Úgy, ahogyan Ő szeret... (A szerelmes Halak)

Nincs két egyforma ember, hiszen mindenki saját egyedi, különleges módján éli meg az érzelmeit, az életünkben pedig sok bonyodalmat okoz a szerelem. A hétköznapjainkban van, aki ezt az érzést sodródva, öntudatlanul, boldogan, a kevésbé szerencsések gyötrődve élik meg. A szerelem érzése ösztönkésztetéseink alapján jön létre, és azokat ritkán vagyunk képesek értelmezni a tudatos énünkkel. Az ösztöneink pedig velünk született bonyolult viselkedésmódjaink. Az asztrológia segítségünkre van abban, hogy megérthessük a bennünk zajló lelki folyamatok hátterét, az égitestek hatásán, jelentésén keresztül. Képes feltárni tudattalanunk, árnyékszemélyiségünk működését, ezáltal rávilágít a bennünk zajló érzések és ösztönkésztetéseink működésére.

Az asztrológia tudományát segítségül hívva nézzük meg, hogyan szeret a Halak?


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.02 / 1087 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A szerelmes Halak

A Halak szerelmi életére jellemző, hogy általában szerelmes, ha nem egy másik emberbe, akkor egy ügybe, vagy Istenbe. A természetében hordozza az adás ösztönét, és mivel vízjegy, ezért nagyon érzelmes is. Számára elképzelhetetlen, hogy egyedül élje le az életét, hacsak nem a szerzetesek és az apácák önfeláldozó magányáról van szó, amelyet egy magasabb rendűvel való egyesülés érdekében vállalnak. Valóban nagyon érzékeny, kifinomult és önfeláldozó tud lenni. Előfordulhat, hogy a mások iránti vágyukat túlkompenzálják, ami hűvösségben és elzárkózásban nyilvánul meg. 

A Halak jegy szülöttei hajlamosak arra, hogy mások vágyait helyezzék előtérbe, és megelégednek a legkisebb gyengédséggel vagy szeretettel. Az is előfordulhat, hogy az árnyoldal kerekedik felül, és a partnernek állandóan lesnie kell “uralkodója” akaratát. Ha a Halak bízik a partnerében, akkor mindent odaad magából, nem feltétlenül holnap vagy jövőre, mert a hűség és a strukturáltság nem az erőssége, de ma, ebben a pillanatban mindent megkaphatunk. Ha pedig egy életen át együtt maradunk, akkor ez így lesz egész életünkben. A Halak természetének egyik legzavaróbb tulajdonsága, hogy egy bizonyos szintig bárkivel képes kapcsolatban lenni, az emberek pedig gyakran félreértik ezt a nyitottságát. nem vesz részt teljes szívvel a dologban, lehet, hogy csak együtt érzően tud hallgatni. Általában könnyű elcsábítani, amit nem feltétlenül csak szó szerint kell érteni. Nem lehet ketrecbe zárni, az extrovertált énje annyira könnyen jut el emberekhez, hogy ehhez akár hozzá is szokhatunk. Alapvetően egy bölcs lélekkel van dolgunk, aki hamar átlát az embereken, és bár gyakran együttérzésből vagy szimpátiából követ egy utat, de mindig tisztában van azzal, hogy mi az, ami számára valóban érték.

A Halak általában nem csak egyetlen férfit vagy nőt vesz észre az életben. Őt mindenki érdekli, és általában mindenkihez vonzódik. Sajátos erkölcsiséggel rendelkezik, amit jobb, ha minél hamarabb megismerünk, hogy később ne okozzon meglepetést vele. A jegyre jellemző különös hűvösség a megcsalásos helyzetekre vonatkozik, vagyis ha azt mondja, hogy ez számára nem jelentett semmit, akkor ez valóban így van, és jobb, ha számunkra sem jelent semmit. A birtoklóbb típusoknál ez okozhat némi problémát. Lehet, hogy a tettek szintjén hű marad, a képzeletének azonban semmi sem szabhat határt. Ennek ellenére semmilyen más jegy nem lesz olyan mély megértéssel és kifinomult kommunikációval irántunk, mint a Halak. Van egy olyan minőség a Halakban, hasonlóan a szemben levő Szűz jegyhez, ami alapvetően érintetlenül és birtokolhatatlanul, függetlenül a házassági szerződéstől, vagy attól, hogy milyen régen ismerjük őt. A Halak egy része mindig a kozmoszhoz fog tartozni, és nem a partneréhez. 

A kevésbé bonyolult Kos vagy Bika jegyekhez hasonlóan a Halak nem tudja kimondani, hogy “itt vagyok én, egy egyszerű lélek, és a tiéd vagyok”. Lehet, hogy nekünk ad 45-öt a héten, felfedezett 68 énje közül, de ne várjuk el, hogy mindent nekünk adjon. Mindig lesznek álmai, vágyai, amelyeket nem mond el senkinek. Ha minden alkalommal, amikor álmodozó, meghatározhatatlan tekintettel néz a semmibe, azt kérdezgetjük tőle, hogy “mire gondolsz?”, akkor előbb-utóbb az őrületbe kergetjük őt is, és magunkat is, mivel soha nem fogunk kielégítő választ kapni kérdésünkre. Az igazság az, hogy ő maga sem tudja, csak egyszerűen elgondolkozott, és biztosan vissza fog térni hozzánk hamarosan.

 

 

A Halak, többnyire nonverbális eszközökkel kommunikál, mivel gyakran képtelen szavakba önteni az érzéseit. Jobban bíznak az érintésben, a kifinomultabb módszerekben, amit már akár telepátiának is nevezhetünk. Ha megpróbáljuk arra kényszeríteni, hogy magyarázza meg, amit érez, az ahhoz hasonló, mintha vizet akarnánk markolni: kifolyik az ujjaink közül, és semmi nem marad a kezünkben. A megfoghatatlanság kifejezést gyakran használják a Halakkal kapcsolatban, ahogy a megtéveszthetőséget is. Ez azonban nem a Bak számíthatóságához, vagy a Skorpió szándékos titokzatoskodásához hasonló, egyszerűen arról van szó, hogy a Halak 30 különböző szempontból látja a dolgokat, hogyan mondhatna el akkor egyetlen verziót? Főleg, ha a partnere valószínűleg nem is érti meg, hogy milyen az, amikor ennyiféleképpen lát valaki. És az ambivalens érzések, nos, ez szintén nem egy könnyű dolog.

Hogyan magyarázhatná meg, hogy egyszerre szeret és gyűlöl valakit, hogy egyszerre tart minket csúnyának és szépnek, amikor minden örökösen változik, mint a kaméleon színe? Ez az oka annak, hogy a Halakat megfoghatatlannak gondolják. Próbáljuk meg úgy átélni az érzéseket, ahogy jönnek, és elengedni, ahogy mennek, mert hiábavaló kísérlet lenne pontosan meghatározni és állandósítani őket. Sokan nem azért sérülnek meg a Halakkal való kapcsolatukban, mert a jegy szülöttei alapvetően hidegek vagy érzéketlenek, hanem mert azt várják, hogy folyamatosan áramoljon a szeretet, hogy azt mondja nekik a Halak partnerük, hogy “szeretlek, és mindig szeretni foglak”. Az ilyen kifejezések egyenesen nevetségesnek tűnnek a Halak jegyű szülött számára, aki tudja, hogy a szeretet állapota mennyire változékony, hogy ennek a szónak számtalan jelentése lehet, hogy minden relatív, és érzelmi szempontból nem lehet bebiztosítani a jövőt. Ha azonban eleget tudunk a világról és saját magunkról ahhoz, hogy bele merjünk menni egy folyamatosan változó kapcsolatba, akkor a Halakkal való együttlét lehet minden kapcsolat közül a leggyógyítóbb és legregenerálóbb hatású.

A lényeg az, hogy ne tiporjuk el az álmait, és soha ne gondoljuk azt, hogy maximálisan értjük őt. Ha így érezzük, biztos, hogy azonnal megváltozik majd. Ha nem szeretjük a változásokat, inkább válasszunk egy Bika vagy Oroszlán jegyben született partnert, ha viszont kedveljük a meghódításra váró hegycsúcsokat, a ködbe burkolózó, sejtelmes jövőképet, és a felfedezhetetlen kincseket rejtő varázslatos kastélyokat, akkor ne féljünk a Halak szerelmétől. Azt viszont ne gondoljuk, hogy ezzel csak egy ember a miénk, mert ezzel mindenkit megkaptunk. Milyen módon is lehetne jobban tanulni az életről?

 

A Halak férfi

A Halak meglehetősen feminin jegy, abban az értelemben, hogy milyen hajlamokkal, képzelőerővel, finomsággal és együttérzéssel rendelkezik. Sok Halak férfi szélsőségesen férfias tud lenni, és maximálisan tudatában van annak, hogy mit akar, és ehhez hogyan juthat hozzá. Mindent egybevéve azonban elég nehéz feladat lehet egyszerre férfinak és Halaknak is lenni, de ez főként a társadalmi elvárások és a kollektív értékrend miatt van így. Rengeteg típusú Halak férfi létezik, számtalan módon próbálják kompenzálni a “Halakságukat.” Egyesek közülük a statisztikák és definíciók rideg racionalitásába menekülnek saját tudat alatti látomásaiktól.

Ők azok a dogmatikus és materialista tudósok, akik másokban próbálják meg elpusztítani azt, amit félnek meglátni saját magukban. Nem képesek tolerálni az érzelmességet, és nem tűrik mások hangulatváltozásait sem, mivel ugyanez fenyegeti őket a saját lényükben is. Ha azonban egy Halak férfinak van bátorsága szembesülni saját sebezhetőségével, és belátni, hogy ez összeegyeztethető a férfiasságával, akkor egy ritka személyiségtípussal találkozhatunk. Ha pedig képes megőrizni a férfiasságát, és nem menekül el, akkor valóban erről a típusról van szó.

Ő az, aki rengeteg könyv- és filmhőst testesít meg, ő az antihős, kifinomult harcos, az érzékeny szerető. Valószínűleg mindenki másnál közelebb áll a modern ember mítoszához, hiszen a férfinak és a nőnek egy egészen különös elegyét alkotja. Az ilyen Halak férfi igen karizmatikus, és egyaránt képes elbűvölni a nőket és a férfiakat. Sajnos sok Halak férfi inkább a szélsőségeket képviseli. Említettük a racionális alkatot, aki gyűlöli, hogy Halak jegyű, és kétségbeesetten próbálja megvédeni saját érzékeny lelkét. 

Az ellenkező típus is elég gyakori, vagyis az olyan férfi, aki az erős nőket szereti, különösen azokat, akik anyagilag is támogatják, akik törődnek vele, amíg ő megírja az örökké félbemaradt regényét. Ő a passzív áldozat, akit elárult és meggyötört a hideg, gonosz felesége, ezért más nők anyai ösztöneire apellálva, együttérzésre és sajnálatra vágyik. Szegény nők pedig azt hiszik, hogy a Halak férfi romantikussága valódi gyengédségből és érzelmekből fakad. Ez a patetikus Halak típusa, feleségük és szerelmeik pedig olyan csalódott nők, akiknek folyamatosan férfi szerepet kell játszaniuk, és akik ezért egyfolytában zsörtölődnek. Ezek a férfiak gyakran a legerőteljesebb nőkhöz vonzódnak, akik az Oroszlán, a Kos, a Skorpió vagy a Bak jegyében születtek. Mivel bennük nincs meg az erő, ezért ezt másokban keresik.

Az eddigiekből nem nehéz kitalálni, hogy a Halak hajlamos a szélsőségekre. Ritka, hogy semleges jellegű Halakkal találkozunk. A Halak férfinak óriási szüksége van arra, hogy megértsék. Ez nem az erőteljes fizikai szenvedély jegye, de egy érzéki jegy. Nem az ő stílusa, hogy a hajánál fogva megragadja és a barlangjába cipeli a nőt. Sokkal jellemzőbb, hogy egy izgalmas, baráti hangulatú beszélgetés után enged a jó bor, a kellemes zene, a szaténlepedő és a szexi fehérnemű csábításának. 

A Halak szeret passzívnak lenni a szerelemben, ez a szexepilje. Gyakran bolondot vagy áldozatot csinál magából, mivel túlságosan együtt érző és empatikus. A nők szeretik védelmük alá venni, pedig ő is tökéletesen meg tudja védeni magát. Ezt azonban nem mindig közli másokkal, hiszen ez nem az ő érdekeit szolgálná. Bízzunk benne, mert ezzel a legjobban hozhatja ki belőle. Ha csak az árnyoldalát látjuk, akkor soha nem fog hinni önmagában. Egyébként szinte sosem bízik igazán magában, ezen a téren kegyetlenül realista tud lenni. Mások bizalmára és hűségére van szüksége ahhoz, hogy kialakuljon az önbizalma. Ha megvádoljuk valamivel, valószínűleg boldogan elfogadja ezt, csak hogy örömet szerezzen vele. Az ő harcmodora a nem harcolásban van, annyira hátralép, hogy az ellenség arcra bukik előtte. A tehetetlenség is az ő fegyvere, ebben is megmutatkozik a jegy erős feminin jellege.

A passzív ellenállás igen kedves a Halak szívének. Mindebből arra is következtethetnénk, hogy könnyű uralkodni a Halakon, de ez nem így van, mivel az ő világában nem léteznek domináns vagy alázatos minőségek. Inkább rugalmasan alkalmazkodik a felszíni áramlatokhoz, mivel ez egyszerűbb, és nem feltétlenül szükséges, hogy minden helyzetben vér folyjon. Az alkalmazkodása mögött nem az húzódik meg, hogy szüksége volna az irányításra, sokkal inkább az a vágya, hogy békén hagyják. Próbáljunk meg uralkodni rajta, látni fogjuk, hogy üresen maradt a markunk, és ő minden nehézség nélkül kicsúszott a kezünk közül. Ha azt szeretnénk, hogy minden döntésünket más hozza meg, vagy épp ellenkezőleg, egy papucsférjet szeretnénk, akkor inkább ne válasszunk Halak jegyű partnert. 

Egy kapcsolatban van is meg nincs is, és az ígéretek vagy a házassági szerződés semmit nem jelent számára, ha a kapcsolat alapvető értékei megsérültek. Minden játszmán átlát, és ha úgy érzi, helyesnek, akkor másnap reggelre egyszerűen eltűnik, minden üzenet vagy telefon nélkül “elúszik”, mint a hal. Ha viszont olyan kapcsolatra vágyunk, ami egy igazi szabadelvű nő álma (megjegyzem nem sok ilyen nő létezik), akkor a Halak férfiban megtalálhatjuk az igazit. Ő nem egy hímsoviniszta, hanem nagyon érzelmes lélek, akiben rengeteg együttérzés van a nők iránt. Általában könnyebben barátkozik a nőkkel, mint a férfiakkal. Mivel alapvetően érti az emberi természetet, ezért nem valószínű, hogy partnerét bejárónőnek vagy a szexualitása tárgyának nézi, sokkal inkább az embert látja benne, ami nagyon értékes tulajdonság.

 

A Halak nő

Rengeteg hálaének szól a Halak nőhöz titokzatossága, gyengédsége, együttérzése, megfoghatatlan bája és sokatmondó némasága miatt. Valóban ő lehet a női archetípus megtestesítője. Róla mintázták a mesék kastélyának kedves és szép hercegnőjét, aki várja, hogy a lovag kiszabadítsa és megmentse. Változékony jellegű és mélységű érzelmei miatt olykor kissé kiforratlan személyiségnek tűnhet, emiatt sok férfi azt gondolja, hogy majd ők a saját kedvükre formálhatják, ami részben igaz is. Az odaadás, a kedvesség, a finomság minden Halak nőben jelen van, de ez nem jelenti azt, hogy nincs egyéniségük. A Halak férfiakhoz hasonlóan ők is kifürkészhetetlenek, és megközelíthetetlennek tűnik a lelkük. Bár készséges és ritkán vitatkozik, neki is megvan az a védekező módszere, hogy egyszerűen eltűnik a szemünk elől. Lehet, hogy fizikailag tűnik el, majd felbukkan egy másik partnerrel, de valószínűbb, hogy fizikai szinten velünk marad, és lélekben egy fantáziavilágba távozik. Nagyon különös, amikor elmegy. Senki nincs otthon....

A Halak nő végtelenül romantikus alkat, a mesék hercegnőjéhez hasonlóan szüksége van költészetre, a gyengédségre, a stílusosságra. Ha mindezektől megfosztjuk, azzal vagy egy másik szerető karjaiba kergetjük, vagy a saját fantáziavilágába, ahol eljátssza a mártír szerepét. Ha viszont megadjuk neki, amire vágyik, akkor királynővé tesszük. Ez az egyszerű dolog mégis elképesztően nehéznek bizonyul a férfiak számára, amiben az is közrejátszik, hogy a Halak nő gyakran a levegőjegyű férfiakhoz vonzódik, akik azt hiszik, hogy képesek elcsábítani őt sziporkázó intellektusokkal. 

Tévedés ne essék, ha a Halak nőnek csalódást okoznak, nem fog sokáig gondolkozni azon, hogy megcsaljon-e minket. Emlékszünk Elisabeth Taylorra és Richard Burtonre? Az nem elég, ha jó hozzá egy férfi, együtt kell megélnie vele az álmait. Ha leereszkedően bánunk vele, vagy nem foglalkozunk vele, azzal rengeteget kockáztatunk. Van egy erőteljes színpadiasság a Halak nőkben. Egyedi adottsága van ahhoz, hogy belehajszolja magát a legkibogozhatatlanabb dilemmákba és krízisekbe, majd a barátai segítségét és tanácsát kéri, amit persze soha nem fogad meg, mivel szüksége van arra, hogy szenvedhessen, és áldozat lehessen.

Különös személyiségtípus.....Ha azonban később találkozunk vele, akkor felfedezhetjük azt az együttérzést, lelki gazdagságot és bölcsességet, ami az élet árnyoldalát látva alakult ki benne, és ami sokkal jelentőségteljesebb, mint a megformálatlan gyémánt, amit Pygmalion lát a korai húszas éveiben. Ekkor bontakozik ki a Bölcs Asszony, aki ösztönös tudással rendelkezik a nőiségről és az emberekről. Gyakran előfordul, hogy médiumi képességei vannak, amit igyekszik gondosan elrejteni a világ szeme elől, hiszen ez az adottság gyanakvást és különös érzéseket válthat ki másokból. Van valami boszorkány jelleg is a Halak nőkben, ami a személyiségétől függően lehet fekete vagy fehér boszorkányság. 

A vámpír alakja az eltévelyedett Halak nőt formálja meg, aki mások fantáziájában él, és elszívja az erejüket. Soha ne becsüljük alá a képességeit, mert könnyen lehet, hogy csak nem akarja felfedni valódi adottságait. Neptun egy erőteljes istenség, ha őt szeretjük, azzal az óceánt is szeretjük, minden változásával és hangulatával, dühével és békéjével, pusztításával és szépségével.Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények