Totem tükör, avagy az Ikrekről kicsit másképp

Mi lehet a növények üzenete, mik lehetnek a ránk váró megoldandó feladataink, mi a Világmindenség üzenete? Mire emlékeztet, óv, segít, a totem állat és növény, mely a csillagjegyünkhöz csatlakozik? Mit üzen a kozmosz, milyen tükröt tart felénk a totem állat tulajdonságai által. Vajon ráébred szívünk a magunkkal hozott kincsekre, vagy az elhagynivalókra, amelyek nehezítenek koloncként visszahúznak ebbe a földi létbe.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.08 / 13 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Mit jelent az, hogy totem? Utalás arra az eltéphetetlen szállra, ami jelzi az örök összeköttetést az ember, a növények és az állatok között. A totem növény lelkileg hat ránk és a megoldandó feladatainkra emlékeztet. A totem állatban önmagunk rejtett valóját ismerhetjük fel. Az állat pozitív és negatív vonása pedig olyan visszatükrőzödést, hogy a tükörben önmagunkra ismerhetünk.

Fejlődésünket segítheti a totem tükör. Szabó Lajos atya szerint, amióta a tükröt feltalálták, nem szükséges másokon nevetni, bírálni. Ha 200 évig élnénk, akkor is lenne mit dolgozni azon a tükörképen. 
 
 
Ikrek nő totem növénye: szőlő
Totem állata: fecske

 
Szőlő: Amikor a növényekről beszélünk, figyeljük meg azt egészen. Vegyük figyelembe gyökerét, ágát, levelét, nagyságát, termését. Mindennek van üzenete számunkra. A szőlő termése az áldozatra hívja fel a figyelmet. A bor, lehet a növény vére. A termés érdekében a nyesés, a metszés, hegyelés, kötözés "szükséges" rossz. de a terméshozam érdekében célravezetőnek látszik. Így a szőlő az élet és a halál jelképe is lehet. A legértékesebb növényeink egyike a szőlő. Erősíti a szívet megvidámítja "könnye" a szemet. Lugasa illatos sátor az alatta pihenőnek. 

Mire biztat, emlékeztet a szőlő? Az időben és szívesen elvégzett munka hoz csak jő eredményt. Tudni kell különbséget tenni a termő és nem termő ágak között. Az apró jeleket is észre kell venni. ha elburjánzik az inda, sokasága veszélyezteti a szőlőszem erejét. Az igazi éltető erő felszínre törését munkálkodásával segítse.
 

 
A fecske: mivel madár, ezért az éghez tartozik. Ezért lehet a lélek szimbóluma. ősidőktől fogva az égi üzenetek közvetítője. A madarak a Paradicsomra emlékeztetnek minket. Ezért hihetjük, hogy Isten irántunk tanúsított szeretete jelen van általuk és bennük.Lehet, hogy ugyanúgy összekötők a földi és az égi világ között, mint az angyalok? Lehet, hogy azért nem igen létesítenek kapcsolatot velünk, mert tudják, hogy mi van bennünk? Az újjászületés, a szüntelen imádkozás jelképe. Sőt Vénusz hatásaként a szerelem jelképe is lehet. Kíváló repülő ez a karcsú, kecses madár. Üzemanyaga az oxigénben dús vér, amelyet a jól fejlett szív bőségesen szolgáltat.
 
A fecske szíve rendkívül nagy, kétszer akkora, mint az egéré. Hogyan ismerhet magára a fecskében az Ikrek nő? Ő is igen gyors röptű. Ő végzi el a legtöbb tanfolyamot. Magasan repül, és kitartóan, a többiek felett, le és elhagyva őket Ha valamire ráun, és ezt hamar megteszi, visszarepül, és keres más tájat, mert ott talán újat lel, és kezdődik elölről. Hangja, viselkedése kedves, kellemes, külleme úgyszintén. Megtanulandó feladata: a hűség, amely sok ezer kilométerről is évről-évre visszahozza az ősi fészekbe. megtanulható a szép búcsúkör is, mert a fecske nem megy el szó nélkül ősz idején. Megköszöni a nyugalmat, a békét az ott lakóknak. Megtanulható  tőlük, hogy amikor megjönnek, mindig vidám hangon köszönti az itthon maradtakat és örömében azt se tudja, hogy mit nézzen meg előbb. És a régi az eredeti fészket mindig újjáépítik, és nincs az a kozmosz vihar, hogy némi jajongás után ne fogna azonnal munkához. Érdemes volt küzdenie, szenvednie, hazatalálnia.
 
 
Ikrek férfi totem növénye: mogyoró
Totem állata: süni

 
A mogyoró milyen feladatra emlékeztet? Milyen ő? A mogyoró termetes bokor. Hosszú, sima vesszőiről, nagy zöld rügyeiről, és élettelennek tűnő barkáiról télen is könnyen felismerhető. Tavasszal igen gyorsan növekszik. Elsőnek borul virágba, és parányi termős virágai csak úgy ontják a sárga virágport. Termése nem egyedülálló, hanem "családban" növő.

A legoptimistább, és ezzel példaadó feladat az Ikrek férfi számára, ha a fagy miatt például, megsérül és lehull a barkája, a növény újrakezdi az egész virágzást, jelezvén, hogy mégis érdemes újrakezdeni, mert itt a tavasz. A vezérágak több irányban is állhatnak, de a gyökér az egy. Pálcája rugalmas, hajiíható, de azért jó kézben jó célt szolgál.
 

 
Süni: milyen vonásaira emlékezteti az Ikrek férfit?

Örökmozgó. Rejtekhelyének mindig két nyílása van, készen a menekülésre. Gondosan megválogatja élelmét. Biztonságba helyezi, és csak akkor fogyasztja el, ha nyugalom van körülötte. Szereti a gyümölcsöt.

"Csemetéi libasorban" követik, szépen ügyel rájuk. Tüskéi kis korában még lágyabbak, de felnőtt sünit ne simogassunk, még tüskementén sem, mert nem veszi jó néven. Kerüli a feltűnést, a nagy forgalmat. Inkább alkonyatkor kerül elő, amikor már csendesedik a zaj. Szívesen játszik társaival. Téli álmot alszik. Pihenésre még neki is szüksége van. Érdekes, hogy a vipera mérgére nem érzékeny.

Ikrek férfi tanulandó feladata: fő a fészek, a család. Érdemes időnként megpihennie otthonában. Kerülni is lehet néhanapján a nagy nyüzsgést. Nem feltétlenül fontos a tüskéket használni, ha bántanak, elég csak egy kis süni morgás.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények