Valami régi, valami új... újhold a Bikában

“Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük.” 

 

 2017.04.26-án 14 óra 17 perckor újhold lesz a Bika jegyében. Újholdkor a Nap és a Hold együtt áll az égen. Míg az újhold a lelket és az újjászületést szimbolizálja, addig a Bika megnyilvánulása minden, ami fizikai, anyagi, földhöz kötött.
 
 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.66 / 47 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

 

A föld jegyű Bikához tartóznak a legerősebb anyagi és érzelmi kötődéseink és ragaszkodásaink. Az újholdhoz viszont az új kezdetek és az új dolgok elindításának az ideje. A Bika a mozdulatlanságot, a ‘most” pillanatát rögzíti az életünkben, a zodiákus leganyagiasabb, legmasszívabb energiáját szimbolizálja: rögzít, megtart, gyökeret ereszt.

Meglehetősen feszült energiák vesznek körül bennünket: a Bika jegyében létrejövő újhold elhozza a vágyat, az új dolgokra, ezáltal vágyunk az új élményekre, szeretetre, egészségre, jólétre. Mert minden kezdetben ott van a lehetőség az újra, arra, hogy valami új és sokkal jobb dolog kezdődjön az életünkben. A Bika a legkisebb változásra is érzékenyen reagál, ezért az ismeretlentől, az újtól, a fejlődéstől való félelmeink miatt beleragadhatunk különböző élethelyzetekbe.

 

Az újhold nemcsak az új kezdeteket szimbolizálja, hanem az elengedést is: ahhoz, hogy valami új kezdődhessen az életünkben, valaminek véget kell érnie. Éppen erre a a kővé vált élethelyzetekre világít rá a Bika újhold, ahol a tehetetlenség, a berögzült rossz szokások fogva tartanak. A Hold állandóan változásban van, a Bikában azonban, mindent amihez csak ragaszkodunk magunkhoz kötünk. Amihez túlságosan ragaszkodunk azt elveszíthetjük, amit szabadjára engedünk az visszatérhet hozzánk.

Az újhold a megújulást szimbolizálja, a retrográd bolygók viszont arra intenek, hogy nagy horderejű újrakezdéseket ne eszközöljünk az életünkben. A régi életképes kapcsolatainkba, dolgainkba vigyünk megújulást, ezáltal megteremtve a vágyott biztonságot. Ne úgy akarjunk megújulást elérni, hogy embereket, dolgokat kiválogatunk, majd megszabadulunk tőlük. Csak is azt engedd szabadjára, ami úgy érzed visszatart, megköt, fullaszt.

Az állandóság jegyében, a Bikában létrejövő újhold legfontosabb üzenete: új nézőpontok, értékrend kialakítása, régi értékek megőrzése, a rossz berögzült szokások, magatartásformák, meggyőződések felszámolása, amelyek akadályozzák a haladást. Azokra a külső hatásokra, amik érnek bennünket, a hirtelen reagálás helyett nézzük meg más nézőpontból, mit tanulhatunk belőle. A Bikában létrejövő újhold egy belső átalakuláshoz vezethet el, amely által felszabadulhatunk félelmeinktől és bűntudatunktól.Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények