Két világ határán (Nap a Skorpió jegyében)

Bár lehetnek olyan hegeink, amelyeket inkább elrejtenénk, mert a hozzájuk kapcsolódó lelki vagy érzelmi fájdalom sokkal nagyobb, mint a sérülés keletkezésekor bennünket ért fizikai fájdalom, olyanok is léteznek, amelyeket minden tükörbe nézéskor látni akarunk. Ezek a sebhelyek ugyanis hasznos emlékeztetői a múltnak. Arra tanítanak, hogy erősebbek vagyunk az azokat kiváltó erőnél.
 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.02 / 90 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2019. október 23-án a Nap belépett a Skorpió jegyébe. A Skorpió havában járva figyelmünk a rejtett, mélyebb, láthatatlan területekre és azok működésére irányul. Az elmúlt időszakban nem unatkoztunk, sokunk élete alakult át gyökeresen.

 

A Skorpió hónap folytatja ezt az átalakító folyamatot, mozgalmas időszakra számíthatunk. Már maga a Nap jegybe lépésének képlete is rendkívül izgalmas, egy égi háromszög áll fenn az égen: gondolkodásunk (Merkúr) gyökeres, teljes átalakulására (Plútó), mentális metamorfozósra nyújt lehetőséget, a Szaturnusz pedig arra emlékeztet bennünket, hogy az életünk alakulásáért mi magunk vagyunk a felelősek, merjünk kiállni önmagunkért.

 

 

Az eddig megszerzett élettapasztalatok beérésének ideje ez, felismerések, meglátások érkezhetnek. Ez az égi háromszög egy erős érzelmi inspirációt adva, gyökeres átalakulásra késztethet, ami szerint élünk, gondolkodunk. Rálátást nyerhetünk arra, aminek lejárt az ideje.

 

El kell gondolkodnunk azon, miért ragaszkodunk annyira az elvárásainkhoz, szokásainkhoz, gondolkodási módunkhoz? Az elvárt, megszokott csak szilárdan tart minket. Egy helyben. Mozdulatlanul. A váratlan, az új kezdet, ami megváltoztatja az életünket. Ez a vágyakkal, reményekkel teli belső átalakulás és a félelmekkel való szembenézés időszaka.

 

Skorpió havában járva mindannyiunknak érdemes végiggondolni, életünk mely területén volt és van szükségünk arra, hogy a régi és feleslegessé vált energiáktól megszabaduljunk és egy teljesen új minőségben “újjászülethessünk.” A megújulás képessége mindannyiunkban ott van. Csak el kell engednünk a régi, megfáradt, nem minket szolgáló dolgainkat, szokásainkat, kapcsolatainkat vagy legalábbis a hozzájuk fűződő érzéseinket.

 

 

Ahhoz, hogy valamitől végleg megszabadulhassunk, meg kell őt ismernünk. Megnézni, hogy mióta hurcoljuk a vele kapcsolatos negatív érzelmeket, megkeresni, mi a fájdalmunk és mi a “ragaszkodásunk” oka, mit nyernénk és mit veszítenénk, ha nem lenne jelen az életünkben, ez után már meg tud indulni a gyógyulás. A múltunkkal és félelmeinkkel való szembenézés persze legtöbbször fájdalmas.

 

Ettől nem tudjuk megkímélni magunkat. A Skorpió jegyéhez kapcsolódó analógiák: a halál és elmúlás, újjászületés, ezen keresztül tanulja meg az elengedést. A Skorpió jegyében járva jó lehetőségünk adódik arra, hogy leszámoljunk múltunk fájdalmas érzelmi terheivel. Ne feledjük az érzelmeink a mieink, hiába próbáljuk kivetíteni másokra, elsősorban rólunk szólnak és nekünk kell megoldani őket. Légy bátor és merj egészen a gyökeréig hatolni azoknak a problémáidnak, amelyek már régóta húzódnak az életedben.Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények