A Kos otthona, lakberendezés csillagjegyek szerint

A lakberendezés gyakran áll az érdeklődés középpontjában, melyben a praktikustól az extrém giccsig terjedhetnek a különböző dekorációs változatok. Elég nehéz eldönteni, hogy melyik a számunkra megfelelő. Az asztrológia segítségével lehetőségünk nyílik a személyiségünket legjobban tükrőző stílusok és formák kialakítására, ami azon túl, hogy kifejezi egyéniségünket, még a lehető legjobban is érezzük magunkat benne. 
 
Ebben a fejezetben a Kos jegyűek otthonával foglalkozunk. 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.87 / 15 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A Kos személyiség

A Kossal kezdődik az állatöv. Ha az életet kör alakú mozgásnak fogjuk fel, akkor a Kos az élet kezdetén áll, a dolgok eredeténél. Mind a képi szimbóluma, mind az uralkodójáé a Marsé, egy előre, vagy felfelé irányuló mozgást jelent. Belső irányultsága a jövő felé mutat, ami miatt a Kos nehezen tud visszatekinteni, mert feltörekvő, kezdeti jelnek nincs se múltja, se jelene. Semmitől sem fél jobban, mint a nyugalomtól, a visszalépéstől.
 
A Kos jegyben születettek hihetetlen temperamentummal megáldott emberek, tettre készek a nap bármely szakában. Vállalkozó szelleműek, viszont képesek hamar feladni, ha valami túl sok energiát követel tőlük. Szabadnak születtek, nem viselik el a kötöttségeket, ha valaki irányítás alá akarná vonni őket, akkor menekülőre fogják a dolgot. Konokul kitartanak az elképzeléseik mellett, egészen a végsőkig, nem véletlenül mondják rájuk, hogy fejjel mennek a falnak. nem viselik el, hogy bárki is legyőzze vagy megelőzze őket. Önmagukkal küzdenek meg, nem pedig másokkal.
 
Jelszavuk: Az élet egy izgalmas játék! A Kos tűz jegyű, és mint ilyen a bátorságot, cselekvést, a kezdeményezést és az energiát képviseli. Vajon az otthona is erről árulkodik?

A Kos élettere:

Otthonukban meglátszik az életvezetésük: a folytonos rohanás. Mivel ezt a jegyet a Mars vezérli, ezért tele van energiával, teljes gőzzel élik az életüket. A Kosok számára az egyterű otthon a legideálisabb, ahol nem szorul be a falak közé, semmiféle rendszer nem erőlteti rá a szabályait. Nem szereti a zárt tereket, szűk folyosókat, ablaktalan helyiségeket. Legjobb egy loft lakás a maga ipari hangulatával, galériával, vagy egy tetőtéri lakás.
 
Lételeme a tűz, ezért kedveli, ha nappaliját vaskályha vagy egy látványos kandalló díszíti, halomba hordott farakással. A faragott fa, vagy kézi erővel kovácsolt vastárgyak illenek az otthonába, mert ezek erőt fejeznek ki, amivel szívesen azonosul. Városi életre vannak beállítva, a vidék túl unalmas számukra. Száguldoznak egyik helyről a másikra, képtelenek egy helyben megmaradni, üldögélni. A rendrakás nem kifejezetten az erősségük, mégis ők választják ki, milyen legyen az otthonuk, milyen bútorokkal rendezzék be.
 
 
Szeretik az erős színeket, amelyekkel erőt és dominanciát sugallnak a külvilág felé. Alapszínük a vörös, ami vitalitást közvetít, újra és újra feltölti őket energiával, és folytonos aktivitásra sarkall. A lakásukba belépő emberek a legtöbbször meglepődnek a színek erőteljességén. Kizárólag praktikus berendezési tárgyakkal veszi körbe magát a Kos, nem vágyik felesleges dolgokra, amelyek nem szolgálnak semmi értelmes célt. Szereti azonban a formabontó tárgyakat, a megdöbbentő vicces kellékeket.
 
Otthona ugyanúgy “nyüzsög”, mint ő maga.Térre és fényre van szükségük, ezért magas belterű, tágas lakásban érzi jól magát, ahol sok a fény, szereti a funkcionális tiszta tereket. A Kos igényli a rendszeres testmozgást, ezért sokszor találhatunk saját edzőteremmé kialakított helységet otthonában. Ha nincs elég tere, hogy külön szobát kapjon a testmozgás, akkor legalább egy kicsiny zugot találhatunk az otthonában, ahol egy szobabiciklit vagy lépcsőzőgépet beállít.

Előszoba és nappali

A Kos előszobája elhanyagolt terület. Annyira elfoglalt, hogy nincs ideje gondolkodni a megfelelő kialakításon. A bejárati ajtó legyen masszív, hogy kibírja a szélvész módon közlekedő házigazdát. Színe legyen élénkvörös, ez jól illik a ház tulajdonosának személyiségéhez. Tovább hangsúlyozza a lendületet a rézből készült kopogtató, kilincs és levelesláda.

Mivel a Kos rendszerint félbehagyja feladatait, otthonában hamar elhatalmasodik a káosz. Nagyon fontos tehát, hogy kellő időt és energiát fordítson a rendrakásra, takarításra.

Nappalijában a tiszta, szögletes vonalak uralkodjanak. A vörös és a fehér szín okos alkalmazása megnövelheti a teret. Mivel a Kos tűz jegy, előnyös, ha lakásában valódi lángok is helyet kapnak. A célnak tökéletesen megfelel egy kovácsoltvas kandalló vagy egy modern, fatüzelésű kályha is. A padló legyen könnyen tisztítható. Legmegfelelőbb a laminált, a linóleum vagy a parketta. A világítás lehet modern, süllyesztett.

Konyha

A Kos jellemzően azért eszik, hogy éljen, és nem fordítva. Ennek megfelelően a lakás legritkábban látogatott helyisége a konyha, ahol csak szórványos mozgás figyelhető meg főleg étkezési időszakokban az egész napi folyamatos sürgölődés helyett. A tökéletes Kos-konyha tiszta és modern. Tele van időt és energiát megtakarító háztartási gépekkel. Jobb dolga is akad a jegy szülöttének, mint a mosogatás.

Mivel a Kos jegy sajátos kapcsolatban van a vassal, acéllal és általában a fémekkel, a rozsdamentes acél széles körű konyhai alkalmazása különös hangsúlyt kaphat. A nagyobb felületek (például a mosogató, edényszárító, főzőlap, falvédő, munkalap) lehetőleg legyenek matt színűek, megelőzvén ezzel a túlzott csillogást Jól mutat a konyhájában a matt rozsdamentes acél, a túlzott csillogás kerülendő. A fűszerek fontosak a Kos életében, így jó kiegészítők lehetnek a gondosan kiválasztott fűszertartók is. A polcok is legyenek fémből vagy üvegből. A reggelizőpulthoz a legjobban krómszékek illenek.
 

Hálószoba

Mivel a Kos szoros kapcsolatban áll a háztetővel és a kéményekkel, jó, ha hálószobáját az emeleten rendezi be. Ha erre nincs mód, fekhelye magasan a föld fölött legyen. Jó megoldás lehet a galériás ágy létrával, de mások az ágy alapjának megemelésére esküsznek. A rend és a rendszeresség megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy jókora szekrény legyen a szobában. Egy állófogas is jó szolgálatot tehet. Egy kis élénkvörös szín szenvedélyt kelthet, míg a sötétebb árnyalatok a nyugalom érzetét fokozzák.

Fürdőszoba

A jegy szülötte nem tölt órákat a fürdőszobában, mert mindig siet valahova, rengeteg a dolga. Célszerűsége miatt a zuhanyt kedveli, borotvája és fogkeféje is elektromos. A fürdőszoba csempézett fal- és padlófelülete könnyen tisztítható. Jól mutathatnak a nagy, fehér felületek, amiket foltokban törnek meg a Kos kedvenc színei. Egy faragott fa vagy kovácsoltvas dísztárgy fókuszpontja lehet a helyiségnek.

Hobbiszoba

A legtöbb Kos vonzódik a szerszámokhoz és a gépekhez. Hobbiszobája távol helyezkedjen el a lakás többi részétől, hogy teljesen a kedvtelésének szentelhesse magát. A Kos férfi számára tökéletes megoldás lehet egy kerti fészer. Tipikus női szabadidős tevékenység valamelyik művészeti ág gyakorlása, így a Kos hölgyek számára ideális egy kis szoba, ahol dolguk végeztével nem kell azonnal kitakarítani.
 
Díszítés
 
A Kos az éles vágószerszámokhoz, a fafaragáshoz, vasmunkához és hegesztéshez kötődik. Fából faragott dísztárgyak vagy fémből készült szobrok felelnek meg leginkább számára. A Kos kedvence a vas, így bármilyen kovácsoltvas tárgy csodálatos kiegészítő elem lehet. Ennek modern megfelelője, az acél is jó szolgálatot tehet.

Padlózat: Lényeg a könnyű tisztítás. Ennek megfelelően a laminált felületek, a linóleum, lakkozott vagy festett parketták mind kiválóan megfelelnek a célra. A kerámiacsempe is jó szolgálatot tehet. Lehetőleg egyszínű terrakotta, fehér vagy világos színeket válasszunk. Élénk, díszszőnyegeket minden hová tehetünk, de a szőnyegpadló legyen semleges, “tiszta” színű.
 
Világítás
 
A világítás lehetőleg legyen modern, süllyesztett. Fénycsövek vagy neonlámpák helyett spotlámpákat és modern fali lámpákat használjunk. Elegendő napfényhez jutunk, ha a problémás, régimódi függönyök helyett festett ablaktáblát, görgős vagy lamellás redőnyt alkalmazunk.
 
Virágok és növények
 
Minden tüskés, szúrós és tövises növény a Kos uralma alatt áll. A kaktuszok és a pozsgás növények, melyek forró és száraz helyről származnak, jól kifejezik a Kos jellemét. Majdnem mindenfajta kaktusz, aloé, agávé, szanzavéra felhasználható otthonában. Fajtájuk szögletes természete kiegészíti és kiemeli az ilyen környezetben alkalmazott erőteljes, modern vonalakat. A növények ötletes, de minimalista alkalmazása igen hatásos lehet, különösen kövek és kavicsok társaságában.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények