Kővé dermedve.... Telihold a Bika havában

"Úgy gondolom, minden okkal történik. Az emberek változnak, ezért képes vagy megtanulni elengedni, a dolgok rossz irányba haladhatnak, ezért értékelni tudod, amikor jó felé mennek, elhiszed a hazugságokat, de egy idő után megtanulsz csak magadban bízni. És néha a jó dolgok szétesnek, hogy jobb dolgok születhessenek."

 

2017. május 10-én 23 óra 43 perckor telihold lesz a Bika havában. Teliholdkor a Nap és a Hold szemben állnak egymással az égen. A Bika Nap tudatossága, fizikai szintű ragaszkodása áll az egyik oldalon, a másik oldalon a Skorpió Hold, ahol a tudatalattiban őrizzük érzelmi természetű ragaszkodásainkat.A Skorpió és a Bika jegye összefügg a birtoklással. A Bika a túlzott ragaszkodás, a Skorpió a sérelmek és a bosszúvágy. Míg a Bikának azt kell megtanulnia, hogy önzetlenül képes legyen adni és elengedni, addig a Skorpiónak az elengedés mellett az elfogadást kell megtanulnia.
 
 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.95 / 109 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Az elmúlt időszakban sokszor szembesülhettünk azzal az érzéssel, hogy megrekedtünk élethelyzetekben, miközben körülöttünk és a világban komoly változások zajlanak. Érezzük, hogy megérett az idő a változtatásra, vannak dolgok, amik nem mehetnek tovább úgy, ahogy eddig. Miközben félelmek, kételyek mardosnak minket, hogy melyik úton folytassuk tovább életünket. Olyan felpörgetett világban élünk, amely csak a csúcsteljesítményt, a maximális megfelelést tudja elfogadni, és egyszerűen tagadja, hogy lehetnek halványabb időszakok is az életünkben.

 

Gyakran elfelejtjük, hogy nem lehetne telihold , ha nem lennének más holdfázisok, amikor csak egy ezüst csík fénylik a sötétség közepén. A Bika Nap tudatosságának lényege, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy kik azok a személyek, mik azok a dolgok, élethelyzetek, amelyek boldogsággal töltenek el, amikhez, akikhez azért ragaszkodunk, mert fontosak, értéket képviselnek az életünkben.

 

Az érem másik oldala viszont a Skorpióban álló Hold, ahol a tudatalattiban régóta őrzött, hatalmában tartó, érzelmi természetű ragaszkodásainkat tároljuk. Ez a terület olyan, mint egy titkos rekesz, olyasmiket őrizgetünk, mint a félelmek, bűntudat, csalódások, titkok, meg nem bocsájtott hibák. Ezek az érzelmek nem töltenek el minket boldogsággal, sőt nem igazán jó érzés felidézni őket. Felidézésük fájdalmas érzéseket kelt bennünk, az elengedésük még is olyan nehéz

 

.Vajon miért olyan nehéz még is elengedni?

 

 

Amíg a Bika Nap fizikai szintű ragaszkodásai érthetőek, ragaszkodunk szeretett, dédelgetett tárgyainkhoz, személyekhez, addig a Skorpió Hold fájdalmas emlékeinek őrizgetésével állandóan találkozhatunk életünk árnyaival, válságaival. Mégis talán úgy érezhetjük, ha ezeket az emlékeket, érzéseket elengedjük, egy részünket, múltunk egy darabját “dobjuk ki.”

 

Az élet folyamatosan felkínálja az elengedés esélyét, de ennél jobb alkalom, mint ez a telihold talán nem is lehetne. Jövőt nem lehet úgy építeni, hogy közben a múltunkat is a hátunkon cipeljük.Ha valóban változtatni szeretnél, először a gondolataiddal, lelkeddel kezd. Nincs többé helye több megalkuvásnak, kétes kompromisszumnak önmagunkkal . Tudat alatt állandóan megkötjük ezeket a csendes alkukat: családunkban, spirituális közösségekben, üzleti életünkben.

 

Nincs kerülőút. A tűzön át kell menni. Az a seb, amelyet nem érzünk át teljesen, szétroncsol belülről. Mindenkinek a saját “démonaival” kell megküzdenie, és ebben nagyon találékonyak vagyunk. Kétségbeesetten próbáljuk elfojtani, tévével, fizikai aktivitással, függőségekkel, lázas munkával. Találékony élőlények vagyunk: csaknem mindent használni tudunk fájdalomcsillapítóként. De ha így teszünk, megfosztjuk magunkat az öröm érzésétől is.

 

Óvatosnak kell lenni, mert a félrevezető illúziók még jelen vannak. Ez nem csak kívülről jövő megtévesztést jelenthet, hanem önbecsapást is, de a spirituális tapasztalatok is félrevezethetnek bennünket. Nem elég tovább a felszínen “kapirgálni”, mélyre kell merülni. Annyira megrémülünk a csalódás fájdalmától, hogy gyakran kikezdjük azt, ami új, ami reményteljes, mert eleve hibára, kudarcra számítunk, és ezzel megfosztjuk magunkat az örömtől, amely felemelné a lelkünket.

 

 

A Bika Telihold az elengedés és a megbocsátás kérdésére hívja fel a figyelmünket és arra, hogy tegyünk rendet a lelkünkbe. Vizsgáljuk meg, hogy mik azok a dolgok, kapcsolatok, helyzetek, érzések, vágyak, amik nem hagyják, hogy tovább lépjünk. Itt az idő foglalkozni végre az életünk szőnyeg alá söpört, legnehezebben megélt, sötét oldalával. Amikről eddig nem akartunk tudomást venni halogattunk, változtatásra, elengedésre várnak.

 

A Skorpió-Bika telihold tengely tanításai, egyensúlyt találni az adok-kapok, befogadás-elengedés közt. Ennek a teliholdnak intenzív hatása van, belső vívódásokkal segíthet felszínre hozni mi az amihez ragaszkodsz, mi az, amit nem tudsz elengedni. Ha haladni akarsz az életben, de még is folyton azt érzed, hogy az egyik lábad a féken van.Akkor ahhoz, hogy szabad lehess, meg kell tanulnod elengedni.

 

Elengedni a sérüléseket. Elengedni a félelmet. Nem táplálni tovább a régi fájdalmakat. Az az energia, amivel a múltadba kapaszkodsz, visszatart az új élettől. A mai nap kiváló alkalom arra, hogy összhangba hozd a tudatos és a tudatalatti részedet, és ne hagyd, hogy megszokások, félelmek, érzések gúzsban tartsanak a múltadban.

 
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények