Tégy úgy, mintha szabad lennél... (Telihold a Skorpió havában)

A rombolás áldás is lehet, mert magában hordozza az újjászületés esélyét! 2016, november 14-én, 14 óra 52 perckor Telihold lesz. A Bikában álló Hold szemben áll a Skorpióban álló Nappal, az élet két végpontja: tavasz és ősz, élet és halál. 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.83 / 6 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Teliholdkor a Nap és a Hold szemben állnak egymással az égen. A Nap (ego -tudatosság) megvilágítja a Holdat (érzelmek - tudatalatti) ezáltal a Hold visszatükrözi a Nap fényét. Bár szemben állnak egymással még is csodálatos köztük az együttműködés.
 
A bölcs ember együtt él a természettel. Érdemes most megvizsgálni, hogy milyen tudatalatti tartalmakat vetítünk ki és élünk meg a külvilágban. A Telihold mindig a dolgok beérését szimbolizálja, de ugyan akkor a hétköznapok nyelvére lefordítva rengeteg külső, belső feszültséget és átalakító energiát tapasztalhatunk.
 
A Skorpióban járó Nap hatására hajlamosak lehetünk a befelé fordulásra, rágódásra, most azonban nincs lehetőség menekülésre, nincsenek félmegoldások, a Skorpió végletes és szélsőséges. A vele szemben álló Bikában járó Hold ráirányítja figyelmünket arra, hogy a saját életünkben felismerjük mi is az igazi motivációnk az életben, mi az, ami által megélhetjük a biztonságot?
 
 
A Bika Telihold az elengedés és a megbocsátás kérdésére hívja fel a figyelmünket és arra, hogy tegyünk rendet a lelkünkbe. Vizsgáljuk meg, hogy mik azok a dolgok, kapcsolatok, helyzetek, érzések, vágyak, amik nem hagyják, hogy tovább lépjünk, amelyekhez ragaszkodunk.
 
A Skorpió és a Bika jegye összefügg a birtoklással. A Bika a túlzott ragaszkodás, a Skorpió a sérelmek és a bosszúvágy. Míg a Bikának azt kell megtanulnia, hogy önzetlenül képes legyen adni és elengedni, addig a Skorpiónak az elengedés mellett az elfogadást kell megtanulnia.
 
A Skorpió-Bika Telihold tengely tanításai: egyensúlyt találni az adok-kapok, és a befogadás-elengedés közt
 
A Skorpióban, az érzelmi természetű ragaszkodásainkat találjuk, a Bikában viszont az anyagi természetű ragaszkodásainkat, a legmélyebb félelmeinkkel találjuk szemben magunkat, féltünk mindent, amit biztosnak szeretnénk tudni az életünkben. Ennek a Teliholdnak igen intenzív hatása van, belső vívódásokkal segíthet felszínre hozni mi az amihez ragaszkodunk, megmutatja mi az, amit nem tudunk elengedni. 
 
A mai nap kiváló alkalom arra, hogy összhangba hozd a tudatos és a tudatalatti részedet, és ne hagyd, hogy megszokások, félelmek, érzések gúzsban tartsanak a múltadban. Milyen közel állnak egymáshoz: adni és kapni, ajándékozni és elvenni, tisztelni és megalázni, odafigyelni és elvárni, elengedni és kényszeríteni, megbocsátani és haragot tartani, megbízni és gyanakodni, együtt érezni és közönybe burkolózni, hinni és kételkedni.
 
A döntés, választás tudománya az igazi tudás.
 
Ha haladni akarsz az életben, de még is folyton azt érzed, hogy az egyik lábad a féken van, akkor ahhoz, hogy szabad lehess, meg kell tanulnod elengedni. Elengedni a sérüléseket. Elengedni a félelmeket. nem táplálni tovább a régi fájdalmakat. Az az energia, amivel a múltadba kapaszkodsz, visszatart az új élettől. Te tudod, hogy mi az, amit ma szívesen elengednél?


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények