Totem tükör, avagy a Bikákról kicsit másképp

"A virágok, a növények az ég csillagai, a csillagok a föld virágai. Az állatok tökéletesítik azt, amit nekik megtanítunk. Kijavítják magukat, ismerik az örömöt, van emlékezetük, és ismernek néhány fogalmat. És az ember? "csupán" megváltoztatja a világot, és olykor ranglistát készít a Föld legértékesebb élőlényeiről."  Voltaire

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.78 / 9 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Mi lehet a növények üzenete, mik lehetnek a ránk váró, megoldandó feladataink, mi a Világmindenség üzenete? Mire emlékeztet, óv, segít, a totem állat és növény, mely a csillagjegyünkhöz csatlakozik?

Mit üzen a kozmosz, milyen tükröt tart felénk a totem állat tulajdonságai által. Vajon ráébred szívünk a magunkkal hozott kincsekre, vagy az elhagynivalókra, amelyek nehezítenek koloncként visszahúznak ebbe a földi létbe.
 

 
Mit jelent az, hogy totem? Utalás arra az eltéphetetlen szálra, ami jelzi az örök összeköttetést az ember, a növények és az állatok között. A totem növény lelkileg hat ránk és a megoldandó feladatainkra emlékeztet. A totem állatban önmagunk rejtett valóját ismerhetjük fel. Az állat pozitív és negatív vonása pedig olyan visszatükröződést, hogy a tükörben önmagunkra ismerhetünk. Fejlődésünket segítheti a totem tükör. Szabó Lajos atya szerint, amióta a tükröt feltalálták, nem szükséges másokon nevetni, bírálni. Ha 200 évig élnénk, akkor is lenne mit dolgozni azon a tükörképen.
 
 
BIKA NŐ
 
A Bika nő szeret mindent alaposan megcsinálni. Munkái gyönyörűen kerülnek ki a kezei alól. Akkor is szépen dolgozik, ha nem lelkesedik érte. A virágokkal tud beszélni, megérti üzenetüket. Szeretik a virágok, ha ott van közöttük. Belső jó érzéseit észreveszio mindenki körülötte. Az összes többi jelnél jobban teszi a dolgát. Őszinte lelkesedésével hosszú távon mindenkit áthat. A helytállást, a hitet, a reményt önmaga által veszi fel. Ez nehéz munkát ad nekünk, mert mércéje nagyon magas, önmagával szemben is, és ezt tőlünk kiváltképp elvárja. Hallgatag igen sokáig, ha valaki vagy valami megbántja, de ha egyszer megszólal ilyenkor jobb kitérni az útjából, mert véleménye igaz, megfellebbezhetetlen és könyörtelen. Nem lehet nála rövid távon javítani. Élete sokszor igen nehéz, különösen élete első felében. 
 
BIKA nő totem növénye: körte
totem állata: leopárd
 

A körtében hogyan tükröződik a Világmindenség? A tevékenység jelképe. A fa, vajon milyen gyümölcsöt terem? Édeset? Gyógyítót? Keserűt? Vackort? Mennyit vesz fel a Nap varázserejéből? A körtefa nagyon sérülékeny. Rövidéletű. Gyümölcse gyógyító anyagot tartalmaz. Üdítő, frissítő is a szomjas vándornak. Ne feledjük az alexander körtét, mely ránézve semmit sem ígér, de a húsa annál zamatosabb. A Bika nő feladata: üdítő, gyógyító erővé váljon, mint a körte.

A leopárd, a tigrismacska: könnyű és hajlékony. A hangja emlékezetes, mert annak ellenére, hogy lágy, nemcsak vonzó, hanem borzongató is. Nem feledhető: élő húsba mar bele. A leopárd gyönyörű, de félelmetes. Testi és szellemi téren éber. Bátor és erőszakos. Nem szembetámadó. Zsákmányát a fa ágai közé menekíti a nehezebb időkre, de főleg azért, hogy más ne juthasson hozzá. Áldozata elejtésekor képes a fogásváltoztatásra. Nem a legkiválóbb vadász, de kitartása eredményhozó. Néha a Bika nő gondoljon arra, hogy milyen lehet a leopárd, a párduc és a tigris áldozatának lenni.
 

 

A Bika férfi számára a forma nagyon fontos. Mindennek megadja a módját és ezt tőlünk is elvárja. Alaposságához önmaga ünnepeltetése is hozzátartozik, de ezt úgy csinálja, hogy nem lehet rá haragudni. Önmaga értékeit és helyét a közösségben mindig helyesen méri fel. Ha nem ért meg valamit, ritkán tüskés, és felettébb kényelmetlen számára, ha nem tud továbbhaladni. Hirtelen haragú. Ereje a semmiből a mindent megmozgató, hangtalanságával is tud hatni. Kivárja mások fejlődését is nyugodtan, és együtt tud repülni azokkal, akik csak később fogják fel a lényeget. Lelki fejlődése útját semmi sem tudja megállítani. 
 
A Bika férfi totem növénye: vadrózsa
totem állata: katicabogár

 
A vadrózsa vadon élő rózsafaj, termését sokfelé megtaláljuk. Fellelhető a kopár domboldalon, az erdők szélén és a legelőkön is, igénytelen. Színe változik aszerint, ahogyan érik. Íze aromás. Már az Ókorban is kedvelték. A C vitaminja világhírűvé tette. Aki nem ismeri fel csodaerejét, az továbbmegy mellette, a Bika férfi lelke-, töviseit visszahúzva mások igaz hasznára lenni. Ez az ő szép feladata.
 

A katicabogár vagy más néven: Isten tehénkéje. A legtöbb nyelvi utalásban valamiképpen Isten tulajdonának, jószágának nevezik. A mai napig hiszik az emberek, hogy az Istennel áll kapcsolatban. Aki ujjhegyére veszi és elküldi vele szívének jó kívánságait, vagy más számára kér áldást. A katica megérti, elrepül az ég felé, és átadja az üzenetet. Segít a nehéz problémák megoldásában, sőt a veszélyre is figyelmeztet, A pöttye hét, és a hét okkult szám. A környezetből felvett méreg, pettyei színét megváltoztatja. Piros vagy sárga színe jelzi a Nap kapcsolatot, a pöttyök az elpusztítás tilalmát.Mire emlékeztet a katicabogár? Formára kecses, repülése könnyed. Titokzatos pöttyei, száma miatt, mindig az ég felé repül. Rövid élete alatt számtalan örömet tud szerezni. Hangtalansága ellenére is tud hatni.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények