Heti Tarot üzenete (09.25-10.02)

Amikor körülöttünk minden összeomlik, amikor az élet már kilátástalan, amikor teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy mit tehetnénk, akkor kell a legerősebbnek lennünk, hogy csak azért is megmutassuk a világnak, az akarat mindenre képes. A legreménytelenebb helyzetből is megtalálja a kivezető utat, mert mindig van egy holnap, mindig van miért újra kezdeni.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 5 / 2 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Ez a hét az átalakulásról szól. Elképzelhető, hogy túl sokáig ragaszkodtunk valamihez, ami régen helyénvaló volt, de mára túlzottan korlátozó, és már csak börtön számunkra. Lehet, hogy ez a börtön egy szűk látókörű világnézet, egy időszerűtlen értékrend, korlátozó szokások, hamis énkép, a szűkös szerkezetnek össze kell, hát omolnia. A régi megkövesedett kéregnek fel kell szakadnia, és így valami kiszabadul a megmerevedett formából. Az ilyen változási folyamatok a legtöbbször félelmet okoznak, de visszatekintve észrevesszük, hogy éppen ezek a döntő jelentőségű áttörések vezettek a legteljesebb szabadsághoz.
 
 
Nem azt nevezik életnek, amikor a mások által nyakunkba varrt “mit, hogyan, mikor tegyünk és ne tegyünk” súlyát cipeljük a vállunkon. Ha mostanában úgy érzed, hogy az élet csak egy bölcsőtől-sírig tartó küszködés, akkor talán itt az ideje, hogy megrántsd a vállad, és lásd, hogy milyen az, amikor ezek a terhek lehullanak a válladról. neked megvannak a saját felfedezésre váró helycsúcsaid, a saját beteljesítendő álmaid. De soha nem lesz energiád a saját álmaidra, ha nem szabadulsz meg a korábban rád aggatott, ma már magadénak hit elvárások terhe alól. Ezek a terhek leginkább csak az elmédben léteznek, de ez még nem azt jelenti, hogy ne tudnának téged lehúzni. Itt az idő, hogy megkönnyebbülj, és búcsút ints az elvárásoknak.
 
A héten, az életed bármely területén gyökeres változásra számíthatsz. Nem könnyű meghozni a döntést, mert talán még te sem tudod igazán, mit is kellene tenned? A lelked mélyén lerombolnád mindazt, amit eddig építettél, hogy a helyébe egy sokkal szebb és jobb világot hozhass létre. De sajnálod is a múltat, kötnek az emlékek.
 
Ez a kritikus döntések időszaka.
 
Nehéz a választás, mert sajnálod elhagyni a régi, megszokott életstílusodat és a környezetedet. Csakhogy, a múlt és a jövő együtt nem tartható fenn. A megszokott körülmények megváltoztatásának és a konvenciók lerombolásának most van itt az ideje. Ami a helyébe jön, az sokkal többet ígér, mint amitől most el kell válnod. Ha eddig nem mentek jól a dolgok, akkor nem érdemes tovább várni, pontot kell tenni a végére. Jobban jársz, ha te teszed meg az első lépést és elébe mész a dolgoknak. Ne ragaszkodj olyan dolgokhoz, amik hátráltatnak a fejlődésben. A régi, megszokott életed helyett most új kezdődik. Olyasmi történhet veled, ami arra késztet, hogy ráláss a saját hibáidra és ezáltal megszabadulj tőlük. Olyan események várhatók az életedben, amelyek felborítják az eddigi elképzeléseidet. Bontsd le magad körül a falakat, amelyek akadályoznak a haladásban. Nézz szembe a valósággal és legyen bátorságod meghozni a szükséges áldozatokat, hogy életed eseményei új fordulatot vehessenek. Légy hálás a bajaidnak, mert azoknak köszönheted, hogy helyet teremthetsz az újnak, amit idáig félelemből nem engedtél magadhoz. Figyelj azonban arra, hogy a változáshoz szükséges átalakulás ne csapjon át meggondolatlan, vak rombolásba.
 
Sokan megrekedtünk a jelenlegi állapotunkban, és a befejezetlenség frusztráló érzése vesz erőt rajtunk. Ha félre tudod tenni határozatlan elmédet, ami eddig visszatartott a cselekvéstől, akkor egyszerre megkönnyebbülsz és magad sem fogod érteni, hogy miért vártál ilyen sokáig. Holnap ugyanúgy döntened kell, akkor miért ne tennéd meg már ma?
 
Azt hiszed, hogy holnap bölcsebb leszel, mint ma? Azt hiszed, hogy holnap több erőd lesz?
 
Holnap csak öregebb leszel, a bátorságod is kevesebb lesz, holnapra még több kifogást találsz. Holnapra a halál egy nappal közelebb ér hozzád, és ettől csak még jobban megijedsz, még tétovább leszel. Döntsd el végre, hogy mit akarsz és cselekedj!
 
Ragaszkodásaid ideje lejárt, törvényszerűen bekövetkező váratlan változások következnek. A változás azonban érted történik, légy éber, légy befogadó, mert itt jön az új.
 
 
Ennek a hétnek a szellemi üzenete nagyon fontos állomás: gondolkodj el azon, hogy az igazi lelki úton jársz, vagy csak földi egod jól kitalált meséjének vagy főszereplője? Merthogy, amit eddig felépítettél, a Sors lebontó erői most egycsapásra lerombolhatják. Ideje szembenézni önmagaddal. A belső, lelki ugrást meg kell tenned, nemcsak azért, mert később meg fogod bánni, ha elmulasztod, hanem mert lelked erre a döntésre mond most igent. Ne a tudatos énedben keresd az okokat, ott nem találod. Mindaz, ami most a nagy ugrásra késztet, lelked mélyén, elfojtásaidban, kínzó, szorító érzelmeidben lakik. Racionális ésszel nem fogod megérteni, mi történik, ezért ne is ott kutass. lelked kérdezd, és várd az őszinte választ. Ám nehogy tévedésbe ess, egy nem kielégítő helyzetben, kapcsolatban vagy vallási nézetben, elkötelezettségben nem csak a külső falak omolhatnak.
 
Nem csak a szakítás, a helyzettől való eltávolodás, a menekülés lehet a mostani helyzet szétrombolásának következménye. Ez csak a materiális szint. Széttörhetnek korábbi eszméid, téves nézeteid, rosszul felfogott gondolataid, hibásan megélt érzéseid. Azt a belső világot is jelképezi, amelyet azért kell lebontanod, hogy meglévő kapcsolatodban, helyzetedben gyökeresen másként lásd a dolgokat. Számtalan párkapcsolatban játszunk szerepet, miközben megélhetnénk magunkat őszintén, álarcok nélkül. Mégis működtetjük, azzal a megkövült elgondolással, mi látjuk jól, és a másik téved. Hirtelen tör ránk azonban a felismerés, mennyire nem jól ítéltük meg a viszonyokat, és az átalakulást nem a másiknak kell megtenni, hanem nekünk.
 
Nem válni kell, hanem megérteni és megtalálni a kapcsolatban saját magunkat.
 
Ezen a ponton már nem fájdalommentes. Ugyanis szét kell szedni az évek alatt összepakolt gondolatbatyunkat, amelyek abból a meggyőződésből építettek falakat körénk, hogy egyszer majd történik valami, megérkezik a herceg vagy hercegnő, az álommunka, sok pénz, és onnantól kezdve kivezetjük megfeneklett életünket elrontott kapcsolatból, egzisztenciális válságból, a megérdemelt jutalmunkat megadja a Sors. A megérdemelt jutalom azonban nem biztos, hogy megérkezik. Vagy nem úgy, ahogy számítottál rá. Vállald az ismeretlent, mely talán nem más, mint eddig elfojtott szereteted, igazi vágyaid. Akkor ismerheted fel valódi feladatod, ha képes vagy továbblépni. Nem kívül, belül. Ugorj ki saját szellemi tornyodból! Az összeomlás mindig reményteljes, mert csak akkor van vége valaminek, ha el tud kezdődni az új. Bátorság és merészség nélkül nincs igazi élet, ezt jegyezd meg jól!


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények