Hozzád az út önmagamon keresztül vezet - Telihold és Holdfogyatkozás

Főleg egy új kapcsolatban ahhoz, hogy bárkit is igazán szeretni tudj, rendszerint magadnak kell megváltoznod. Le kell vetkőzni a régi lelked, majd az új lelkedbe szépen beleöltözni. A régi pedig ott marad az emlékezeted ruhatárában a fogason, mint egy ruha, amit kinőttél már.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4 / 12 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2016. március 23-a, egy rendkívül intenzív napnak ígérkezik, hiszen 2016 első holdfogyatkozása előtt állunk, ami egyben Telihold is lesz,  és ami, a Mérleg jegyében jön létre 13.02 perckor.
 
Teliholdkor, a férfi (Nap) és a nő (Hold) szemben állnak egymással, amely rendszerint konfliktust hordoz. Holdfogyatkozás pedig akkor jön létre, amikor a Nap és a Hold közé kerül a Föld, és árnyékot vet a Holdra. Ez egy különleges égi jelenség, amelyet az asztrológia gyakran nem értékel túl pozitívnak. A hagyományok szerint egy olyan negatív ómen, ami legalábbis óvatosságra figyelmeztet. A fogyatkozások mindig hosszútávú és figyelemre méltó változások elindítói.
 
A Mérleg Telihold már önmagában is feszültség gerjesztő hatású és mivel a Kosban járó Nap szembekerül a Mérleg Telihold-Holdfogyatkozás energiájával, óriási feszültségeket gerjeszt, és olyan ellentmondásokra világíthat rá, amit hajlamosak vagyunk másokra hárítani.
 
 
A Mérlegben álló Hold, mindig a kapcsolatainkra irányítja a figyelmünket, melyben harmóniára és érzelmi biztonságra vágyunk. Míg a Kosban álló Nap csak önmagára figyel, a középpontban önmaga áll. Ilyenkor, a külvilág szembesítő hatása felerősödik, egyfajta tükröt tart elénk. Egyik legfontosabb célja, hogy felszínre hozza az elrejtett érzelmeket, szőnyeg alá söpört problémákat és megvizsgáljuk milyen igényeinket szorítottunk háttérbe azért, hogy megfeleljünk másoknak. A szembenállás következményeként, az árnyékból felszínre kerülhetnek a múlt ránk tapadt negatív mintái, olyan tulajdonságaink, kapcsolati mintáink, melyeket már rég el kellett volna engednünk. A dupla égi jelenség hatására megláthatjuk önmagunkat egy másik ember személyiségében, a már említett “tükröt tartva” elénk.
 
A kapcsolatokat, egy életen át tanulja az ember. Majdnem mindannyiunk mögött van már kapcsolati tapasztalat, ezek között vannak olyanok, amikre szívesen emlékszünk vissza, de nyilván akadnak olyanok is, amik kevésbé örömteli emlékek. Ezeket a tapasztalatokat, élményeket öntudatlanul is hordozzuk, és ehhez még hozzá adódik szüleink mintája. Mivel a múltunk meghatározza a jelenünket, azt ahogyan érzünk, gondolkodunk, ezért ennek a Teliholdnak az energiáját úgy tudjuk a leghatékonyabban kihasználni, ha szembenézünk önmagunkkal, érzéseinkkel, félelmeinkkel. Amíg önmagadat nem tudod szeretni, elfogadni, addig a másikat sem tudod.
 
E Telihold üzenete: Az ÉN és a TE közötti ellentétből, hogyan lesz a MI?
 
Rajtunk múlik, hogy a megtalált válaszokkal mit kezdünk. és mi az, amitől meg akarunk szabadulni? A lényeg abban rejlik, hogy felismerjük-e tükreinket önmagunkban, párunkban, kapcsolatainkban, másokban. A dupla égi jelenség miatt, igen erős belső feszültség alá kerülhetünk, ami kihat minden emberi kapcsolatunkra. A mostani Telihold egyszerre valósítja meg a kiteljesedést és az elfogadást, dupla feszültséget generál és sokak számára mindezzel igen nagy jelentőséget is hordoz.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények