Válságből esély (Telihold - 2019.10.13.)

Főleg egy új kapcsolatban ahhoz, hogy bárkit is igazán szeretni tudj, rendszerint magadnak kell megváltoznod. Le kell vetkőzni a régi lelked, majd az új lelkedbe szépen beleöltözni. A régi pedig ott marad az emlékezeted ruhatárában a fogason, mint egy ruha, amit kinőttél már.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.71 / 35 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2019. október 13-a, egy rendkívül intenzív napnak ígérkezik, hiszen a Mérleg jegyében járó, harmóniát kereső Nap feszült kapcsoaltba kerül a robbanékony, válságokat előidéző Plútói energiákkal, nem várt fordulatokkal borítva fel nyugalmunkat, a feszültséget pedig tovább fokozza a 23 óra 09 perckor bekövetkező Telihold.

 

Teliholdkor, a férfi (Nap) és a nő (Hold) szemben állnak egymással, amely rendszerint konfliktust hordoz, és mindig komoly tükröt tart emberi és párkapcsolatainkban. A Mérleg Telihold már önmagában is feszültség gerjesztő hatású, a Kosban járó Hold szembekerül a Mérleg Nap energiájával, óriási feszültségeket gerjeszt, és olyan ellentmondásokra világíthat rá, amit hajlamosak vagyunk másokra hárítani.

 

 

Váratlan események, balesetek, szakításveszély jellemezheti ezt az időszakot, sok emberi és partnerkapcsolat “megmérettetik”. A feszültséget és a balesetveszélyt fokozza a Mérleg Nap és a Bak Plútó erőfitogtató fényszöge.Ugyanakkor ebben a bolygó konstellációban hatalmas átmozdító erők rejlenek. Ha nem pusztításra és rombolásra használod, hanem egy koncentrált erőnek, ami erős hátszelet ad, akkor megtalálhatod a keresett harmóniát az életedben, kapcsolataidban. Ebből az energiából erőt, bátorságot és önbizalmat nyerhetsz.

 

Azt a harmóniát, amit a kapcsolatainkban szeretnénk megtalálni, először saját magunkban kell megteremtenünk. A Mérlegben álló Nap, mindig a kapcsolatainkra irányítja a figyelmünket, melyben harmóniára és érzelmi biztonságra vágyunk. Míg a Kosban álló Hold csak önmagára figyel, a középpontban önmaga áll. Míg a Mérleg úgy fogalmaz: mi, addig a Kos annyit mond: én akarom, és meg is teszem. A serpenyő két tartalma között billegünk.

 

Ilyenkor, a külvilág szembesítő hatása felerősödik, egyfajta tükröt tart elénk. Egyik legfontosabb célja, hogy felszínre hozza az elrejtett érzelmeket, szőnyeg alá söpört problémákat és megvizsgáljuk milyen igényeinket szorítottunk háttérbe azért, hogy megfeleljünk másoknak. A szembenállás következményeként, az árnyékból felszínre kerülhetnek a múlt ránk tapadt negatív mintái, olyan tulajdonságaink, kapcsolati mintáink, melyeket már rég el kellett volna engednünk.

 

 

Az égi jelenség hatására megláthatjuk önmagunkat egy másik ember személyiségében, a már említett “tükröt tartva” elénk. A kapcsolatokat, egy életen át tanulja az ember. Majdnem mindannyiunk mögött van már kapcsolati tapasztalat, ezek között vannak olyanok, amikre szívesen emlékszünk vissza, de nyilván akadnak olyanok is, amik kevésbé örömteli emlékek. Ezeket a tapasztalatokat, élményeket öntudatlanul is hordozzuk, és ehhez még hozzá adódik szüleink mintája.

 

Mivel a múltunk meghatározza a jelenünket, azt ahogyan érzünk, gondolkodunk, ezért ennek a Teliholdnak az energiáját úgy tudjuk a leghatékonyabban kihasználni, ha szembenézünk önmagunkkal, érzéseinkkel, félelmeinkkel. Amíg önmagadat nem tudod szeretni, elfogadni, addig a másikat sem tudod.

 

E Telihold üzenete: Az ÉN és a TE közötti ellentétből, hogyan lesz a MI?
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények