Október havi horoszkóp

A Mérleg időszakában járunk, a harmónia, kiegyensúlyozottság, lelki béke, a szépség és a párkapcsolat kerül előtérbe az életünkben. Ebben az időszakban érdemes végig gondolnunk, hogy életünk mely területén kötünk olyan kompromisszumot, amely számunkra megalkuvással jár. Egyáltalán mire van szükségünk ahhoz, hogy lelkileg egyensúlyban érezzük magunkat munkahelyünkön, a családban, a párkapcsolat és a pénzügyek területén? Tudunk-e, akarunk-e érte harcolni? Ha igen, akkor ennek most van itt az ideje.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.61 / 322 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Kos

 

Októberben a csillagok főként a tanulás és ismeretvágyadra lesznek a legnagyobb hatással. Éppen ezért a Kos jegy szülötteinek érdemes ezt az időszakot főként a tanulásra, és az új ismeretek elsajátítására fordítania. Rá fogsz döbbenni, hogy a későbbiekben jó hasznát veszed majd a korábban tanultaknak. Ha túlságosan feszületnek érzed magad, akkor a legjobban úgy szabadulhatsz meg a stressztől, ha eltöltesz egy romantikus estét a kedveseddel, vagy ha a barátaid társaságában kikapcsolódsz kicsit. A nehéz időszakokban fontos, hogy a legközelebbi ismerőseidben kellő támaszt találj. Éppen ezért ebben a hónapban ne hanyagold el a kapcsolataid ápolását. Ez októberben kiemelt jelentőségű lesz a számodra. Az elmúlt időszak eseményei miatt a munkahelyeden és a magánéleted terén is komoly nyomásnak leszel kitéve és előfordulhat, hogy komoly időhiánnyal fogsz küszködni. Szerencsére a Kos jegyűek ebben az időszakban olyan szimpatikus emberekkel lesznek körülvéve, akik megértést tanúsítanak a problémáid iránt. Ha kevés szabadidőd marad a nap végére, akkor inkább töltsd az estédet egy jó könyv olvasásával, ne sajnáld az időt magadtól. Egy jó kis masszázsra vagy egy kirándulásra lenne most igazán szükséged, hiszen így tökéletesen kizárhatnád a mindennapok problémáit.

 

 

Bika

 

Ha valamilyen belső probléma gyötör, akkor jó, ha kellő távolságot tartasz másoktól ebben az időszakban, mivel ezzel a problémával neked kell megbirkóznod. Miután túl leszel rajta, jóval erősebbé válik majd a személyiséged, szinte szárnyakat kapsz. Az így szerzett többlet energia révén pedig már semmi nem állhat az utadba. Egy hozzád közelálló személy, akiben teljes mértékben megbízol, alapos fejtörést okoz számodra, az is lehet, hogy aggasztó hírek jutnak a tudomásodra róla. Ez a személy lehet a partnered, az egyik közeli hozzátartozód, sőt akár a legjobb barátod is. Együtt megtaláljátok majd a megoldást a problémára, aminek köszönhetően hatalmas kő esik majd le a szívedről. Innentől kezdve már semmi sem állhat a Bika jegyűek útjába, és egy újabb sikerekben gazdag, időszak köszönt be a karrieretekbe. Ám az energiádat jobban oszd be, ne hagyd, hogy egy kötekedő kolléga elszippantsa az energiádat. Amennyiben külföldre készülsz, legyél nagyon körültekintő és köss biztosítást. Párkapcsolatod addig működik harmonikusan amíg mindent megtudtok beszélni.

 

 

Ikrek

 

Az októberi időszak a párkapcsolatodra helyezi a fókuszt. Az eddig meg nem beszélt problémák, elfojtások most elemi erővel törhetnek a felszínre. A magánéleti gondjaidba ne engedj beleszólást senkinek, próbáld meg egyedül a pároddal megoldani. A munkahelyi dolgaid viszont remekül alakulnak, amennyiben váltáson gondolkodsz ez a hónap megfelelő időszak rá. Ne sajnáld magadra az időt, remek időszak a meditálásra, múltbeli események kiértékelésére, valamint, hogy rendezd a gondolataidat. Miután mindent letisztáztál magadban sokkal jobban fogod majd érezni magad. Októberben pozitív változások előszelét érezheted az anyagiak területén is, alaposan gondold át mielőtt hosszútávú döntést hozol. Az egészségedre viszont jobban figyelj oda, látogasd meg a fogorvosod és ne hagyd ki a kötelező szűrővizsgálatokat. Amennyiben valamilyen betegséggel küzdesz most megtalálod a megfelelő szakembert és gyógymódot.

 

 

Rák

 

Októberben a csillagok rengeteg erővel, kitartással és felelősségérzettel látnak el, amire ebben az időszakban igencsak szükséged is lesz. A szingliként élő Rák jegyűek számára ez a periódus ideális lesz a lelki társuk megtalálására, ez az időszak a legmegfelelőbb, hogy megtaláljátok a “nagy Ő”-t. A Rák jegy szülöttei számára különösen fontos, hogy októberben nyitott szemmel járjanak a világban. Ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget az első benyomásnak, hiszen gyakran megesik, hogy az a személy, akit elsőre szimpatikusnak találsz, a későbbiek során mégsem felel meg az elvárásaidnak. Másrészt viszont egy elsőre zárkózottnak, félénkebbnek tűnő személyről később kiderülhet, hogy pont ideális társ a számodra. A párban élők viszont lehetőséget kapnak, hogy megszilárdítsák a kapcsolatukat. A családoddal viszont feszültté válhat a helyzet, amit mielőbb rendezned kell, mert a következő hónapban már nagyon elfajulhat a helyzet. A szerencse ebben a hónapban a te oldaladon áll, ezért ne habozz és használd ki a kínálkozó lehetőségeket. Ez a hónap ideális, ha életmódváltáson vagy sportolási lehetőségeken gondolkozol, ne halogasd tovább.

 

 

Oroszlán

 

Ez az időszak a családi életedre helyezi a fókuszt Kedves Oroszlán. Tölts el egy kellemes, nyugodt estét vagy egy hétvégét a partnered vagy akár a családod társaságában. Október hónapban nemcsak a családod, rokoni kapcsolataid, hanem a partnerkapcsolatod is kiemelt figyelmet érdemel, akár utazz el egy hosszú hétvégére partnereddel. Tartsd észben, hogy az októberi időszakban a partnereddel együtt töltött meghitt pillanatok tovább erősítik kettőtök közötti köteléket. A szingliként élő Oroszlán csillagjegyűek számára ez az időszak kiváló lesz a szórakozásra, és a bulizásra. Az október egy sikerekben gazdag hónap lesz számotokra. A szingli Oroszlán szülötteknek lehetőségük lesz újra átélni a mindent elsöprő szerelem érzését egy új kapcsolatnak köszönhetően. A párkapcsolatban élő Oroszlánok sikeresen felülemelkednek a korábbi nézeteltéréseiken, így tökéletes harmónia és béke köszönt be a kapcsolatukba. Ebben az időszakban az ingatlannal kapcsolatos ügyeid is szerencsésen alakulnak. Munkahelyeden viszont gyűlekeznek a viharfelhők, feszültség, frusztráció, félreértések nehezíthetik az életedet. A csillagok kommunikációs problémákat jeleznek, ezért figyelj oda, hogy mit mondasz és mit írsz alá, mert a jövőben komoly következményei lehetnek. Ha a kollégáid bosszantanak, kikezdenek azt semmiképpen ne hagyd szó nélkül, vágj vissza nekik. Ne hunyászkodj meg előttük, máskülönben később lekezelően bánnak majd veled.

 

 

Szűz

 

Az életedet érintő fontos, nagy fajsúlyú kérdések megválaszolása októberben az aggodalmaskodás miatt komoly kihívást fog jelenteni számodra. A csillagok szerint tanácsos a felszínre kerülő dilemmáidnak megoldását későbbre halasztanod. Ugyanakkor ez az időszak kiváló lesz az emberi kapcsolataidnak alakulásában, főleg ami a kapcsolatépítést illeti. Járj most nyitott szemmel, mert könnyen találhatsz segítő támogatókra. A családod társaságában is a tökéletes, zavartalan harmóniát fogod átélni, ráadásul a jó hangulatod a környezetedben lévőkre is átragad majd. Októberben viszont a párkapcsolatban élő Szűz csillagjegyűek komoly krízist élhetnek át, amit semmiféleképpen nem oldhattok meg éretlen felelőtlen viselkedéssel. Ha mindketten azon vagytok a pároddal, hogy minél előbb rendbe hozzátok a dolgokat, akkor hamarosan megoldódnak a problémák, és újra beköszönt a béke és a harmónia időszaka a kapcsolatodba. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy meghallgatod a másik fél véleményét is, és elfogadsz egy kompromisszumos megoldást. Legyél nyitott, és ne félj akkor sem kimondani a saját véleményedet, ha az esetleg a másiknak rosszul esik.

 

 

Mérleg

 

Október a Mérleg jegyűek számára a családról és a partnerkapcsolatról fog szólni. Rádöbbensz, hogy a családtagjaid támogatására bármikor számíthatsz. A szeretteid az adott körülményektől és döntésedtől függetlenül kitartanak melletted. Szerelmi vagy párkapcsolatodban viszont viharfelhők gyűlekeznek. Előfordulhat, hogy a párod olyan dologgal áll elő, amivel egyáltalán nem értesz egyet. Most szükséged lesz a híres kompromisszum, készségedre. Ha valami esetleg nem úgy sikerül, ahogy te szeretnéd, akkor se ess kétségbe, és ne zárkózz magadba és főleg hirtelen felindulásból ne hozz érzelmi természetű kérdésekben döntéseket. Fogd fel kihívásként, és egyfajta tesztként az élet megpróbáltatásait, ugyanis ha sikerrel veszed az akadályokat, akkor a jutalmad sem marad majd el. Októberben nemcsak a családod támogatására számíthatsz, hanem a közeli barátaidra is. A körükben megértésre találsz majd, és hasznos tanácsokkal látnak el. Miután sikeresen megbirkóztál minden problémával, átértékeled az életed prioritásait és megerősödött személyiséggel vágsz bele a következő időszakba, ami rendkívül hasznos lesz a karriered szempontjából. Nem igazán stresszeled most magát a karrierépítéssel, mivel eléggé passzív hangulatban vagy.

 

 

Skorpió

 

Októberben a múlt valamilyen módon visszaköszön a Skorpiók életébe. Sokat fogsz töprengeni, és előfordulhat, hogy a múltbéli események kiértékelésével töltöd majd az idődet. Mivel senki sem fogja zavarnja a köreidet, ezért nyugodtan időt szakíthatsz a gondolkodásra. A Skorpiónak ebben az időszakban érdemes rendeznie az életén belüli prioritásokat, mivel így lényegesen tisztábban látja majd a kitűzött céljait, és rátalál arra az útra, amely az elérésükhöz vezet. Fontos, hogy októberben ne makacskodj és ne utasítsd vissza a felajánlott segítséget. Csak akkor leszel képes visszatérni a normális kerékvágásba és újra megfelelő társadalmi életet élni, ha nem utasítod vissza mások közeledését és elengeded a múltban elszenvedett sérelmeidet. Győzd le szorongásod, félelmeidet, ne általánosíts csak azért, mert negatívak a múltbéli tapasztalataid. Mindenféleképpen meg kell szabadulnod a felesleges, haszontalan előítéleteidtől, szokásaidtól. Ne pazarold olyan dolgokra az energiádat, amiknek semmi értelmük. Ezzel csak a saját idődet és energiádat vesztegeted. Vedd komolyabban az egészségügyi problémáidat, mert előfordulhat, hogy később rosszabbodhat az állapotod, ha nem foglalkozol vele.

 

 

Nyilas

 

Októberben a Merkúr erőteljes hatása miatt nehezen leszel képes döntéseket hozni. A határozatlanságod miatt meglehet, hogy elszalasztasz egy remek lehetőséget. De az is megeshet, hogy éppen ellenkezőleg, átgondolatlanul, hirtelen meghozott döntés miatt szalasztasz el egy remek lehetőséget. De emiatt nem kell különösebben aggódnod, mert hamarosan új alternatívával ajándékoz meg a sors. A Nyilas jegy szülöttei ebben a periódusban a magánélet terén a pozitív energiák dominanciáját tapasztalhatják meg. Ennek köszönhetően a párkapcsolatodat a tökéletes harmónia és a romantika fogja jellemezni. Munka és pénzügyek területén az október komoly bonyodalmakat hoz a Nyilasok életében. Azért fogsz küzdeni, hogy megőrizhesd jelenlegi pozíciódat és anyagi biztonságodat. Lehet, hogy igazságtalannak fogod érezni a veled történteket, de fontos, hogy a nyeld le a mérged és ne tegyél olyan megjegyzéseket, amiknek később még következményei lehetnek. Tartalékold az energiáidat és próbálj meg nem idegeskedni. Dolgozz megfelelő ütemben és próbáld meg tartani ezt a tempót a nap végéig. Ne adj okot arra, hogy felettesed, fönőköd beléd köthessen. Ez az időszak nem megfelelő a váltásra, októberben a csillagok az üzenik számodra, hogy a biztosat ne cseréld fel a bizonytalanért.

 

 

Bak

 

A munkád szempontjából ez az időszak kimondottan nyugodt lesz. A korábbi erőfeszítéseidnek hála, októberben még kedvedre kiélvezheted a megkülönböztetett figyelemmel járó előnyöket. Ebben az időszakban az átlagos teljesítmény is elegendő lesz a munkahelyeden. Végre magadra is bőven lesz időd, amit sportolásra, életmódváltásra, vagy akár egy új hobbi kipróbálására is felhasználhatsz. Emellett érdemes lesz a múltbéli történéseket is alaposan átgondolnod és ha szükséges ennek hatására levonni a megfelelő következtetéseket ás új irányvonalakat kijelölni a jövőre nézve. Októberben a szingli Bakoknak remek alkalom kínálkozik arra, hogy rátaláljanak a lelki társukra. Ha egyedül élsz, akkor fontos, hogy tisztában legyél vele, ez egy kifejezetten jó időszak a "nagy Ő" megtalálására. Ha a kényelem mellett döntesz, nem mozdulsz ki a megszokott komfortzónádból, akkor biztos, hogy el fogod szalasztani ezt nagyszerű lehetőséget. Akik párkapcsolatban élnek, azok élvezhetik a harmóniát és a tökéletes összhangot a partnerük társaságában. Ha esetleg észreveszed, hogy a főnököd hibázott valamiben, akkor azt ne a többiek előtt közöld vele, hanem négyszemközt.

 

 

Vízöntő

 

Az októberi időszak a csillagok szerint kifejezetten jó hatással lesz a tartós párkapcsolatok alakulására. Viszont a szingliként élőknek vajmi kevés esélyük lesz a lelki társuk megtalálására ebben a hónapban, ha korábban kihagyták a kínálkozó alkalmakat. Jobban jársz, ha elfogadod ezt a jelenlegi helyzetet, és a szabadidődet saját magadra fordítod, személyiségedet fejleszted, új hobbit próbálsz ki, tanulásba kezdesz, elkezdesz sportolni vagy a munkádra koncentrálsz, hogy anyagilag megerősödj. A Vízöntő csillagjegy szülötteként csakis így leszel majd képes később továbblépni, és sikereket elérni. Le kell győznőd az ebben az időszakban felbukkanó problémákat. A Vízöntő csillagjegy szülöttei csak a hónap végén fogják megérteni, hogy a negatív tapasztalatok akkor tudják erősebbé tenni őket mentálisan, ha képesek tanulni a saját hibáikból is. Ez a hónap kiváló lesz arra, hogy megerősödjön a személyiséged és ráláss az életed összefüggéseire.

 

 

Halak

 

Ez a periódus egy kimondottan pozitív időszak lesz a Halak számára a karrier szempontjából. Nyugodtan végezheted a megszokott teendőidet a munkahelyeden, és kissé még vissza is vehetsz a tempóból. Persze, ha előléptetésre vágysz, akkor érdemes aktívan tevékenykedned, és kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. Ha szükséges, akkor nyújts segítő kezet a kollégáidnak, vagy vedd át egy új projekt irányítását. Októberben a Halak csillagjegy szülöttei kisebb problémákkal találhatják magukat szemben a párkapcsolatukban vagy az emberi kapcsolataikban. Ezek a gondok jelentéktelenek, így elég könnyen képes leszel majd megoldani őket. Annyit kell csak tenned, hogy rendezed a prioritásokat az életedben és nem teremtesz új alapot a további vitáknak. Ha így teszel, akkor rövid időn belül visszatér a béke és a harmónia a kapcsolataidba. Természetesen ne feledkezz meg ez idő alatt se a fizikai kondíciódról. Ahelyett, hogy a saját érzéseiden rágódsz és az előző nap történéseit elemezgeted inkább menj el sportolni és ha már ott vagy a teremben, akkor adj bele mindent.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények