mert ez a tudatalatti kommunikációjának segitsége.

A Cigánykártya "életszagú", hiszen analógiáiban ez a kártyapakli olyan kicsiben, mint az élet maga nagyban. Azt másolja, példázza le. Ezért aztán az élet eseményei tökéletesen meg is tudnak elevenedni benne, a lapjain keresztül, nagyon hasonló a valódi élethez.

A Cigánykártya lapjait, ha megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy olyan eseményeket, dolgokat jelölő lapjai vannak, amik a valós életnek is szerves részei. Ezenkivül még valamit "lekövet", valami olyat, ami az életre is jellemző, ez pedig nem más, mint a dualitás. Van szivkirály és szivkirálynő, tehát férfi és nő, van szomorúság és örvendezés, szerencse és szerencsétlenség, stb.

Minél hasonlóbb valami az "eredetihez", annál inkább nyilvánul meg benne. Ezt hivjuk röviden az analógiák tanának, kifejezi azt a "törvényszerűséget", miszerint hasonló a hasonlóban nyilvánul meg.
 
 
A Magyar kártya
 
A magyar kártya 32 lapos. A négy szín: piros, tök, zöld, makk lapok a maga egyszerűségében tökéletesen mutatja, hogy 1 héttől-2 hónapig mi az, ami változik, és mi az, ami biztos, kiről vagy miről kell lemondani, sőt arra a kérdésre is választ ad, kell-e, érdemes-e az eseményekbe további energiát fektetni, vagy mindez már a múlt. Megmutatja kiben bizhatunk, mutatja az anyagi helyzet alakulását, így ki tudjuk kerülni a kellemetlen szituációkat. Egyértelmű igen, nem választ ad a jósoltató kérdésére. Megmutatja azt a személyt vagy eseményt, aki segít vagy akadályoz.

A kártyajóslás segítséget nyújt abban, hogy felismerjük és elhiggyjük, hogy életünk minden története, sikere és sikertelensége saját döntéseinken múlik. Munkámban a cigánykártyát, magyar kártyát, Egyiptomi Tarotot, Crowley Tarotot használom, melyek nagy segítségek minden esetben, amikor bizonytalanok vagyunk és a kétségek idején biztos utat mutatnak.
 
Krősz Zsuzsa, asztrológus, életvezetési tanácsadó

Rólunk mondták

További vélemények