Árulkodó színek az asztrológiában

Minden csillagjegyhez tartozik egy szín az asztrológiában, melynek segítségével rávilágíthatunk a lelki világunkra. Mivel a színeket terápiásan is tudjuk alkalmazni, sokat javíthatunk általuk a hangulatunkon, lelki állapotunkon. A következő üzenetek segítséget nyújtanak, hogy megismerhesük, melyik színek azok, amelyekre a legjobban reagálunk, és különféle variációkat javasolnak, hogy boldogabb legyen életünk a színeknek köszönhetően.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.34 / 35 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A szín valami olyasmi, amit csak akkor hiányolunk, amikor kevés van belőle. Amikor jelen van, kellemesen körül vesz bennünket - kivéve, ha szokatlanul harsány - akkor nem is veszi igazán észre, vagy gondolkodik el rajta az ember. Mégis, mindig sokkal jobban tudatában vagyunk a színeknek, mint amennyire tudatosan felfogjuk azokat.
 
Ez az oka, amiért többek között olyan kifejezéseket használunk, mint méregzöld, bizonyos árnyalatok ugyanis automatikusan kellemetlen dolgokhoz kapcsolódnak. Sok tanulmányt végeztek, és végeznek ma is a színek emberre gyakorolt hatását illetően. A fontos tények jól ismertek, de még mindig vannak olyan apró részletek, amelyeket meg kell tanulnunk.
 
 
A pirosról mindenki tudja, hogy nagyon stimuláló hatású. Nem csoda, hogy egyértelműen az élettel, az erőszakkal és a szenvedéllyel hozzák kapcsolatba. A vallásokban ez mindig a véráldozatokra utal, a Távol-Keleten pedig a szerencsét és az örömet jelenti. A legjobb, ha óvatosan és mértékkel használjuk a piros színt, bár néhányan különös élvezettel használják bizonyos árnyalatait. A sárga nagyon feltűnő, ezért kitűnő kiindulópont, hogy megtanítsuk egy gyereknek a színeket. A kéknek nincs akkora hatása az emberi agyra, talán azért, mert hozzá vagyunk szokva az ég kékjéhez. Nagyszerűen összeolvad majdnem minden környezettel, kivéve az erőteljes árnyalatokat, mint az indigókék. A színeket gyakran használjuk arra, hogy jelezzük a hangulatunkat. Ilyen kifejezések többek között az, hogy sárga az irigységtől, zavarában elvörösödik, vagy elzöldül a méregtől.
 
A színeknek időnként változik a népszerűségük, többnyire a divat diktálja. Mégis, ezeken a pillanatnyi trendeken kívül, vagy a színek szimbolikus jelentését figyelmen kívül hagyva, az embernek elsősorban a személyiségére kellene összpontosítania, amikor a környezete vagy a ruhája színét választja.

KOS - VÖRÖS

A vörös nagy életerőt és aktivitást, ambíciózus energiát és bátorságot fejez ki. Nagyon vonzó, a gyerekek hamar reagálnak rá, és meleg színnek hívják. A gazdagsággal szokás összefüggésbe hozni. Egy kevés vörös a ruhájában vagy a kiegészítőiben vonzóbbá teszi a megjelenését. Ha egy olyan szobája van a lakásában, ahova nem igazán süt be a nap, akkor ott feltétlenül legyen valami derűs, meleg piros. Piros függönyök, egy ülőgarnitúra, egy váza vagy kép elsöpri a homályt, és élettel tölti meg a szobát.

A Kos természetére jellemző, hogy könnyen befolyásolható, úgyhogy ne vigye túlzásba ennek az élénk, pezsdítő színnek a használatát. Idegessé teheti, könnyen felingerelheti bármi, ha túl sokat látja. Soha ne ez legyen egy gyerek szobájának alapszíne, mert hosszú távon nincs rá jó hatással. Ne felejtse el, hogy akkor értékes igazán, ha csak vidításra és az élénkség fokozására használja. Az Ön jegyének a Mars az uralkodó bolygója, és a túl sok vörös ellenséges hangulatot válthat ki.

BIKA - RÓZSASZÍN

A rózsaszínnek finom hangulata van, amit gyakran a szerelemmel, az édességgel és az érzelmekkel hoznak kapcsolatba. A Bika jegyének a Vénusz az uralkodó bolygója, és ezekhez a tulajdonságokhoz vonzódik. A Bika férfiak szeretik a rózsaszínű pólókat és kiegészítőket, a nők pedig előszeretettel vesznek ilyen színű fehérneműt. Halvány rózsaszínnel festheti ki az egész hálószobát, ha ahhoz van kedve, természetesen együtt járnak vele a fodrok, és jól illik egy nőies szobához. Másrészt viszont a túl sok belőle túlságosan kislányos lehet sokak ízlésének, túl szentimentális és érzelgős.A rózsaszín rózsák egy vázában, rózsaszín virágok a fürdőszoba falán vagy a tusoló függönyén, rózsaszín monogramos levélpapírok vagy egy rózsaszín zsebkendő a legjobb módja, hogy ezzel a színnel játszunk. A rózsaszín időnként népszerűbb, máskor kevésbé, de a rózsaszín-fehér kockás holmik mindig frissítő és ártatlan hatásúak. Ilyen anyagból készült kényelmes ruhák sokat javíthatnak nyáron a hangulatunkon.

IKREK - SÁRGA

Csodálatosan sokfajta sárga létezik, kezdve a hűvöstől, a halványon, pasztellen, zöldes sárgán át a vibráló narancsig, nem kifelejtve a citromsárgát és az igazi sárgát. A sárga egy olyan szín, amit a nők szabadon használhatnak a ruháikban. Ruhák, blúzok, kabátok, majdnem minden színárnyalatában szépek, és ezeket könnyű összehangolni más színekkel. Az Ön uralkodó bolygóját a Merkúrt gyakran a sárga derűjével és változatosságával hozzák kapcsolat van. A lakásban a legjobb, ha egy kontrasztos színt választ mellé. Ez kihozza a színt, frissíti, és vidámabbá teszi, de az egyensúlyra nagyon kell figyelni. A sárga különösen jól mutat a függönyökön, vagy a virágok, ételek és díszpárnák színeként. Legyen óvatos, milyen árnyalatot választ a kanapé színének.

RÁK - ZÖLD

Az uralkodó bolygója a Hold, ami gyakran zöldes-ezüstös színűnek látszik. Ne felejtse el, egyszer azt mondták a Hold éretlen, vagyis zöld sajtból van! A zöld nyugodt szín, jó hatással van az emberre. Talán ezért is lettek az iskolatáblák a fekete helyett zöld színűek. A szemnek jobb, ha zöld színre írunk, mert kevésbé fárad el. Nyugodtan válogathat a zöld színű ruhák között, majdnem minden árnyalatban jól mutat, bár a legtöbben a pasztell zöldet vagy a mély, sötét zöldet részesítik előnyben. A háztartási eszközök és az ételek vonzóbbak, ha halvány zöldek. Ami a bútorokat illeti, a selymes, fényes zöld színű bútorok minden környezetbe illenek, és nagyon megnyugtató hatásúak, ha ugyanilyen árnyalatúak a függönyök és egy-két kiegészítő is. A zöld és ezüstszínű tárgyak, vázák, lámpaernyők vagy tulajdonképpen bármi nagyszerű hangulatot teremthet a szobában. Ugyanakkor az olajzöldet is lehet a függönyök vagy bútorok színének választani, mert hasonló a hatása, de kevésbé feltűnő.

OROSZLÁN - ARANY

Este nyugodtan hordjon arany ruhát, ha szereti, de nappali viseletre elégedjen meg néhány arany ékszerrel vagy egy kiegészítővel, mondjuk sállal. Fehérrel kombinálva egy kevés arany is nagyszerűen mutat mindenhol. Nagyobb felületeken használja inkább a tompított aranyat, az óranyat, egy ilyen színű blúz nagyon feldobja a megjelenését. A férfiak pedig viselhetnek aranybarna pólót, inget vagy mély arany bőrkabátot, még ennél is nyugodtabban egy kiegészítőt, nyakkendőt.

A Nap a jegye uralkodó bolygója, amit természetesen az arany színnel hozunk kapcsolatba. Egy szobában odavarázsolja a napsugarakat, mondjuk egy lámpaernyő díszítő szélén, egy függöny vagy bútorszövet arany mintájaként, vagy egy kép kereteként. Biztos lehet benne, hogy mindenkinek felkelti a figyelmét amúgy is, úgyhogy ne legyen hivalkodó. Az arany a drámát, a gazdagságot és az irányítást jelenti. Magabiztosságot kölcsönöz, és a luxus érzését kelti az emberben, úgyhogy egy keveset mindig viselhet belőle.

SZŰZ - KÉK

A falak színének megfelelő a halványkék, különösen a hálószobába, mert nagyon megnyugtató. Egy évszázaddal ezelőtt úgy tartották, ha egy mentálisan zavart embert olyan szobába helyeztek, amelyiknek az ablak üvege kék volt, attól megnyugszik. A tompított kékeket nagyszerűen használhatjuk a takarók és bútorszövetek színeként, mert nagyon elősegítik a csendet, nyugalmat, de ha azt akarja, hogy élénkebb legyen az otthona, akkor nyugodtan használja a zafírkéktől a mély kékig, a lilásig terjedő színek minden szikrázó árnyalatát, de ne az egész lakásban. A ruhákban választhatja a kék legtöbb árnyalatát, néhány különösen jó megjelenést kölcsönöz mindenkinek, különösen, ha kék a szeme. A tengerészkék és a fehér kombinációja örök divat, de a legtöbb divattervező gondolkodásával ellentétben nyugodtan párosíthatja a legtöbb színnel, beleértve a zöld bizonyos tónusait is. Az utóbbi összeállítás tulajdonképpen olyan vonzó, hogy nagyon felkapott lett, mind a ruhák, mind a lakás díszítésének színeként.

MÉRLEG - BÍBORVÖRÖS

A bíborvörös vagy bordó olyan szín, amit nagyszerűen lehet arra használni, hogy egységesítsünk más színeket. Erőteljes, mégsem harsány. Nagyon elterjedt a díszítések területén, mert nem tolakodó és kifinomult. Egyedül is visszaköszönthet egy szék, vagy fotel színeként, de a takarók vagy szőnyegek mintájaként is jó szolgálatot tesz, mert összehangoltságot teremt a színek között.

A tompa változatai bebizonyítják egy színnek azt a képességét, hogy összehozza a többi színt egy egységes harmóniában. A Vénusz, az Ön uralkodó bolygója, megáldja azzal a művészi képességgel, hogy a legízlésesebb hatást elérve használja a színeket. A Mérleg a művészi érzékenység jegye, és ugyancsak ez a jegy uralja az egyensúlyt, az egységet, az együttműködést és az összhangot. Ezek a tulajdonságok mind jól megfigyelhetők, ahogyan a bíborvörössel és a többi színnel bánik.
 

SKORPIÓ - FEKETE

Bár az elsődleges színe a fekete, a skarlátvörös, de a cseresznyepiros ugyancsak gyakran szerepelnek a választott színei között. Ennek a jegynek nemcsak a Skorpió az állata, mint szimbólum, hanem a sas is, ami mutatja a természetében és az ízlésében rejlő kontrasztot és ellentmondást. Az uralkodó bolygója a Plútó, aminek köszönhető a képessége, hogy finom változtatásokat vigyen végbe, mégis mindig megőrizze a rejtélyességet. Gyakran hord finom fekete ruhákat, és az otthonában is felbukkan a fekete csodálatos hatásával. Nagy tehetsége van hozzá, hogy olyan módon legyen meglepő, ami még nem mond ellent a jó ízlésnek. Ezért is tudja nagyszerűen kombinálni a feketét a skarlátvöröset, és úgy csempészni bele a cseresznye pirosat, ahogy az másnak nem jutna az eszébe. Egy kisebb kiegészítő, vagy fotel színének is kitűnőek, egy díszes párna színének pedig nagyon jó hatása van az emberre, ha ilyen színű mintás, szőnyeg és meghatározza az egész szoba hangulatát.

NYILA - LILA

Az Ön színe évszázadokon át a királyok és a papok színe volt, akárcsak a Jupiter, uralkodó bolygója, ami a mítoszok szerint az olimposzi istenek királya. A lilát mindig is a hermelinnel, ezzel a csodás szőrmével hozták összefüggésbe, ami csak keveseknek adatik meg, és az igazságszolgáltatás, illetve a tisztelet jele. Könnyen lehetséges, hogy ma már sokkal többször találkozunk a lilával, mert szabadabban élhetünk a színek adta lehetőségekkel. Az otthonunkban mégis elég egy kevés ebből a színből, a bőséges, gazdag szépség érzetéhez. A lila a gazdagságot és a sikert szimbolizálja. Ez a szín csodálatosan áll érettebb embereknek, különösen, ha egy kevés ezüstös szürkével kombináljuk. Gyakran nem áll olyan jól a fiataloknak, de nagyon érdekes hatást érhet el, hogy úgy dönt, hogy ilyen színű ruhát, kosztümöt vagy öltönyt választ.

BAK - BARNA

Az Ön jegye egy földjegy, az uralkodó bolygója pedig a Szaturnusz, ami mindig a szorgalmasságra, a gyakorlatiasságra és a komolyságra utal. Mégis tanácsos kiterjeszteni a barna használt árnyalatait a világostól, a drappon át a halvány bézsig és a krémes árnyalatokig. A barna hihetetlenül meleg tud lenni, és mérhetetlenül jó hatással van az emberre. Elégtétel érzetével, örömmel és jóleső érzéssel tölti el az embert. A vöröses barna pedig a napbarnított elevenségére utal, ami olyan gyakran jellemző a Bakokra. Az otthona kényelme, a lassú, megfontolt tervezés, ami a pihenés óráiban lefoglalja, mind elválaszthatatlanok a barna színtől. Nyugodtan használja az otthonában a barnát, mert a különféle árnyalatok jól illenek egymáshoz, ugyanakkor kiegészítik egymást, úgyhogy Ön ezzel nagy változatosságot érhet el. Ami a ruhákat illeti, itt sincs semmi korlátja a barna használatának. Kabátok, ruhák, pulóverek, cipők és pénztárcák mind jó választás ebben a praktikus barna színben, és vidám megjelenést kölcsönöznek.

VÍZÖNTŐ - SZIVÁRVÁNY

Az ízlése vegyes, a természetére jellemző, hogy körültekintő, toleráns és boldog. Vegye magát körül a szivárvány összes színével. Ösztönösen észreveszi, ha egy szín nem illik a környezetébe vagy a többi közé, de ha lehet, akkor megtalálja a módját, hogy összehangolja őket egy kis helyzetváltoztatással a többi színhez képest. Az ember otthon érzi magát egy olyan szobában, amelyik tele van a színek nagy sprektumával, mert ahogyan a szivárványnak is egyetemes a megjelenése. Ragyogó színű ruhákat választ magának, és gyakran hord indigókék holmikat, mert ez a kedvenc színe. Ahhoz túl élénk, hogy mindig használja, de egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy a természete elektromosságát szimbolizálja. Az uralkodó bolygója az Uránusz, ami az ég kékjét jelenti, ami pedig a szivárvány otthona. Ugyancsak ez a planéta uralja az elektromosságot.

HALAK - SZÜRKE

Az okkultizmusról való csendes elmélkedését a szürke mutatja meg, ami kifürkészhetetlen mélységekre és szelíd, ragyogó értékekre utal. A Neptunusz az uralkodó bolygója, úgyhogy a tengerzöldes szürke különösen kedvelt színe. Ez egy nagyon friss szín, mégis a rejtélyre utal egy kicsit, ha ilyen színű a ruhája. Ami a lakberendezést illeti, a szürkét szinte bármelyik színnel lehet kombinálni. Különösen jó háttérként, és a derűs színek szinte világítanak a halvány szürke falakon. A szürke kabátok vagy ruhák mindig a csendes jó ízlést mutatják, mégis szükség van egy ragyogó ékszerre vagy valamilyen élénk színű kiegészítőre, hogy igazán szép legyen a megjelenése. Estére a titokzatos szürke selyem vagy tüll mindig megfelelő. A pasztellszínek is a Halak jegyéhez kapcsolódnak, és ezeket rózsaszínnel, zölddel vagy halványkékkel kombinálhatja, egy ezüstös szürke mellett, hogy igazán ünnepélyessé tegye a megjelenését.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények