Heti Tarot üzenete (11.06-11.13)

Felfoghatom úgy az életet, hogy ki vagyok szolgáltatva a sorsnak, Istennek, a végzetnek vagy épp a vakszerencsének. Szinte mindegy melyiknek, a végeredmény ugyanaz: rettegek, hogy mi vár rám holnap? Próbálkozhatok, hogy mindent erővel irányítsak, de hiába. Aki csak kapálózik a vízben, az elfárad és elsüllyed, aki viszont felfekszik a víz színére, azt a hullámok, előbb-utóbb a partra vetik.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 5 / 1 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Felfoghatom úgy is az életet, mint egy játékot. Állhatok úgy hozzá, hogy pont azt értékeljem legszebb dologként, ami a legnehezebb: hogy nem tudhatom, mit hoz a következő másodperc. Hozhat ugyan rosszat, de ugyanúgy hozhat jót is! És ez, tulajdonképpen nagyon izgalmas. Ha valaki megtalálja ennek a szépségét, talán még arra is esélye van, hogy boldogan éljen. Én hiszek a végzetben, hogy minden találkozásnak és történésnek célja van az életben, de hiszek abban is, hogy rajtunk múlik, hogy észrevesszük-e, az utunk során a felkínálkozó lehetőségeket, és ezáltal mi alakíthatjuk az életünket.

Az egész Univerzumot behálózza az ok-okozat törvénye. És az élet, csak akkor válik élhetővé, ha elfogadjuk e körforgásban rejlő törvényszerűséget. Egyszer lenn, egyszer fenn. Nincs egyetlen dolog, egyetlen esemény sem a belső, sem a külső világban, amelynek ne lenne oka, és minden oknak szükségszerűen ki kell váltania valamilyen hatást. És itt van a lényeg: Azt, hogy jelenleg hogyan élsz, Te teremtetted meg múltbeli döntéseiddel, céljaiddal, függetlenül attól, hogy ezek tudatosultak-e, vagy sem.

Nem a szüleid, a kormány, a munkahelyed az ok, hanem egyes egyedül a te gondolataid, amelyek az elmúlt évtizedekben mindenkori céljaidnak megfelelően váltak valósággá. Számos szabad döntésünk és tettünk eredménye vagyunk, és ezekért egyedül mi magunk vagyunk felelősek.
 

Mindenki maga irányítja sorsát, mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.

A sors, mindig a megfelelő pillanatban vezet el hozzánk mindent, amit meg kell valósítanunk az életben. Ez az erő mindig visszavezet minket a sors által kiszabott utunkra. A feladatok kikerülhetetlenek ugyan, de egyúttal ezek azok a mozaikkövek, amelyekből összeáll az életművünk képe. Fogadd el, amit a sors ezen a héten felkínál, élj azzal a lehetőséggel. Állj készen a változásra, légy éber, mert itt a pillanat saját kezedbe venni az irányítást. Az életed abba az irányba fordul, amerre előkészítetted a pályát.

Felkészültnek, tájékozottnak lenni sosem hátrány. Változásra van szükség, de hogy milyen irányba teszed meg, az csak megelőző felkészültségeden múlik. A sors nem tudja, hol tartasz, csak azt, hogy hova... És, mint felsőbb akarat, minden körülmények között eléreti veled a célod. Nem is kell, hogy tudd, mi az? Ez a sors iróniája...

A teremtés vágya, hogy felismerd: te vagy sorsod mágusa, teremtője, egyedüli ura. Ehhez azonban át kell látni az anyagi világ illúzióján, alantas, anyagba rántó öntudatlanságán. A sors kereke bármilyen irányba foroghat, de a világegyetem ok, okozat, következmény törvényét előítéletek nélkül el kell fogadni. A teremtéshez a pusztítás is hozzátartozik, éppúgy, mint a fényhez az árnyék, és ezek nem ellenségei, hanem egymás kiegészítői. Az életed kerekének te vagy a mozgatója, még ha jelenlegi körülményeid kötöttek is.
 

Nagy változások előtt állsz és elkerülhetetlen dolgok elé nézel.

Vállalj felelősséget önmagadért és vizsgáld meg, miért pont ebbe az irányba fordulnak életed eseményei. Személyes kapcsolataidban a karmikus feladataidat kell felismerned: melyek azok, amelyek megoldásra várnak, és melyik az, amelyikkel meg kell békülnöd. A szerencse azt szolgálja, aki felismeri, ha szembejön vele az utcán. Ez nem mindig könnyű, de ha felismertük,akkor le kell tudni hajolni érte, bármilyen jelentéktelennek tűnik is az első pillanatban.

A sors, annak ad életerőt, aki vállalja a kockázatot. Mindenkinek van lehetősége, hogy életének egy adott pillanatában megszakítsa a sorskereke állandó, ciklikus körforgását és megállítsa ott, ahol az számára éppen a legkedvezőbb. Ezt a vissza nem térő alkalmat fel kell ismerni, és jól kihasználni, mert az életben egyszer adódik. Meg kell tenned egy fontos lépést, amit eddig halogattál, ne térj ki előle, ez a sorsod, lépned kell.

Bármi is történik, új időszak kezdődik az életedben, akár akarod, akár nem.

Ne félj a változástól, ragadd meg az új lehetőségeket. Vállald önmagad, rajtad múlik, hogyan döntesz. Minden olyan alkalommal, amikor egy rendkívül nehéz helyzetbe kerülünk, ott van előttünk a választás lehetősége: megsértődünk és keresünk egy bűnbakot, akit vagy amit hibáztathatunk a nehézségekért, vagy szembenézünk a kihívással és fejlődünk. Nincs értelme az élet kihívásai ellen harcolni, vagy megpróbálni elkerülni, visszautasítani őket. A kihívások mindig ott vannak, és ha el akarod érni az álmodat, akkor keresztül kell jutni rajtuk. Legyen bátorságod azzá válni, akivé szeretnél.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények