Fájdalmas sebek felszakadása... Újhold a Halak jegyében

“A Bölcs az összes elemek közül a vizet választotta tanítójául. A Víz engedékeny, mégis mindent meghódít. A víz kioltja a tüzet, eközben látszólag vereséget szenved, és gőz formájában elillan, de aztán újra összeáll. A víz elmossa a lágy földet, és ha sziklába ütközik kikerüli. …Átitatja az atmoszférát, és meghal tőle a szél. A víz megtévesztő alázattal bánik az őt akadályozókkal, mert tudja, hogy semmiféle erő sem térítheti el a kijelölt céljától, a tengertől. A víz az engedékenységgel hódit: sohasem támad, de mindig ő nyeri az utolsó csatát.” 


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.99 / 91 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2018. március 17-én 14 óra 13 perckor Újhold lesz a Halak jegyében. Újholdkor a Nap és a Hold együtt áll, ilyenkor van itt az ideje az új dolgok elindításának és a megújulásnak. Több szempontból is különleges Újhold előtt állunk.

 

 Izgalmas energetikai váltás történik az Újhold energiájában a Mars belép a Bak jegyébe. Az elkövetkezendő időszakban az erők visszafogottnak tűnhetnek a hétköznapokban. Ez arra tanít téged, hogy most  nem szabad rohanni, csak lépésről lépésre, lassan tudsz változtatni, hiszen most a fókusz a belső munkán van.  Azonnal visszaüt minden, amikor olyan dologgal találkozol, aminek nem jött el az ideje. Ha korlátozva érzed az erődet, akkor ez annak a jele, hogy nem a saját utadat járod.

 

 A Halak az utolsó jegye a zodiákusnak. A következő jegy a Kos, ami az új asztrológiai évnek a kezdetét jelöli. Az Újhold a kezdetek szimbóluma. Mivel a Halak kettős, vizes jegy, és az ebben a jegyben csoportosuló bolygók (Neptunusz, Chiron, Hold) felhívják a figyelmet a lélek megtisztulására, a szervezet méregtelenítésére. Ráirányítja a figyelmet arra a területre, ahol sebezhetőek vagyunk és hiányzik a stabilitás.

 

 

Ez egy különleges Újhold, hiszen pontos együttállást képez Chironnal a lelki sebek gyógyítójával, a Szűz-Halak tengely 27. fokán. Kulcsszereplő a Chiron bolygó, melynek jelenléte a képletben mindig valamiféle lelki sérülésre, megoldatlan problémára utal és elősegíti a belső gyógyulásokat. Nem véletlenül nevezik gyógyító bolygónak. A Neptunusz, a Hold és Chiron bolygó együtt állása a Halak jegyében, előző életeink karmikus mintázatát mutatja és olyan eseményeket idézhet elő, amelyek felszínre hozhatják lelki sebeinket, testi tüneteink is lehetnek, főleg ott, ahol ellenállunk.

 

A Halak jegy rendkívül érzékeny, a Neptunusz bolygó és az Újhold jelenléte ebben a jegyben felerősíti az álmokat. A tudatalattiban lévő elfojtott vágyakat, gondolatokat. Chiron kapcsolódása az Újholdhoz a múlt karmájára utal. A Neptunusz, a Hold és a Chiron kapcsolata a lelki mélységekre hívja fel a figyelmünket. A mélyben található dolgok talán sokkal félelmetesebbnek túnnek, mint valójában. Vagy pedig  a Neptunusz által szimbolizált ködökkel és illúziókkal fedjük el őket önmagunk elől.

 

Nézz vissza az elmúlt időszak eseményeire, érzéseire. Fogalmazd meg mi az, ami még mindig kísért, mi az az érzés, ami fáj, de nagyon...Itt az idő, hogy ezeket megfogalmazd és újra átéld, még akkor is, ha nem szívesen vallod be magadnak. Ne agyalj rajta, ne akard megmagyarázni, csak enged meg magadnak, hogy újra átéld azokat az érzéseket, amelyeket elfoltottál és legszívesebben eltávolítanál.

 

Talán ez az egyik legfontosabb feladata a mai Újholdnak. Vedd észre, hogy milyen dolgok, érzések, témák érintenek meg téged érzékenyen. Mikor van az, hogy azzal szembesülsz, hogy ha nem reagálsz, akkor megalkudsz, hiszen ellenkezne az elveiddel, sértene bizonyos érdekeket, vagy egyszerűen csak fájna. Próbáld megállni, hogy reagálj bármire, ami fáj vagy sért téged. A megoldásra most a belső csendedben fogsz rátalálni, hiszen hangzavarban és a düh elhomályosító ködében soha nem találod meg a belső harmóniát, nem hallod meg a belső hangodat.

A mai Újhold a lelki újjászületés lehetőségét kínálja számodra.

Nézz szembe önmagaddal! Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy megfigyeled a világodat, tükörként használod. Ekkor rájöhetsz: életed minden részlete visszatükrözödik. Ha képes vagy túllépni a saját magad által emelt falakon, akkor kikerülsz az életed útvesztőjéből. Észre sem vesszük és a megszokások, az anyagi és érzelmi biztonságra való törekvésünk átveszi az életünk felett a hatalmat. Ezzel megteremtjük a személyes életünk útvesztőjét. De fel kell ismerni, hogy ez egy olyan úttalan út, amely mindenképpen örök bolyongáshoz vezet. A legfontosabb üzenete a mai Újholdnak, hogy lépj ki a saját labirintusodból! Ne várjuk kívülről a megváltást tegyünk érte. Ha folyamatosan dolgozunk a régi, megkövesedett érzelmek elengedésén (harag, félelmek) egyre könnyebben találjuk meg a harmóniát az életünkben.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények