Márciusi erőpróba, avagy a bölcs uralkodik a csillagokon

A március nagyon erőteljes, átalakító energiákkal köszönt ránk. A bennünk élő akarat próbája ez az időszak, a hatalomvággyal teli ego, vagy a felemelkedett lélek vezet bennünket. Amit eddig halogattál azt most az Égiek eléd teszik, olyan helyzeteket teremtve, ahol fel kell vállalnunk önmagunkat és a döntéseink következményeit. 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 0 / 0 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Március hónap legfontosabb asztrológiai eseményei:
 
Az elmúlt két hónap bizonytalan, lassúságát a Vénusz-Uránusz együttállása és a vele kvadrátot alkotó Plútó nehéz fényszöge rázza fel. Ehhez a konstellációhoz március 11-én csatlakozik a tüzes Mars is, amely gyötrelmes szakítópróbává fokozhatja az eddig sem könnyen kezelhető helyzeteket. Ennek a nehéz erőpróbáló fényszögnek a velejárói a viharos szerelmi kalandok, látványos elválások és nagy egymásra találások. 
 
 
Sokunk számára ez az időszak kellemetlen érzelmi tapasztalatokat hozhat, ezért hacsak nem elkerülhetetlen, ne most tisztázzuk a kapcsolati gubancokat, a "végleges döntések" is várhatnak még, és nem csak szívügyekben bölcsebb távol maradni a zűrösebb helyzetektől, mert  a Mars nem csak a kapcsolatokban okoz agresszív megnyilvánulásokat. Ennek a fényszögnek a kapcsán fokozotabb lehet bennünk a düh, az agresszióra való hajlam.
 
Műtéti szempontból is rendkívül kedvezőtlen ez az időszak, hiszen a Mars (a harc, a vér, a vas analógiái) maga szimbólizálja a műtétet a horoszkópban. Aki teheti ne ebben az időszakra időzítse a nem fontos orvosi beavatkozásokat. A balesetveszély esélye is jelentősen megnövekszik, ezért különösen legyünk óvatosak a közlekedésben. Mivel az Uránusz kapcsolódik a repüléshez, ezért repülés szempontjából veszélyeztetett ez a pár hét, aki teheti ne erre az időszakra időzítse az utazását. 
 
A másik nagyon fontos égi hatás a március 17-én bepontosuló Uránusz-Plútó, hetedik, egyben utolsó kvadrát sorozata. Ennek a nehéz fényszögnek a hatására felpörögnek az események, egyértelmű helyzeteket teremtenek, döntésekre sarkallnak vagy kikényszerítik őket, erőteljes irányokat jelölve ki. Az Uránusz-Plútó kvadrátját aktiváló Mars gondoskodik arról, hogy ügyeinket még a legjobb esetben is csak súrlódások, netán komoly harcok, erőfeszítések árán oldhassuk meg.
 

Hogyan fordíthatjuk saját javunkra a Mars, Uránusz, Plútó erőpróbáló fényszögét?

Erővé formálhatjuk, ami által olyan terheket is letudunk tenni, amiket eddig nem sikerült. Ez egy "most vagy soha" pillanat, hiszen ezeket a terheket 2012 óta cipeljük, és ez lesz az utolsó felvonása ennek a fényszögnek. Az egonk lehet most a legnagyobb ellenségünk, de ha sikerül legyőznünk, a küzdés jutalma a fejlődés lesz, amely most stabil és tartós lesz.

A hónap vezér motivuma az empátia és az odafigyelés. Ez az egész hónap arra lenne jó, hogy a spirituális jelek felé forduljunk, ahol a másik emberre helyeződik a hangsúly, amikor nem "én" leszek a fontos, hanem odafigyelünk a másikra. Akkor úrrá lehetünk ezen a nehéz konstelláción.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények