Szenvedélyes szeptember, amikor fájdalmas az élet

Nem mindig diadalmenet az élet, nem csupa siker, de az is igaz, hogy bármi sikerülhet, ha kitartóan, saját vágyával összhangban cselekszik, és ha hitelesen sajátja a vágy, nem pedig olyasmi, amit mások ültettek a szívébe.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 0 / 0 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A hónapok óta tartó egy helyben toporgásból felgyorsulnak a dolgok. Szeptember talán az idei év egyik legmozgalmasabb és legkaotikusabb időszakának ígérkezik. Szeptember 17-vel indulnak a változások és az utána következő hetek egy új zavaros időszak kezdetét jelzik.
 

A legfontosabb asztrológiai események:

Szeptember 17-én, a Merkúr a földről nézve hátráló (retrográd) mozgásba kezd egészenoktóber 8-ig. Amikor a Merkúr visszafelé halad a kommunikáció zavarossá válik, félreértések, hazugságok fokozzák a zűrzavart. A műszaki, főleg a kommunikációs eszközök, járművek meghibásodhatnak ezekben a hetekben. Vállalkozásokban, jogi és hivatalos ügyekben, megbeszélésekben lelassulhatnak a dolgok.Mivel a Merkúr a Mérleg jegyében halad visszafelé, ezért ebben az időszakban előtérbe kerülhetnek olyan kapcsolatok és események, melyeknél fontos lehet az újraértékelés, átgondolás. A Merkúr nehéz fényszögbe kerül az Uránusszal, ami tovább bonyolítja a helyzetet, amely a közlekedésben, kommunikációban és a kereskedelemben váratlan eseményeket okozhatnak, amelyek nem biztos, hogy kellemesen érinthetnek minket.

Ugyanezen a napon szeptember 17-én pontosul be a Neptunusz Jupiter szembenállás, de az egész szeptembert meghatározza. Felütheti fejét az életünkben az illúzió, ködösítés, félrevezetés, trükközés, hazugság, zavarodottság. A Neptunusz ködösítő hatása miatt nagyon nehéz tisztán látni fontos kérdésekben. A függőségek különböző típusai, a saját magunké vagy a másoké is a figyelmünk középpontjába kerülhet. A belső élmények hatására álmok, felismerések fontos üzeneteket tartogathatnak számunkra, fontos spirituális összefüggésekre jöhetünk rá.

Az elkövetkezendő időszak nem a hosszú távú döntések meghozatalának és az új dolgokba kezdésnek az ideje. Ez inkább a kivárás és az átértékelés időszaka.

Amennyiben egyensúlyra találunk életünkben és nem esünk sem magunk, sem mások megtévesztésének áldozatául, a spirituális felismerések időszakaként tapasztalhatjuk meg ezt a bolygókonstellációt.

Szeptember 18-án, a Szaturnusz a nagy karmikus tanítómester végleg visszatér a Nyilasba. Akinek a Napja vagy valamilyen más személyi bolygója, aszcendense egyik változó jegy (Nyilas, Ikrek, Halak, Szűz) elején áll, azoknak megkezdődik egy közel két és fél évig tartó vizsgaidőszak. 
 

Szeptember 25-én, a Plútó direkt (előre haladó) mozgásba vált és kvadrátot alkot a Merkúrral, a Szaturnusz pedig erőpróbáló fényszöget alkot a Marssal. ezekben a napokban nagyon óvatosnak kell lennünk, mert késhegyre menő vitákat és erőszakos cselekményeket indukálhatnak ezek a bolygókonstellációk. Az eddig elfojtott feszültségek robbanásszerű kitörését, váratlan eseményeket, keserves leválási folyamatokat és töréseket jeleznek. A váratlanul felszínre került titkok nem biztos, hogy örömmel töltenek el bennünket. Sokféle esemény lehetséges ilyen bolygóhatások mellett a nagyvilágban és a szűkebb és tágabb környezetünkben is: feszültségek, zavargások és ezek fegyveres elfojtása. Személyes életünkben töréseket, szakításokat, blokkokat, frusztrációkat okozva, megjelenik az önromboló, agresszív viselkedés. Sokkal tudatosabb hozzáállás szükséges, hogy megelőzzük a baleseteket, megszaporodnak a gyulladásos, fertőzéses megbetegedések, a csonttörések, háztartási balesetek kockázata megnövekszik. Szeptember utolsó napjai elég tragikusnak látszanak.

A Szaturnusz Mars kvadrát mindig a hatalommal való összecsapásokra utaló fényszög egyike, amikor az önvédelemre is szükség lehet, a fegyveres erőszak és a türelmetlenség csak súlyosbítja a helyzetet. A kivárás, a kellő odafigyelés, a tudatosság, és az összefogás, a másikra való odafigyelés most a legjobb taktika.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények