Heti Tarot üzenete (02.12-02.18)

Azt mondják, leolvashatóak a szándékaink; tehát választjuk azt, ahogyan élünk. De mikor az élet nem úgy alakul, ahogy reméltük, az elgondolkodtat. Volt egyáltalán választásod, vagy egyszerűen így kellett lennie? Mit befolyásolhatunk a döntéseinkkel, és mi az, ami egyszerűen a lényünkből fakad? Döntések… Az élet állandó szereplői. A döntés, hogy bátran továbbmenjünk, vagy meghátráljunk. Hogy megálljunk, és elszalasszuk az életet. Olykor azzal nyugtatjuk magunkat, nincs választásunk, pedig épp ellenkezőleg. Mindig van választásunk. Az életben semmi sem végérvényes. Néha balra lépünk egyet, aztán meg jobbra, bezárunk magunk mögött egy ajtót, majd kinyitunk egy másikat, és természetesen azt hisszük, hogy csak előre tudunk haladni. Valójában pedig visszakerülhetünk hasonló helyzetekbe, és így lehetőséget kapunk dönteni, újrakezdeni, akár azzal is, akivel már elvágtuk a szálakat.
 
Vannak pillanatok az életünkben, amikor fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy meddig vagyunk képesek elmenni a vágyainkért? Mennyit vagyunk hajlandóak kockáztatni, feláldozni és elviselni? Mert egy dolog vágyni valamire, de egészen más összeszedni az erőt, hogy elérhessük azt. Az élet döntések sorozata. Jó vagy rossz döntések, ezeket lehetetlen előre megjósolni. Amit megtehetsz, hogy a legjobbat hozod ki abból, ami megadatott. Minden emberben benne van az isteni szikra. A lelki érettség foka dönti el, mikor kezdünk kutatni rejtett énünk után. Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől ... A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít most, semmi más.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.84 / 31 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

 
Életednek egy fontos pillanatában vagy. Olyan döntés előtt állsz, amelyet őszinte szívvel kell meghoznod, de az is meglehet, hogy a döntésed meghozatalához bátorságra, “oroszlánszívre” lesz szükséged. Ne hagyd, hogy manipuláljanak, befolyásoljanak, vagy rád kényszerítsenek valamire.
 
Tedd azt, amit a szíved súg, most a szívedre kell hallgatnod.
 
Ne köss kompromisszumot kényelemből, indulj el azon az úton, amerre a szíved visz. Ne engedd, hogy visszatartsanak mások okos tanácsai. Eljött az idő, hogy teljes szívvel döntést hozz, és vállald is fel érte a felelősséget. Akár érzelmi, akár hivatásbeli kérdésről van szó, választanod kell és nem mindegy, hogy melyik úton mész tovább! A jelenlegi döntésed jelentősen befolyásolni fogja a későbbi életed, ezért olyan áron is meg kell hoznod, hogy esetleg el kell búcsúznod bizonyos dolgoktól, vagy személyektől, mert az újabb lehetőség sokkal ígéretesebb lesz számodra.
 
A döntés nem könnyű, ám a kihívás vállalható, mert sokkal többet kínál annál, mint amit “otthagysz”. A kényelmes, és a titokzatos csábítás között dúl a harc a lelkedben. Nem lehet sokáig két vasat tartani a tűzbe, az egyikről le kell mondani. A csalás úgyis napvilágra kerül, és lehet te fogsz leginkább szenvedni tőle. A továbbhaladásod vállalható, ha van elég bátorságod. Ezen a ponton meghatározhatod akár az egész életed folytatását. Ha nem lépsz, sosem leszel az életed mágusa.
 
 
Az ember egyenlő a saját választásával. Nem könnyebb út a jobb, válaszd a nehezebb megoldást, mert azzal érsz a valódi célba. Ez nem csak érzelmi dolgokban való döntést jelent, bármely más dologra vonatkozik, amikor számodra fontos ügyben kell döntened. Egy régebben eltervezett lépés megtétele előtt érdemes újra átgondolni a megvalósítást és a távlatot új aspektusból nézni. Teljes szívvel és szabadon hozd meg a döntésedet, tedd azt, amit a szíved súg. A belső vívódásaidra a héten választ találsz. Az elhatározást azonban tiszta szellemi tudattal kell meghoznod, mert a további sorsod függ a választásodtól. Akár párkapcsolati, akár munkahelyi, akár más élethelyzetre keresel megoldást határozott cselekvést követel a sors. Ha nem tudsz dönteni, majd sorsod megteszi helyetted, jobban jársz, ha nem várod meg. A döntés azért fontos, mert igazi tapasztalásokra, igazán jelentős, mély értelmű, boldog életre csak megfelelő elkötelezettséggel tehetsz szert.
 
Lépj rá az utadra és tarts ki mellette! Egyúttal lépj ki az álomvilágból, illúzióid ködös vízióiból. Tökéletes világ, álomférfi és álomnő nem létezik. A titok, melyet másban keresel, benned rejtőzik, csak akkor leszel boldog, ha felismered. Ha párkapcsolati kérdésben merül fel a döntés lehetősége az életedben, akkor fontos figyelmeztetés, hogy önként mondj le a kikacsingatásról, a semmitmondó flörtökről, a “két vasat a tűzben” tartó magatartásról, mert az életedben keményen visszaüthet. Manapság túl könnyelműen használjuk azt, a szót, hogy: szeretet, pedig ez mindenkinek valami mást jelent. Ez a kártya felveti a kérdést, hogy személy szerint neked, mit jent a szeretet? Elgondolkoztál már ezen?
 
Mindannyian külön egyének vagyunk, akármilyen közel is érezzük magunkat érzelmileg vagy szexuálisan egymáshoz, tiszteletben kell tartanunk egymás személyes értékeit és szükségleteit. Különben nem várhatjuk el, hogy harmónia és boldogság uralkodjon az életünkben, párkapcsolatunkban. Arról, hogy mikor kell befejezni egy kapcsolatot és mikor érdemes még tovább küzdeni érte, ódákat lehetne zengeni. Azt hiszem, akkor szabad csak "feladni", amikor már valóban minden tőlünk telhetőt megtettünk, és még mindig nem működik a dolog. Ekkor ez a lépés már nem egy kudarc lesz, hanem egy tudatos döntés. De vajon mikor jön el ez a pont?
 
Azt mondják, a jó döntés az, ami után megkönnyebbülünk. Így igaz. Ha valami nem az én utam volt, az élet ez idáig mindig letérített róla. Belátással vagy erőszakkal, de mindig ez történt.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények