Michael - Egy angyal Hollywoodból (Filmajánló)

Az angyalok létezése megosztja az embereket, sokan hiszik, hogy léteznek és segítenek nekünk, mások pedig egyáltalán nem hisznek benne. Az angyalok köré felépített misztikus történetek az összes művészeti ágat megihlették. A képzőművészettől a festészetig mindenhol megjelentek. A filmművészetben is megjelennek olyan alkotások, amelynek sikerei elgondolkodtatják azokat is, akik egyébként nem hisznek ezeknek az erőknek a létezésében. A Michael című film, John Travolta főszereplésével mind történeti, mind képi megjelenítés szempontjából hitelesen mesél egy varázslatos világról, amely rejtezik a szemünk elől, mégis karnyújtásnyira van tőlünk. A film üzenete: akár hiszel benne, akár nem az "angyalok" köztünk járnak.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.23 / 13 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A Daily Mirror búlvárlapban, Frank (William Hurt) egy kiskutyával fémjelzett rovatot vezet, ami különleges esetekkel foglalkozik. Amikor már őt és a kollégáját a kirúgás veszélye fenyegeti, jön egy levél Iowából, ahol egy idős hölgy együtt lakik egy angyallal. A sztorit egy meggyőző fotó támasztja alá. Frank címlap story-t sejt a dologban. Főnöke azonban nem engedi, hogy egyedül dolgozzon az ügyön, mellérendel egy újságírót és egy szakértőt Dorothy Winterst (Andie MacDowell).
 
 
Elindulnak, hogy megnézzék maguknak ezt az "égi teremtményt". Amit találnak az minden képzeletet felülmúl. Michael (John Travolta), azaz Mihály arkangyal titkos küldetéssel érkezik a Földre. Rövid küldetése idejét igyekszik alaposan kihasználni. Iszik, cigarettázik, és nem veti meg a szebbik nemet sem, illata pedig olyan, mint egy süteménynek. Az isten háta mögötti vidéken, ahol földet ért, hamar megszokják az emberek. Négy méter hosszú angyal szárnyait leszámítva alig különbözik a környék átlagmacsóitól. Amikor mindhárman meggyőződnek róla, hogy Michael az, akinek mondja magát, elhatározzák, hogy magukkal viszik Chicagóba, mert óriási szenzációt remélnek. Egyikük sem sejti, milyen "isteni terv rejtőzik a háttérben". Az út a társaságában nem teljesen zökkenőmentes. Mikor pedig megérkeznek a karácsonyi hangulatban fürdő metropoliszba, Michael földi küldetése véget ér. 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények