Földre érkezve... Neptunusz előre indul

A Neptunusz a spiritualitás, a feltétlen szeretet, a művészetek bolygója 2018. november 25-én előre indul, abbahagyja június közepe óta tartó hátrafelé haladását. A bolygó energiái erőteljesen hatnak, amikor a Neptunusz árnyoldalai is megmutatkozhatnak: illúzió, önámítás, csalódás..Az elmúlt hónapokban nem láttuk reálisan a lehetőségeinket, ami az elkövetkezendő időszakban hozhat csalódást. Itt az idő, hogy ezeket a tapasztalatokat felhasználva rendet tegyünk az életünkben.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.28 / 47 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Neptunusz a Halak jegyének uralkodó bolygója, eleme a víz, szimbóluma a háromágú szigony, a kereszt által összekötött két félkör, amely fel akarja oldani a fizikai és a lelki sík közötti határokat. A görög mitológiában Poszeidon, Rhea és Kronosz gyermeke. Miután Zeusz testvéreivel legyőzi Kronoszt, felosztják egymás között a világokat. Zeusz (Jupiter) kapta az egek hatalmát, Hádészé (Plútó) az alvilág, Poszeidon (Neptunusz) pedig a tengerek, folyók, tavak ura lett.

 

 

Asztrológiában a transzperszonális (tudattalanban működő) égitestekhez tartozik. A léleknek azt a területét mutatja, ahonnan az álmok, illúziók, megérzések érkeznek. Itt jönnek létre a vágyálmok, kényszerképzetek, hallucinációk, és az önámítás is. Neptunuszhoz tartoznak a szemvedélybetegségek, mérgezések. Legfontosabb hozzá kapcsolódó fogalmak: áldozatkészség, ködösség, álom, illúzió, kábulat, érzékfeletti érzékelés, fantázia, befolyásolhatóság, káosz, egyetemes szeretet.

 

Mindenki vágyik arra, hogy akár csak egy pillanatra is, ne kelljen gondolnia a napi “életre-halálra”, kiléphessen a mindennapi taposómalom egyhangúságából. Vágyunk a feloldódásra, lebegésre, a szeretetre. A Neptunusz keresi a tökéletest, az igazi egyetemes beteljesülést. De sajnos ez nem ennek a világnak a sajátja, ami hatalmas szakadékot jelent a valóság és az álmok között. Ez a legnagyobb veszélye.

 

 A Neptunusz az elmúlt időszakban retrográd mozgásban volt, de 2018. november 25-én végre előre indul. Amíg a Neptunusz hátráló mozgásban haladt, az életünk bizonyos területére, a megfoghatatlanság, átláthatatlanság volt jellemző, úgy érezhettük, mintha ködfátyol borítana be bennünket. Ez alatt az időszak alatt fontos volt figyelni, hogy ne vakhittel ugorjunk bele az ismeretlenbe, hanem járjunk utána az igazságnak.

 

 

A retrográd Neptunuszi időszak főleg a naiv, hiszékeny emberekre volt különösen veszélyes. A Neptunusz képviseli a zavaros, ködös, nem egészen nyilvánvaló dolgokat. Ezek az energiák túl vannak az értelmen és a tudaton, ettől olyan megfoghatatlan és bizarr. Ha az elmúlt időszakban nem láttál a dolgok mögé, nem vizsgáltad meg a dolgok hitelességét, akkor bizony az a bizonyos rózsaszín ködfátyol lehullásával, fájdalmas lehet a földre érkezés.

 

Manapság gyakran találkozunk azzal a nézettel, hogy minden, ami a földi örömöket jelenti, az gátolja a megvilágosodást. Mivel a retrogárd bolygóknál erős a tudattalan működés, ezért ami gátolva, elfojtva volt, az ki akar törni. Gyakran elfelejtjük, hogy minden, amit tagadunk, az előbb-utóbb mindenképpen megjelenik az életünkben. Minél inkább hárítjuk, annál inkább megjelenik a vágyaink szintjén.

 

A Neptunusz előre haladásával keményebbnek érezhetjük az életet, de cserébe rálátást nyerünk az igazságra, olyan időszak kezdődik amikor fel kell ébredni bizonyos álmokból. Az elkövetkezendő időszakban a valóság egyre inkább életre kel, véget vet bizonyos álomszerű, idilli helyzeteknek, kapcsolatoknak...amelyekről jó lett volna azt hinni, hogy azok.

 

Neptunusz a spirituális és a lelki fejlődés szimbóluma is, illúzióvá és csalássá akkor válik, ha valamit tagadunk, féltve “hamis” biztonságérzetünket”. A hamis biztonságérzet fent tartása a személyiség durva lebomlásával jár együtt. Ilyenkor nem a lelki fejlődésről, hanem a tudat kikapcsolásáról van szó. Illúziókba, álmokba menekülünk, becsapjuk önmagunkat, mint ahogy esetleg másokat is becsapunk. Nem véletlen, hogy korunk népbetegsége az alkoholizmus és a kábítószer. Válaszút elé érkeztünk, minden, amibe egy álom illúzióját fektettük, munka, pénzügyek, család, párkapcsolat..... Neptunusz.leveszi a tökéletesség illúziójának álarcát és szembesít az igazsággal.Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények