Heti Tarot üzenete (03.05 - 03.11)

A Hold a sötétség és az éjszaka ura, ezért ebben az időszakban könnyen megeshet, hogy eltévedünk, olyan álmokat kergethetünk, aminek nincs realitása. De nem is az a baj, hogy illúziókat gyártunk, hanem hogy el is hisszük ezeket, aztán meg csodálkozunk amikor fáj az ébredés. Ez a hét most a bizonytalanságok, kérdések, az érzelmek kavargásának ideje.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.95 / 37 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Felszínre tör minden tudat alá rejtett félelem, amely teljesen természetes, de a félelem, mély értékes felismerésekhez vezethet. A élet nem azt jelenti, hogy megtagadjuk félelmeinket és elfojtjuk vágyainkat. Ellenkezőleg, felszabadítjuk. Mindenkinek fel kell ismernie mindazt, amit mélyen önmagában rejteget. Úgy lehet csak magasabb szintre emelni a belső rémképeket, az álomvilág fura ábráit, ha készek vagyunk szembenézni a veszéllyel, vállalni a nehézségeket.

 

A veszély pedig, nehogy azt hidd kívülről fenyeget.

 

Semmit nem kapsz, ami ne lenne a részed, személyes sorsod alakítója. Örülj ezért minden felszín alól előtörő buja, fura félelmetes vágyképnek és rettenetnek, mert mind érted dolgoznak, addig, amíg el nincsenek végezve. Ha nem elég egy élet, majd lesz rá több. Ez a kapu, az újjászületés alagútjához vezető bejárat. Életedben fájdalmas felismerések időszaka következik és ez sok viszályt rejt magában.

 

 

Kapcsolataidban érzékeny, sérülékeny időszakon mehetsz keresztül. Az őszinteség hiánya, a féltékenység, mardosó kételye ronthatja meg a magánéletedet. De nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy “tiszta vizet önts a pohárba”. Van amikor jobb a kellemes bizonytalanság, mint a kellemetlen bizonyság. Ha ezt elfogadod, felesleges csalódásoktól kímélheted meg magad. Az egyedülléttől való félelmed is erősödhet. Hivatásod, feladataid, céljaid területén a bizonytalanság érzése hatalmasodik el rajtad, csalások, hazugságok szomoríthatják életed.

 

Csak önmagad fejlesztésével juthatsz ki ebből a csapdából.

 

A kísértések ellenére sem szabad pusztán érzelmi módon megközelítened ezeket a kérdéseket. Próbáld meghaladni önmagad, tartsd kordában az ösztöneidet. Rendkívül érzékenyen reagálsz a dolgokra. Igyekezz a saját érdekeidet vagy érzékenységedet összehangolni mások gondolkodásmódjával. Érzelmileg ne vedd túlságosan komolyan azokat a dolgokat, amiket látsz, amik bántanak téged, nézz előbb utána, hogy valóságosak-e. Erősítsd a lelkedet, mert nehéz próbatételeket kell kiállnod az elkövetkezendő időszakban.

 

Mindent komolyan adj, de semmit ne vegyél igazán komolyan. Vigyázz, nehogy a saját illúziód csapdájának áldozata légy, ne kergess hamis ábrándokat, nézz szembe a változó, kiegyensúlyozatlan gondolatvilágoddal. Hozd felszínre az elnyomott érzéseidet. Tartsd tiszteletben mások határait és érzékenységét, ugyanakkor a téged akadályozó körülményeket és negatív hatásokat ne vedd túlságosan a szívedre. Ha valami történik, fogadd el, törődj bele, és ne legyél túlságosan érzékeny.

 

A hét a legmélyebb önismeretünk, belső világunk titokzatos labirintusába vezet el, szembenézünk félelmeink és álarcaink építményeivel.A Hold hovatartozásunkkal és főleg érzelmi biztonságérzetünkkel áll kapcsolatban. Nem véletlenül a kártya negatív jelentése: félelem, bizonytalanság, illúzió, a Hold a tudattalan, lényünk sötét oldalának jelképe. Ezen a sötét helyen tengeti életét mindaz, ami élni vágyik bennünk, amit elfojtunk, de a létezését megtiltjuk.

 

 A héten olyan lelki élményben lehet részed, amikor a sors rávilágíthat olyan élethelyzetekre, amikor elkerülhetetlen lesz az önvallomás, önkitárulkozás. Amíg be nem vallod magadnak, hogy ki is vagy valójában, amíg át nem látsz egód hiúságán, amíg meg nem pillantod saját hatalmas árnyékodat. Addig nem fogod megérteni a tetteid és vágyaid mögött megbúvó valódi indítékaidat. Az egyedülléttől való félelmed is erősödhet. Hivatásod, feladataid, céljaid területén a bizonytalanság érzése hatalmasodhat el rajtad, csalások, hazugságok szomoríthatnak.

 

Ne siess. Amíg nem végzed el a lelki tisztogatást, amíg a félelmeid, nem hívod elő a sötétség leple alól, nem fog rád ragyogni a Nap. Újra és újra szembekerülsz problémáiddal, pedig észrevehetnéd, rég lejárt az idejük. Azt gondolod, álomképeid, fantáziavilágod: realitásod elemei. Félelmet gyúrsz az ijesztő sötétből, nem tudván, a sötét csak a világos hiánya. Ez a hét egy igazi lelki próba, az út vége előtti nagy megmérettetés időszaka.

 

A Hold a látszat szimbóluma, ezért nem lehet elmenekülni a spirituális igazság elől. Ahogy az érzések is csupán a személyiség, az ego reakciói, nem a léleké. Ne rejtőzz el, végezd el a szellemi mestermunkát, a kulcslyukon való átbújást. Nézz szembe rémképeiddel, összes bizonytalanságoddal, amely jelenlegi állapotod tükrözi. Ez nem te vagy, ez csupán a földi éned kreálta látszatvilág. Lépj ki illúziód, álmaid világából, nézz szembe a valósággal. Nem minden az, aminek látszik. A helyzet változékony, minden bizonytalan. Romantikus vágyakozásod, álmodozásod csupán elodázza a problémát, meg nem oldja. Akár félelmed rettent meg, akár vágyad éltet, egyik sem tart a jelenben. Nézz szembe a lelked bugyrában tanyázó démonaiddal, fejezd be etetésüket. Gyere ki a sötétségből, a bizonytalan reménykedés vagy rejtőzés passzív állapot, megmerevít, nem enged át a következő kapun.

 

Ez a hét a spirituális ébredésre is rámutat, talán itt az ideje, hogy szellemi oldalról közelíts. Könnyebben rátalálsz a miértekre, összefüggésében látod majd azokat a nehézségeket, melyek most gyötörnek. A valóság az igazság sosem a fizikai világban lakik. Minden dolgok okát és célját odaát találod, menj érte. Mielőtt továbbmész, állj meg egy kicsit, időzz el bizonytalanságod miértjén, és miután rájöttél, hogy minden csak vetített kép, nem a valóság, nevezd meg, mutass rá, nevess rajta.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények