Heti Tarot üzenete (01.22-01.28)

Végigküzdöttél már sok-sok nehéz időt ugye? Bizony. De Te talpra estél. Talán nem volt leányálom, és nem is tudtad mindig, hogy mit tegyél? De sikerült kitalálnod, megoldanod merre lépj. Különösen, ha sikerült megőrizned humorodat, és nem veszett el a mosolyod. Ha belegondolsz, rájössz magad is, hogy milyen erős a személyiséged. Vannak emberek, akiknek nincs mindenre válaszuk, de legalább megpróbálnak reménykedni és hinni. Az embernek látnia kell az utat, bármi várja is, minden, de tényleg minden attól függ, hogyan állsz hozzá.
 
 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.14 / 21 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A héten a lelki erőd kerül fókuszba, ebben a pillanatban erre van a legnagyobb szükséged, valamilyen esemény kapcsán, higgadtságra, józanságra, és türelmes kivárásra. Szükséged lesz összeszedettségre, akár fizikai,  akár testi erődre, lelkierő híján ugyanis a test is gyenge.

 

Próbatétel előtt állsz, légy bátor, elszánt, az ég mindig ott támogat, ahol arra méltó lelket talál. Ne feledd, az önmagad felett aratott győzelem a legnagyobb siker. Démonainkat uralni nem mindennapi teljesítmény. Ne becsüld alá a testi vágyak kényszerítő erejét, de a felettük aratott győzelmet se. Jelentős kihívásokat tartogat számunkra az élet, és bizony nem mindig állunk készen a fogadásukra. Sok esetben a legtöbb, amit tehetsz, hogy mindenre elszántan bátorságod összeszedve , lelki nyugalmad erejével felvértezve, az "életed harcterének közepén” létezve, csupasz kézzel, önként vonulsz az oroszlán barlangjába. De ezt, viszont csak akkor tudod megtenni, ha van elég hited. Ezen a ponton a nyers fizikai erő, erőszak nem használ. Kénytelen vagy szembenézni ösztönkésztetéseiddel, a tudatodba emelni mindazt, ami ott a mélyben fortyog benned.

 

 

Ne tévesszen meg az ösztönvilágod indulatossága, mert nem ellenség. Szövetséges. Letagadott, elnyomott érzéseid éppen akkor kerülnek erőfölénybe, ha nem akarod elismerni: neked is van. Harag és gyűlölet, düh és bosszúvágy, nem éppen a szeretet szinonimái, de nem is kell, hogy azok legyenek. Nagyon fontos szerepük lehet akkor, amikor lendületet kell venni a démoni erők kitakarításához.

 

Soha nem szabad elfelejteni, hogy a szeretet nem azonos a tűréssel, a beletörődéssel, ezért ha a helyzet megkívánja, elő kell venni a jól irányzott harci lendületet.

 

Az indulatok oroszlánja pontosan tudni fogja, mi a dolga, és bár a nyers erőt felhasználva, de nem ellened, hanem érted cselekszik.

 

Képzeld el egy virág magját, amely mélyen a földben van. A mag nem tudja, hogy mi fog történni, a mag soha nem látta még a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. Hosszú az út, és mindig biztonságosabb el sem indulni rajta, mert az út ismeretlen, és semmit nem lehet garantálni.

 

Ezer és egy veszély leselkedik az úton, csapdák és kelepcék szegélyezik mindenfelé. A mag a kemény maghéjba rejtve biztonságba van. De most tesz egy próbát: összeszedi magát, ledobja magáról a biztonságot jelentő szilárd burkot és elindul. A küzdelem azonnal elkezdődik, a kínlódás a talajjal, a kövekkel vagy sziklákkal. És amilyen kemény volt a mag, olyan lágy lesz most a csíra, és a törékeny növényre ezerféle veszély leselkedik. A mag rejtett biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna. A csíra számára azonban rengeteg a veszély, de a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény felé, anélkül, hogy tudná hová? és miért?.

 

Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak. Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Nagyon sok bátorság kell hozzá. Nincs értelme az élet kihívásaival ellen harcolni, vagy megpróbálni elkerülni. A kihívások mindig ott vannak, és ha a a mag virággá akar fejlődni akkor keresztül kell jutnia rajtuk.

 

Legyen bátorságod virággá válni, azzá a virággá, amit a mag lehetősége rejt magában. A külvilág felől olyan késztetést kapsz, amely a nyers erőt, az ösztönös indíttatást ébreszti fel benned, de ne hagyd magad befolyásolni. A legnagyobb kaland az életben az, amikor tudatosan átélsz egy összeomlást. Ugyanakkor ez a legnagyobb kockázat is egyben, hiszen senki nem garantálhatja a végeredményt. Légy úrrá az ösztöneiden és mások alantas szándékain.

 

Csak a belső erő segítségével tudsz harmóniát teremteni.

 

Kerüld a szélsőségeket. Az önfegyelmezés most a legfontosabb. Most, valamilyen próbatételt kell kiállnod. Sokszor megtéveszt minket, hogy bizonyos tetteinknek, kisebb léptékben, vagy időben később jelentkezik a következménye, és nem látjuk, hogy amit kicsiben teszünk, az hogyan tükröződik nagyban.

 

Ha tiszta eszközökkel harcolsz, nyerni fogsz. Az igazi erő most nem abból származik, ha valami nagy, külsődleges cél után rohansz, hanem ha önmagadat képes vagy legyőzni, és a nehézségeken saját személyiséged átformálása révén leszel úrrá. A vadság, a kiabálás, a nyers erő nem szül jót. Higgadtan mondd el a szándékodat, és tarts ki a célod mellett következetesen. 

 

Önmagad legyőzéséből olyan erőt nyerhetsz, amellyel úrrá lehetsz a problémás helyzeten. Erőfeszítésekre van szükséged ahhoz, hogy a dolgaidat rendbe tedd magad körül. De ez sikerülni fog, lesz annyi erőd és eszed, hogy ezt meg tudd valósítani. Többet ésszel, mint erővel. Szükséged lesz a hitedre is. A hit ereje csodákra képes. Az erőd, a hited erejében van. Higgy benne és sikerülni fog. Nem csupán a fennmaradásod a tét, hanem hogy erőfeszítéseddel még az eddigi legjobb eredményeidet is felülmúld.

 

Szenvedélyes, izgalmas, viharos, aktív időszak várható a szerelem területén. Próbáld megteremteni a harmonikus összhangot a megfontoltság és a szenvedély között. Jó tanács:Gondolkodj el a félelmeiden, amelyek a vágyad elérésével kapcsolatban keletkeztek. Ezek majd segítenek tisztán látni az egész helyzetet. Próbálj meg azoknak a gyökeréig hatolni, és megtalálni, hogy miből táplálkoznak. Ha sikerül, már félig meg is oldottad!

 Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények