Skorpió jegyében született gyermek (10.24-11.22

A Skorpió gyermek titokzatos, kiismerhetetlen és elbűvölő. Erőteljes kisugárzása van, akire nem lehet nem odafigyelni. Éles eszű, intelligens és remek emberismerő, így pillanatok alatt átlát helyzetet. Érzései mélyek, ám ezt remekül tudja titkolni. A világnak nem kell látnia, milyen sérülékeny, különben nem uralkodhat a környezetén olyan magabiztosan.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.89 / 9 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Személyisége

A Skorpió szilárd jegy, csakúgy, mint a Bika, az Oroszlán és a Vízöntő. Ugyanolyan állhatatos és türelmes, nagyon hosszú ideig képes várni valamire, és nagyon mélyen érinti, ha csalódnia kell. Könnyen megsértődik, egyáltalán nem áll távol tőle a harag és a bosszúállás. Sérelmeit sokáig dédelgeti, hogy a megfelelő pillanatban tudja használni.
 
Mivel remek emberismerettel rendelkezik, szinte belelát az emberekbe, azonnal megérzi, kivel áll szemben, és kitől mire számíthat. Hazudni nem érdemes neki, azonnal észreveszi. Nem hagyja magát befolyásolni, és csak keveseknek adatik meg, hogy valóban közel kerüljenek hozzá.
 
 
Titkait is csak a kiválasztottak ismerhetik meg. Azt sem árulja el, ha valami bántja. Onnan lehet tudni, hogy elvonul, szótlanná, zárkózottá válik. A megoldást sem a környezetétől várja. Öntudatos, úgy gondolja, majd ő megoldja a problémáját. Egyébként is szereti ő irányítani környezetét, ám ha nem tanulja meg a szabályokat kiskorában, hajlamos erőszakossá, diktatórikussá, öntörvényűvé válni. Viselkedési szenvedélyes, rajongásig tud szeretni és nagyon tud gyűlölni.
 
Nem képes félmegoldásokra, imádja a végleteket, szeret mindennek a végére járni, a mélyére hatolni. A lényeget keresi, az izgatja, mi van a felszín alatt, ne lepődjünk meg, ha azt tapasztaljuk egészen kiskorában szétszedi a játékait. Energiája egyébként is kimeríthetetlen, mindig képes talpra állni, a jég hátán is meg tud élni. Szeret egyedül lenni, így legalább zavartalanul tud foglalkozni azzal, ami érdekli. Többnyire a veszélyes dolgokat találja vonzónak, szereti a kihívásokat, mindennek az okát, a lényegét, a mélységét keresi.
 

Tanulás

Miután senkinek nem akar megfelelni, és lehetetlen kényszeríteni, nincs könnyű dolga vele tanárainak, szüleinek. Tanulására egyébként ugyanaz a szélsőséges hozzáállás jellemző, mint egyéb tevékenységeire. Eredménye mindig attól függ, épp milyen a hangulata: könnyen lehet, hogy egyik nap kitűnő, másik nap elégtelen osztályzatokat hoz. Sokat számít a környezet is. Ha jó tanárok és barátok irányítják, akkor minden simán megy. Ellenkező esetben kis ördögfiókává válik. Nem lehet őt felszínes magyarázatokkal kielégíteni, mindent pontosan tudni akar!
 

Társaihoz való viszonya

Barátaihoz, családi kapcsolataihoz, szerelmeihez, tanáraihoz szenvedélyesen képes ragaszkodni. Legalábbis addig, amíg nem érzi, hogy elárulták. A Skorpió gyermek sosem felejt és képtelen megbocsátani, nem áll tőle távol a bosszúállás sem. Kapcsolataiban rendre előjön a féltékenység, legyen szó barátságról vagy testvéri kapcsolatról. Ez óriási konfliktusokat okozhat, mert mint mindent, ezt is nagyon komolyan veszi.
 

Kommunikációja

Rendkívüli, magnetikus kisugárzása van, amivel nagy hatást tud gyakorolni környezetére. Ezzel legtöbbször él is, kitűnően tudja manipulálni az embereket. Csak végletekben tud gondolkodni. Ha valami nem tetszik neki vagy elvonul, és nem szól egy szót sem, vagy megvárja a legkedvezőbb alkalmat, amikor a másik legérzékenyebb pontján támadhat. Mindenképpen irányítani akar, vérre menő vitákat képes folytatni, csak, hogy győzzön. A Skorpiók jó megfigyelők, mert pontosan meg akarják érteni a dolgokat és az embereket. Szereti az ismétlést olyan formában, hogy például a kedvenc meséjét számtalanszor felolvastatja, míg a végén bele nem fárad.
 

Nevelése

A hagyományos nevelési elveket, mint például a büntetés, nyugodtan elfelejthetjük. A tekintélyelvűségnél sokkal többre megyünk azzal, ha mély lelki kontaktust építünk ki vele és közösen állítjuk fel a napirendet és a szabályokat. Vigyázni kell azonban arra, hogy ne kerekedjen fölénk, mert akkor azt tanulja meg, hogy uralkodhat másokon. A lehető legtöbbet beszélgessünk vele. Mondjuk el neki nyíltan problémáinkat is, de csak is négyszemközt.
 
A Skorpió gyermek hajlamos magába fordulni, ha problémája van. A szülő nyugodtan közelítsen hozzá, legyen vele nyílt és őszinte, erre a gyerek is nyíltsággal reagál majd. A titkaiba azonban sose akarjunk bele ártani magunkat, mert azt óriási igazságtalanságként éli meg és elveszítjük a bizalmát- A Skorpió a legintimebb jegy. Nemcsak éles felfogóképességű, hanem nagy a tudásszomja is. A szülőknek nem szabad azt megakadályozni, hogy halmozza magába az ismereteket, sőt elő kell segíteni, hogy minél többet tanulhasson. Csak arra kell ügyelni, hogy amit tanul, az megfelelő, helyes és komoly legyen, mert elméje nem csak a jóra, hanem a rosszra is egyformán fogékony, így a hatás is éppúgy mutatkozhat pozitív, mint negatív irányban.
 
Nincs veszélyesebb, mint egy helytelen útra terelődött Skorpió gyermek. Amennyire zseniális alkotóképesség lakozik benne, éppolyan romboló, pusztítóvá válhat. A legnehezebb nevelői feladat a Skorpió-természet hihetetlenül éles ellentéteik kiegyenlítése, mert nála csak pillanatok kérdése az, hogy a szeretet gyűlöletté, a szerelem megvetéssé váljék. A tüzes Mars gyermekét csak türelmes szelídséggel, szép szóval és szeretettel lehet nevelni, ezért a nevelés munkája is hosszadalmas. Egyetlen alkalmat sem szabad elmulasztani, hogy ésszerű magyarázattal, komoly oktatással belevéssük a gyerek lelkületébe emberi gyarlóságának, hibájának csúnyaságát és esetleg végzetes következményeit.
 

Pályaválasztás

A Skorpió gyermek, ha eléggé motivált, nagyon elszántan tud küzdeni céljaiért. Kiváló kutató, kémikus, orvos válhat belőle, de “mindent tudni akarok” mentalitását jól tudja hasznosítani rendőrként, nyomozóként, feltalálóként is. Sokan találják meg hivatásukat temetkezési vállalkozóként vagy más halállal kapcsolatos hivatásban, de hipnotizőrként, mágusként vagy épp hajósként is. De nagyszerű, testhez álló hivatások számára még a drámai színész, lelkész, boncmester, katona, orvos, gyógyszerész, vegyész, kovács, tűzzel, vassal és vízzel összefüggő foglalkozások.
 
 
Szabadidő

Szereti a titokzatos könyveket, a misztikus lényekről szóló meséket, filmeket. Később vonzzák a természettudományok, az okkultizmus és a mélylélektan. Hasznosak lehetnek számára a vízi sportok, de a tánc és a korcsolyázás is.
 
 
Közösségbe való beilleszkedése

Talán még mindig félénk, és nem bízik a felnőttekben. A legjobb, ha nem hagyjuk magára bébicsősszel, amíg fel nem mérte, és el nem fogadta az illetőt. Az idősebb gyerekekkel való játékot élvezheti, de nem biztos, hogy nem fog hozzájuk nőni. Érzékeny természete miatt könnyen kiborulhat, ha olyasvalaki mellőzi, akihez kötődik. Tapasztalhatjuk, hogy bensőséges kapcsolatokat alakít ki hasonló korú gyermekekkel, feltéve, ha ő lehet az uralkodó fél. Igazán szeret főnökösködni, mert élvezi a hatalmat és az irányítást már ebben a korban is. Szereti a titkokat és a meglepetéseket is, főleg, ha ezek velünk vagy barátaival kapcsolatosak.
 
 
Hogyan segíthetünk neki a boldog felnőtté válásban?

A képzelőerő egy kreatív képesség, és szükséges eszköz a rejtélyes Skorpió számára. Mindig biztosítsunk elég teret fantáziavilágának, és ismertessük meg vele a klasszikus gyermekmeséket, mítoszokat és bibliai történeteket. Ez egész élete során gazdagítja és gyarapítja kreativitását. Skorpió gyermekünk másik jellemvonása a szenvedélyes elszántság, csak- úgy, mint szemben álló jegyének, a Bikának. Nem fogjuk azon kapni, hogy bosszúsan ellöki a kirakót, csak mert túlságosan bonyolult. Fegyelmezettségéből és megvalósító képességéből adódóan nem tágít, amíg el nem érte célját. El lehet képzelni, hogy a Skorpió gyermek mindent elkövet, hogy sikerre vigye, amibe életében belekezd . Élete folyamatos küzdelem lehet mélyről jövő érzéseivel, de megvan az akaratereje, hogy felülkerekedjen és nyerjen. Csupán szeretni és tisztelni kell, biztonságot, bizalmat adni neki, bölcs tanácsokkal ellátni, és ezzel biztosítjuk az alapjait, hogy lelki óriássá váljon.
 
 
A gyerekszoba

Nem egyszerű egy Skorpió gyerekkel. Nagyon tudja, hogy mit akar, leginkább a szülőket irányítani. Igyekezzünk vizuálisan kiegyensúlyozott környezetet létrehozni. Fontos számára az alkotósarok és a könyvek. Olyan tárolókat helyezzünk el a gyerekszobában, ahová a kincseit eldughatja. Egy rejtett fiókos szekrény a vágyak netovábbja számára. A Skorpió gyermek varázslatos személyiség ő az, aki tündérmeséket és mágiáról, varázslásról szóló könyveket olvas. A Keresztapa, Harry Potter, A gyűrűk ura, az Ördög ügyvédje, ezek mind “Skorpió” filmek.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények