Kényszerített kitörések: Merkúr-Plútó együttállás

"Az a legjobb harcos, aki pengét sem ránt, mégis képes bebizonyítani, hogy senki sem győzheti le"

 

Az elmúlt időszakban nem sok nyugalomban volt részünk, felpörgött ritmusban mozogtak körülöttünk a dolgok .Elnézve a hét eseményeit semmi esélyünk sem lesz arra, hogy kis nyugalomban legyen részünk.2018. január .24-25-én a Merkúr együtt áll a Plútóval a Bak jegyében, ennek a hétnek a feszültsége ekkor csúcsosodik ki a legerőteljesebben.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.04 / 89 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

 A Plútó a tudatalattinkkal, az árnyékunkkal van kapcsolatban. ahol megjelenik ott erős belső feszültség érződik, megjelenik a vágy és a késztetés a drasztikus változásra, megszabadulásra. A legbensőbb szunnyadó energiánkat hordozza. Ami itt megjelenik az elemi erővel tör fel. Eltökélten harcol a hatalomért, kerül amibe kerül. Mindent szétrombol, felrobbant, de a változás, a fejlődés ígéretével.

 

Próbatételeken és fájdalmas kényszerűségeken keresztül juthatunk el általa a fejlődés magasabb fokára. A Merkúr összekapcsolja a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket, mindennel összefügg, ami mozgást, kapcsolatot, közlékenységet fejez ki. Ezért a Merkúrhoz tartozik az írás, a közlekedés, a kereskedelem a kommunikáció összes formája. Amikor ez a két planéta összetalálkozik, akkor szinte szétfeszít minket az az érzés, hogy életünk bizonyos területein szükség van a változásra, ez a nyomás egyre erősödhet bennünk.

 

Mindent teljes erőbedobással akarunk csinálni és ilyenkor ugyan ezt várjuk el másoktól is. Ennek az a veszélye, hogy a végsőkig ragaszkodhatunk a saját elképzeléseinkhez, még akkor is, ha ezzel talán saját magunknak is ártunk. Ilyenkor nagyon nehéz alkalmazkodni, öntörvényűvé válhatunk és erős rombolási vágyat érezhetünk, amit az újítási szándékkal akarunk megmagyarázni.

 

 

A Merkúr-Plútó együttállás kommunikációs problémákkal jár együtt, vitákat és veszekedéseket generál, a közlekedésben nehézséget okoz, az egyik legerőteljesebb baleseti fényszög. Hatalmi harcokban találhatjuk magunkat, olyan emberekbe botolhatunk, akik ránk akarják kényszeríteni az akaratukat., vagy talán mi magunk viselkedünk így.

 

E két bolygó találkozásakor felszínre bukkannak az eddig láthatatlan mélységekből olyan igazságok, amit eddig talán csak sejtettünk, de talán nem mertünk szembe nézni vele. Nem lehet letagadni a két bolygó találkozásának negatív hatásait: baleset lehetősége, veszekedések, szakítások, akaratgyengeségek, elfojtott harag..... De én nem hiszek a dolgok kategorizálásában, nincs jó és rossz, csak is a mi hozzáállásunktól lehet az adott dolog jó vagy rossz, ha tudatosan kezeled ezt az energiát akkor egy olyan folyamat kezdete lehet, amikor a végső fázisban ősszel helyére kerülnek az életedben a dolgok.

 

A Merkúr a kommunikáció áramlását, a Plútó a regeneráló, megújító erőiből most megtudjuk érteni az eddig kérdéses dolgokat, azok mélységeiben. Most szintet tudunk lépni a kommunikáció terén, sorsunkat gyökeresen átalakító beszélgetéseket és akár találkozásokat hozhat, mely egy folyamat kezdete lehet. Ráébredhetünk mi gátolt az önkifejezésben és abban, hogy kimondjunk olyan dolgokat, amikhez eddig nem volt bátorságunk, most félelmek nélkül megtehetjük.

 

 

Gyakran könnyebbnek vagy biztonságosabbnak tűnik elutasítani, elfojtani magunktól a fájdalmat, sérelmeket. Úgy tenni, mintha nem léteznének.... A sérelem és elfojtás azonban most megtalálja a módját, hogy a felszínre törjön.

 

A veszekedések és a viták nem azt jelzik feltétlenül, hogy egy párkapcsolat vagy bármelyik emberi kapcsolatunk boldogtalan. Egy összetűzés és konstruktív is lehet, ha arra szolgál, hogy a mélyből a felszínre kerüljenek az ellenérzések, a sértettség, bármi olyan tényező, ami nagy valószínűséggel távolítani kezdené a feleket egymástól, Most lehetőséged lesz a nyílt véleményfelvállalásra, őszinte , de határozott kommunikációra, most itt a lehetőség, hogy a színfalak mögé láss.

 

Készülj rá, hogy a megoldás nem fogja könnyen adni magát, tenned kell érte, nem is keveset, hogy a dolgok pozitív módon változzanak.

 

Nagyon sok türelmet és erőt kívánok Nektek!
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények