Vissza az iskolába, a gyermek csillagjegyének üzenete

Vége a nyári szünidőnek, megint elkezdődött az iskola. Az első napok az iskolában hatalmas változást hozhatnak a gyerekek életébe. De mégis, milyen hatással vannak a csillagok a gyermekekre? Hogyan lehet kihozni belőlük a legtöbbet? Hogyan lehet elérni, hogy a gyermek minél jobban érezze magát az iskolában?

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.9 / 21 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

KOS:
 
A Kos gyermek kíváncsi, minden érdekli, amivel kapcsolatba kerül. Ezért már nagyon várja az iskolát. Türelmetlensége miatt az iskolai élet nem zökkenőmentes. A legnagyobb problémát az okozza számára, hogy nincs mindig elég kitartása ahhoz, hogy jó eredményt produkáljon. Rapszodikusan áll hozzá az iskolához. Minden érdekes számára, ami új, bár az érdeklődése nem tart sokáig. Szereti a kreatív és a vakmerő játékokat. Az önkifejezés és a vezetés lehetőségét keresi mindenben, amelyet érdemes lenne támogatnunk, ebben ne fogjuk vissza. Amennyiben baráti hangvétellel közelítünk felé, meghálálja és nagyobb sikereket érhetünk el nála.
 
BIKA:
 
A Bika gyerek csendes és nyugodt, amennyiben harmónia és biztonság veszi körül. A többi gyerekhez képest kicsit lassabban tanul, de ez nem jelent hátrányt számára, mert ennek a lassúságnak az oka az alaposság. A kényelem mindig előbbre való számára a kíváncsiságnál. Ha kitüz egy célt maga elé, ahhoz tartja magát. Ösztönzés és célkitűzés nélkül hanyag és lusta lesz. Ekkor a lustább oldala kerül előtérbe. Tulajdonát nagy becsben tartja. Fontos számára a biztos családi háttér és a támogatás.
 

 
IKREK:
 
Az Ikrek csillagjegy szülötte általában igen éles elméjű gyermek, kitűnő emlékező tehetséggel kiegészítve, ennek ellenére tanulmányai során fokozottan figyelnünk kell eredményeire, mert könnyen felületessé válhat. Érdeklődése, hamar elapad, ezért folyamatosan több célt, motivációt kell elé állítani, mert csak így képes jó eredményeket elérni. Képtelen egyetlen célért dogozni. Fontos számára a szabadság, ezért adjunk neki, hiszen csak így tudja a tehetségét kibontakoztatni. Lelkesen és kíváncsian várja az iskolát, csak sajnos ez nem marad meg hosszútávon.
 
RÁK:
 
A Rák gyereknek csendes, családias légkörre van szüksége. Hatalmas az alvásigénye, a veszekedések, hangos zajok zavarják. A kiabálás fizikai fájdalmat okoz számára. A gyűjtögetés a főszenvedélye és csak érzelmi ráhatással lehet rávenni, hogy régi használhatatlan dolgaitól megváljon. Mivel nagyon érzékeny gyerek, ezért nála különösen problémát okoz az iskolakezdés, annak ellenére, hogy már nagyon várja, mégis kicsit megijedve megy el az évnyitóra. Bármilyen változás kibillenti a megszokott biztonságérzetéből. Ebben a nehéz időszakban nagyobb szüksége van a szülői szeretetre.
 
OROSZLÁN:
 
Az Oroszlán gyermeket nem fogjuk tudni betörni, ha nem egyenrangú félként kezeljük. Az Oroszlán gyerekből nem hiányzik a tisztelet, de nem a felnőtt létet, hanem a tudást, az ügyességet  vagy bármit amiben úgy érzi, hogy képességben felette állunk. Nem kell őt befolyásolnunk az érdeklődési körét illetően, mert nagyon jól tudja, hogy ő mit akar, és nem is hagyja. Nyitott a világra, széles a látóköre. Az Oroszlán gyereknek nagy szüksége van az elismerésre, ez motiválja, ez a valódi célja minden cselekedetével, a megbecsülés és elismerés, kítüni a többiek közül. Az iskolába szívesen megy, és hamar átveszi az irányítást az osztályban.
 
SZŰZ:
 
A Szűz gyermekre mondják, hogy az igazi jó gyerek, később ő az osztály legjobb tanulója és a legjobb magaviseletű gyerek. Okos, pontos, szorgalmas. Jó tanuló, a tanárok kedvence. Akkor elégedett, ha önmagával elégedett és jó tanulónak mondhatja magát. Előfordulhat, hogy hirtelen fordulat áll be jellemében. Ekkor a Szűz gyerek jellemében fordulat következik be, ekkor válik arrogánssá és kritikussá. Ez az önbizalomhiány jele és ezt nem szabad félvállról venni, hiszen ilyenkor mindig kevesebbet gondol saját magáról és képességeiről, mindenkit jobbnak tart magánál. Éppen ezért erősítenünk kell szülőként az önbizalmát, dicsérettel jutalmazással, és akkor örömmel megy az iskolába.
 
MÉRLEG:
 
A Mérleg gyerek esetében szerencsés, ha van mellette egy vele egyenrangú, barát, testvér, aki segít számára utat mutatni. A Mérleg gyerek számára fontos a barátság és a testvéri kötelékek,  állhatatosak, kiállnak a másikért még akkor is, ha nemik kell elszenvedniük a büntetést érte. Hatalmas az igazságérzetük. A tanulásban lusták. Nem érzik a konkrét célt a tanulásban, csak kellemetlen kötelezettséget látnak benne. A kreativitás az ő erősségük, azt érdemes felismerni és ösztönözni. Ha a kreativitásában nem kap ösztönzést, akkor nem fejlődik képességeihez mérten. Ezért a szülőknek az a legfontosabb feladata, hogy elmagyarázzák neki, hogy a saját érdekében arra van szüksége, hogy tanuljon. Akkor szívesen megy majd az iskolába.
 
SKORPIÓ:
 

A Skorpió jegyben született gyerek nagyon ragaszkodó, még később is erősen igényli a családi együttléteket. A szigorú nevelés nem biztos, hogy jő irányba tereli, inkább félelmet és szorongást vált ki benne, amely  felnőtt korában hatással lehet rá. A Skorpió gyereknek a tanulmányi eredményei ugyanolyan hullámzóak, mint néha a hangulata. Teljesen kedve szerint foglalkozik a leckével. Tanárainak nagyon nehéz dolga van, hogy elnyerjék a bizalmát. Amennyiben céltudatosságát jó irányba tereljük, úgy nem kell noszogatnunk a tanulásra, mert különben semmi sem tudja befolyásolni, hogy jó eredményeket érjen el.
 

 
NYILAS:
 
A Nyilas gyerek rendkívüli módon szereti a társaságot. Szereti a változatosságot, ezért ne kényszerítsük unalmas, egyhangú cselekvésekbe, mert akkor elkezd lázadni. Lelkesedését az elért eredményei táplálják. A Nyilas jegy szabadságvágya nagyon korán megmutatkozik, a legjobb lehetőség a sport, hagyjuk hogy olyan sportot válasszon, ami nagy teret igényel. Szüleinek engednie kell azt a szabadidős tevékenységet, amelyet szívesen csinál a gyerek, hogy ne érezze túl egyhangúnak az iskolát. Így sokkal jobb teljesítményekre lesz képes az iskolában. Az igazi jellemét  társaságban tudja igazán kibontakoztatni.
 
 BAK:
 
A Bak gyerek emlékezőtehetsége kiváló, ezért a tanulás nem okoz számára különösebb problémát, még akkor sem, ha az elvárások túlzottak. Felelősségtudata igen korán kialakul, általában még iskoláskor előtt, ezért hajlamosak a szülők és a tanárok túlterhelni, ami nem jó hatással lehet rájuk. Az amúgy is megfelelni vágyó Bak gyerekek depresszióssá, önbizalom hiányossá válhatnak az egyre nagyobb teljesítmény elvárása miatt. Erős oldala az akaratereje, szívósan küzd a céljaiért. Türelemmel és lelkiismeretesen végzi a munkáját. A szellemi túlterheléstől kíméljük meg, mert visszahúzódóvá válhat. Nagyon fontosak számára az emberi kapcsolatok, éppen ezért ha igazságtalanság éri, azonnal magába zárkózik. Fel kell oldani benne a zárkózottságra való hajlamot, nem szabad többet követelni tőle, mint amennyit a korához képes elbír.
 
VÍZÖNTŐ:
 
A Vízöntő gyerek szinte soha nem ér rá, örökké rohan valahová. Szereti a különórákat, amely változatosságot biztosít számára, különböző társaságokat biztosít számára. Legjobb, ha hagyjuk, hogy maga válassza ki érdeklődési körét és teljes értékű társként kezeljük, mert különben lázadni fog. Nem viseli el a kötöttségeket, ők azok a gyerekek akik tetoválást, piercinget és különböző lázadási formákat választanak.Bármire akarjuk kényszeríteni megmakacsolja magát. Igényli az érzelmi kötődést, de nem beszél róla, a gyengeség jelének tartja. Ha figyelembe vesszük, hogy a Vízöntő gyereknek a két legfontosabb dolog az életében: a másság és szabadság és eszerint élünk vele, akkor a legjobb teljesítményű és legkedvesebb gyerek lesz.
  
HALAK:
 
A Halak gyerek nagyon érzékeny és sokkal jobban igényli a törődést, mint társai. Mindig kell, hogy valaki legyen vele, aki a védelmet jelenti számára, akár szülő, akár testvér, vagy barát. Ez nem azt jelenti, hogy képtelen az önállóságra, csak megnyugtató számára a ráirányuló védelem. A Halak gyerek önbizalma soha nem kielégítő, mindig középszerűnek érzi magát. Ezért önbizalmát folyamatosan erősíteni kell, próbáljuk minél többször dícsérni, mint amennyi természetes, elbízni sosem fogja magát.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények