Racionális varázslat Újhold a Halak jegyében

A “lakni a testet” annyit jelent, hogy belülről érzed a testedet, érzed az életet benne, és ily módon rájössz, hogy fölötte állsz a külső formának. Ám mindez csak a kezdete annak a belső utazásodnak, amely egyre mélyebbre visz a hatalmas nyugalom, a csönd és a béke birodalmába, ami egyúttal az óriási erő és a vibráló élet tere is.”

 

(Eckhart Tolle)

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.15 / 13 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2019. március 06-án 17 óra 04 perckor Újhold lesz a Halak jegyében. Újholdkor a Nap és a Hold együtt áll, ilyenkor van itt az ideje az új dolgok elindításának és a megújulásnak.

 

Több szempontból is különleges Újhold előtt állunk.

 

A Halak az utolsó jegye a zodiákusnak. A következő jegy a Kos, ami az új asztrológiai évnek a kezdetét jelöli. Az Újhold a kezdetek szimbóluma. Mivel a Halak kettős, vizes jegy és az ebben a jegyben csoportosuló bolygók (Nap, Hold, Merkúr, Neptunusz) felhívják a figyelmet a lélek megtisztulására, a szervezet méregtelenítésére. Ráirányítja a figyelmet arra a területre, ahol sebezhetőek vagyunk és hiányzik a stabilitás.

 

A Halak jegy rendkívül érzékeny, a Neptunusz bolygó és az Újhold jelenléte ebben a jegyben felerősíti az álmokat, a tudatalattiban lévő elfojtott vágyakat, gondolatokat. Izgalmas energetikai váltás történik az Újhold energiájában, hiszen nemcsak Halak Újhold lesz, hanem egy fontos jegyváltás is.

 

Hét év után elhagyja a Kos jegyét az Uránusz és szinte berobban a Bika jegyébe. Ez a jegyváltás szintén kapcsolható az új kezdetekhez, hiszen az Uránusz személyesíti meg a váratlan, kiszámíthatatlan változásokat, a különc figurákat, a polgárpukkasztó lázadót, aki nem tűri meg maga körül az idejétmúlt, lejárt szavatosságú dolgokat. A haladásban, a változásban hisz, váratlan, kiszámíthatatlan eseményeket, történéseket hoz az életünkbe, felforgató jelleggel.

 

 

Az Újhold megújuló energiája és az Uránusz jegyváltása lehetőséget ad számunkra, hogy feltegyük magunknak a kérdést:

 

Mihez és kihez ragaszkodunk és miért?

 

Ebben az Újhold képletben hihetetlen erőkoncentrációk vannak, a Halak jegyében csoportosuló bolygók felerősítik az érzékenységünket, az álmok, a  vágyak, a spiritualitás témái válnak hangsúlyossá, lehetőséget teremtve a bizalom útján való elindulásra.

 

A másik generátor az épp jegyet váltó Uránusz,  a Mars és a  Szaturnusz segítő fényszögkapcsolata az Újholddal, hihetetlen energiákat hoz múködésbe. A Mars megadja a kellő önbizalmat, bátorságot, erőt, szenvedélyt a régi dolgok elengedéséhez és az új dolgok elindításához. A Szaturnusz pedig a realitásokban tartva emlékeztet minket a mindennapi élet kötelességeire, megadva a hozzá szükséges kitartást, türelmet.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények