Heti Tarot üzenete (01.29-02-04)

Függőség, mindannyiunkat érint, kit így, kit úgy, de valamennyien találkozhatunk vele, jól ismerjük ezt az érzést. Alkohol-, cigaretta-, vásárlás-, társ-, internet-, édességfüggőség. A függőség ragaszkodás, hozzászokás, rászokás, szükséglet, amely veszélyes méreteket ölthet.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.35 / 17 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A héten megismerkedhetsz ezzel a sötét árnyékos oldaladdal. Ezek olyan tapasztalatok, amelyek tudatosítják benned a gátoltságaidat, függőségeidet. A fékezhetetlen ösztönöd fölébe akar kerekedni a józan eszednek. Az ördög nem csak a mértéktelenség bűnét jelentheti, hanem a függőséget, zsarolhatóságot is jelképezi, hogy talán valaki visszaél a hatalmával velünk szemben. A sötétségre utal, de ebből születik meg a fény. Megvilágítja lényünk árnyákos oldalát. A teremtéssel, az emberléttel együtt hoztuk magunkkal nemcsak a világos, hanem árnyoldalunkat is. Az ember így tökéletes, vannak erényei és hibái is.

 

Nem létezik magában a jóság, ha nincs mellette, hogy mihez képest?

 

Ismerjük-e pontosan ennek a két erőnek az igazi jelentését, és vajon tudjuk-e hogyan vehetjük hasznukat? Ugyanis, a szeretet is ölhet, ha rosszul bánunk vele, és a gonoszság sem feltétlen hoz végzetes pusztítást. Az alapfogalmakkal kell tisztában lenni, hogy megértsük, amikor ördögi tulajdonságokról, sátánról, sötét, romboló erőkről beszélünk. A gond nem ott kezdődik, hogy sátáni erők is jelen vannak a világban, folyamatosan jelen van a csábítás. A gond az, amikor nem tudunk mit kezdeni ezzel az erővel.

 

Mit jelent ez az erő, amikor gyarló vágyakról beszélünk, amelyek közelebb állnak értelmünkben a károshoz, a sötéthez, a démonihoz, a nem kívánatoshoz?

 

 

A vágyakkal nehéz a helyzet, ezzel nehezen birkózol, mondod, mert ez a nevelési szemlélet ivódott beléd. A vágyak az anyagi világ démonai, meg kell tőlük szabadulnod gondolod, mert csak így válhatsz megvilágosodott istenemberré. Azért az fura lenne, ha a vágyakat csupán kísértőként adományozta volna a legfelsőbb hatalom. Ez nem így volt, és nem így van most sem. És nem lesz így, ezután sem

 

 A vágyaktól nem megszabadulni kell, hanem megérteni és helyükön kezelni őket. Mivel az univerzumban rend uralkodik, az emberi vágyak is nagyon pontos céllal kerültek ebbe a körforgásba. A vágy hajtóerő, lendület, az élet mozgatóereje. Ahogy időnként a harc is. na de ott történik meg az alkímiai folyamat, ahol bölcs megértéssel, a tudás magas szintjén felismered ezt, és egyéni fejlődésed, kibontakoztatásod, szellemi küldetésed végrehajtása érdekében veted be, mint stratégiai eszközt.

 

Tehát, vagy te uralod a vágyaid, vagy azok uralnak téged.

 

A helyzet az, hogy a szabad akarat ott van a kezedben. A teremtett világ sátáni erők jelenléte. nem máshol, mint bennünk lakozik, ne kívül keresd. Ha megszűnne a sötét erő, megszűnne az élet is. Ismerd fel, vágyaid most nem a magasabb célt, hanem tested kielégülését szolgálják. Ismerd fel, hogy féltékeny vagy, önző, hazug, becstelen, gonosz, haragtartó, rosszindulatú, mohó...

 

ISMERD FEL!

 

Nem azt mondja gyűrd le, fojtsd el, csak ismerd fel. Itt található a lényeg. Ha felismered ezt, magad mellé állíthatod. Na persze, nem a további kielégülési vágyaid beteljesítésére, hanem szellemi küldetésére. Minden vágy azért ébred fel bennünk, mert valamire fel akarja hívni a figyelmet. Többnyire a vágy erősebb, de hát mégis csak te döntesz, mert végül is szabad az akaratod... Ha tudnád, hogyan élj ezzel hatalmas lehetőséggel, a szabad akaratoddal, igazi teremtő lehetnél. Igaz, itt a tévé, a fogyasztási mánia, a birtoklás mámora, hogy is lehetne ezt a számtalan csodás földi értéket holmi szellemi vagyonra cserélni. Ha gyakran nézel önmagadba, rájöhetsz, hogy a sokféle gondolatod és zavaros érzéseid közül a legtöbb nem is a tiéd: alattomos eszmék, erőszakos reklámok, újsághírek, önáltatások.

 

A vágy arra való, hogy lendületet adjon, azonban nem mindegy, hogy mihez? Ez a másik lényeges pont, ahogy az imént is utaltam rá: feladataid végrehajtásához. A feladat pedig a sorsod, a csillagok üzenete, a lelked hangja. Vannak, akik nem szorulnak földi útbaigazításra, mert lélekhangjuk tiszta, maguktól is felismerik, mi a dolguk. A vágynak illeszkednie kell a feladatokhoz. Ez ugye nem kis lecke. Ha könnyen menne, már mindenki teljesítette volna földi küldetését.

 

Ennek a hétnek az üzenete arra figyelmeztet, eltértél a feladattól, kísértve vagy, kezdődhet a kemény belső munka, ezért bölcs belátással uralmad alá vonni ezeket a buja vágyakat, és azt a rengeteg energiát, amellyel letértél (letérni készülsz) a helyes ösvényről, arra fordítanod, amivel igazán teremtővé válhatsz, megvalósíthatnád önmagad. Nagy szavaknak tűnhetnek ezek tudom, mert nem könnyű kis kalandot jelentenek a lemondással járó döntések. Mégis, az egyetlen, ami lényegét és erejét adhatná a nehéz helyzeteknek, nehéz pillanatoknak, ha azt mondjuk: ne menj ellene a sorsodnak, azaz ne menj ellene annak, ami éppen van, amiben élsz.

 

Arra vágyj, ami van, ami a dolgod!

 

Bármelyik életterület adja fel a leckét, mondd azt, én akarom, hogy így legyen. Én akartam, mielőtt megszülettem. Nincs kinek szemrehányást tenni. Ez a hét figyelmeztet a káprázat foglya vagy, figyelj jobban, milyen vonatkozásban rendeled alá egyéni vágyaidat a magasabb szellemi értékeknek, legyen az akár testi vágy, lustaság. Belekerülhetsz, érzelem nélküli játszmákba (pénz, üzlet vagy a hatalom kérdése), de kapcsolódhat az érzelmeinken keresztül ható, közvetlen és gyors testi kielégülést nyújtó örömökhöz (ilyen a szex, alkohol, drog, ételkívánás, szerencsejáték, tévé, ha függő viszonyba kerítenek) amelyek révén teremtő energiánkat alacsony szinten használjuk.

 

Szellemi megközelítésben pedig a saját árnyoldalunkkal gyűlik meg a bajunk. Fejlődésed, személyes boldogságod akadálya, hogy nem ismered fel negatív oldalad. Eltitkolod, elfojtod, tagadod. Nemcsak a nyilvánvalót kell itt keresni, a rosszindulatot, bosszúvágyat, féltékenységet, önzést, hanem a rejtetteket, a nyers kritikai hajlamot, vagy épp a csendes rágódást, elhallgatást és társait, nemcsak akkor válunk függővé, ha valamit nagyon megakarunk szerezni, de akkor is, ha nagyon nem tudunk elengedni. Ezt a függést is csak a helyzet pillanatnyi elfogadása oldja fel. Ha kialakult a nem kívánt szituáció, vissza már nem fordíthatod, de a következő lépést tudatosabbá teheted. Így győződ le saját démoni erőidet.

 

Elismered, ha erőszakos voltál, vagy épp túl gyenge, nem tagadod, de nem is harcolsz ellene. Felszínre hozod, és megismerkedsz vele. Az ellenség így válik baráttá, hisz magad mellé állítod. Ez a hét nem jelent feltétlenül rosszat, inkább figyelemfelkeltő, elgondolkodtató. Azonban tudni kell, a szellemi fejlődés csak a nagy igazságok felszín alóli felszakításával érhető el. Az őszinte szembenézés saját árnyékos oldalunkkal, az egyedüli üdvözítő út. Nem könnyű, de nem lehetetlen. Elfogadtatni a földi éned, hogy van nála erősebb, hatalom is, mely lágy és könnyű, kézzel nem fogható, szemmel nem látható, csupán a hit ad neki érvényt..., ez bizony komoly erőpróba minden ember számára.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények