Párkapcsolat számokba rejve

"Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki." Prédikátorok könyve 4/9,10

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.52 / 29 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A párom, ezzel a divatos kifejezéssel illetik sokan élet-társukat. Jó lenne hinni, hogy tudatos választás ez az elnevezés, és hogy minden páros azon túl, hogy társa egymásnak,valóban párja is. Mert a különbség nem csak a szavak szintjén óriási. Sokan keresik a választ: vajon párban teljesebb az élet, mint magányosan?
 

Minden ember legmélyebb vágya, hogy tartozzon valahová. Nehéz feladatot adott nekünk az élet. Mégpedig azt, hogy meglássuk önmagunkat a társunkban, és felismerjük önmagunkat, hibáinkat, értékeinket a másik emberben. Lássuk arcunkat tükörként a másikban. Mert a külvilág a tükör. Ezenkívül pedig fontos, hogy felismerjük a társunkban, jelenlegi partnerünkben önmagunk másik felét. Ha nő vagyok, akkor is él bennem egy férfioldal, az én felem. Ez a bennem élő férfi egy „fantomképpé” alakul: és kivetődik a külvilágba, keresve a beleillő hűs-vér férfit.
 
A férfiaknál ugyanez a helyzet. Amikor ez megtörténik és találunk a valóságban egy olyan partnert, akire ráillik a kép, akkor szerelembe esünk, vonzódunk egymáshoz és párkapcsolatot létesítünk a másik féllel. A titok nyitja a „FÉL” szócskában rejlik. Amíg mindkét fél csak „FÉL” addig csak az egészet képesek létrehozni, akiknek sokszor ellentétes akarata van, és ez előbb-utóbb különböző irányba viszi a feleket. Ha két egész találkozik, csak az képes EGY PÁRT alkotni hosszú távon. KÉT FÉL az egy egész, KÉT EGÉSZ lehet csak egy pár. Amíg önmagunk „másik” felét kizárólag a külvilágban akarjuk megismerni és elfogadni, addig csak „fél”-ként fognak működni. Keressük meg előbb önmagunkban, fogadjuk el saját ellentétes nemű, bennünk élő szerepszemélyiségünket. Magunkkal béküljünk meg, hozzunk létre összhangot a másik énünkkel. Amikor önmagamban ez a két fél kiegészíti egymást akkor vagyok egész. Innentől lehet hosszú távon és működő kapcsolatokat létrehozni. Legyen akár szó párkapcsolatról vagy bármilyen más emberi kapcsolatról. Ismerjük fel önmagunkban a másik felünket.

„Nézz tükörbe és amit látsz, az vagy te, aztán nézz partnered arcába, az is te vagy.”

Egy olyan részed, amit kivetítettél a külvilágba, de valójában benned él.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények