Elkerülhetetlen változások (A 2017-es Nagyhoroszkóp)

2016-os év sokunk számára nem volt egy könnyű év, hiszen a Szaturnusz a Nyilas jegyében járva nagy felelősséget rakott ránk: megtanított hinni, hinni önmagunkban, az erőnkben, egymásban, a gondviselésben. Azoknak, akiknek az elmúlt évben sikerült egy stabil alapot letenniük, azoknak a 2017-es év már egy sokkal pozitívabb időszakot sejtet. Nem kell mást tenniük, mint hogy megragadják a lehetőségeket és merjenek új fejezetet nyitni az életükben. Nem csak a magánéletben mutat örömöket, hanem a karrierben is sikerekre számíthatunk.
 
Az év második felében bepillantást nyerhetünk a jövőbe, hiszen a két sorsbolygó a Jupiter és a Szaturnusz jegyet vált. A Jupiter 2017. október 10-ig, a Mérleg jegyében segítségünkre van, hogy rendezzük emberi kapcsolatainkat életünk minden lehetséges területén. Október 11-én, átlép a Skorpió jegyébe, lehetőségünk lesz eldönteni, hogy mi az, amit mindenképpen tovább akarunk vinni és elengedjük, akire, amire nincs már szükségünk. December 20-án, a Szaturnusz hazatér, átlép saját jegyébe a Bakba és kijelöli számunkra a következő 2,5-3 év irányvonalát. Új felelősségek, kihívások és igen nehézségek várnak ránk. De, a Szaturnusz saját jegyében bővelkedik energiában, amit célul tűz ki maga elé, abból nem enged. Ezáltal, lehetőségünk lesz koncentráltabban küzdeni a céljainkért. Ne felejtsük el, hogy a sors sohasem ad olyan nehézséget, kihívást, amelyhez ne adná meg az erőt és a segítőtársakat is. A 2017-es évben a változtatás és a lehetőség kulcsa ott van a kezünkben.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.84 / 108 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Kos
 
A karrier és a kapcsolatok éve
 
Az előző évhez hasonlatosan a nagyon lassan haladó Uránusz még mindig a Kos jegyében folytatja komótos égi útját. Ez a bolygó a változások, új kezdetek, a könnyed szabadságvágy jelölője. Azok a Kos szülöttek, akik a közelmúltban alkottak valamiféle olyan tervet, ami sok változtatást és komfortzónájuk átlépését igényli, és valami okból eddig nem fogtak hozzá a megvalósításhoz, most megtehetik. Környezetük nagy része is támogatni fogja őket ebben. Azok pedig, akik már tavaly változtattak, érezni fogják a jelentkező kedvező hatásokat. Igaz, a január még nem az év legaktívabb hónapja lesz, de február közepétől egyre magabiztosabbnak, erősebbnek és kezdeményezőbbnek érzik magukat. Márciusban anyagi helyzetük lendül fel kicsit, ami nagyon is jól fog jönni a terveikkel kapcsolatban. Az április kulcsszava a türelem. Kisebb akadályok, nehézségek toppanhatnak be, ami olykor kihozza a jegy szülötteit a sodrából, de ha derűvel állnak hozzá, akkor könnyedén le fogják győzni ezeket a nehézségeket. A születésnapjuk időszaka azonban sokkal inkább kellemes meglepetést tartogat, ami könnyen fordítja majd figyelmüket az élet szebb oldalai felé. Az elmúlt évek vidám májusai után ebben az évben a szerelem hónapja nem annyira a magánéletről, mint inkább a munkáról fog szólni.
 
Azok a Kos szülöttek, akik szeretik a munkájukat, valósággal szárnyakat kapnak, azok azonban, akik csak kényszerből dolgoznak egy unalmas helyen, elgondolkoznak azon, hogy lassan ideje lenne változtatni. Egyelőre viszont ebben az irányban csak óvatos lépéseket tegyenek. A nyár nagyon sok kellemes élményt tartogat. Ha tavaly nem indultak el hosszabb útra, akkor idén többszörösen is bepótolhatják. Érdekes módon mind a három hónap alkalmas lesz utazásra. Természetesen, itt nem világ körüli utakra gondolok, inkább több, kisebb, ám annál kellemesebb kirándulásra, hosszú hétvégére. Ha júniusban kelnek útra, akkor a család dönti el az úti célt. Júliusban pedig a Kos jegyűek lehetnek a kezdeményezők. Július második felében színes programokban lehet részük. Még az sem kizárt, hogy ezek valamelyikén érdekes, új embereket ismernek meg.
 
A jelenlegi társkereső Kosok számára azonban az augusztus lesz az év legszerencsésebb hónapja. Lehet, hogy nem életük párját találják meg, de az élet nagy paklijába olykor belefér egy-egy kellemes flört is. Kedves Kosok, élvezzék ki ennek minden pillanatát, hiszen gazdagodik általa az élményviláguk. Legyen a mottójuk az, hogy egy kapcsolatot nem a hossza, hanem a tartalma teszi értékessé. Szeptemberben már felbukkanhat egy komolyabb kapcsolat ígérete, bár lehetséges, hogy ez kicsit lassabban fog kialakulni, mint ahogyan azt a jegy szülöttei szeretnék. Októberben kilátásban van egy kisebb családi vita, ami valamiféle otthoni felújítással lesz kapcsolatos. Mást szeretnének a jegy szülöttei, mást a családtagok, de végül is egy egészséges kompromisszum a legjobb megoldást hozza.
 
Szellemi kapacitásuk novemberben lesz csúcsformában. Ha ekkor bármiféle vizsga, tárgyalás esedékes, abban nagyon sikeresek lesznek. Ez a hónap egyben ahhoz is lehetőséget kínál, hogy jól egyeztessék össze a hivatás és a család életterületeit. Vidám hónap lesz a december, amelynek már szinte az első napjától kezdve örömmel várják a karácsonyt. Idén még a szokottnál is többen ülik majd körül az ünnepi asztalt, több lesz a móka és a nevetés.
 
 
 
Bika
 
A gyógyulás és a stabilitás éve
 
Az állatöv egyik leginkább biztonságra törekvő emberei, így azt hiszem, jó hírt mondok, ha elárulom, hogy ez az év pont azt a vágyott stabilitást fogja meghozni, amire vágytak. A mozgalmas év vége után, januárban csak olyan eseményeken vegyenek részt, ami elkerülhetetlen, de ha mód van rá, inkább találjanak valami kibúvót. Ha pedig a barátaik hívják meg a Bika szülötteket olyan helyre, ahova most nem igazán szívesen mennek, akkor ezt mondják meg őszintén. Higgyék el, senki nem fog megsértődni. Ez egyben a Bikának is jó lecke, hogy megtanulják kijelölni a saját határaikat. Mert bizony ez az elmúlt években nem mindig sikerült. A Jupiter, ami az előző évben szerencsét hozó fényszögével elkényeztette a Bika jegyét, most nem annyira osztogatja áldásos hatását. Ez természetesen nem jelent semmiféle veszélyt, inkább arra int, hogy hozzák lendületbe az optimizmusukat.
 
Februárban és márciusban különösképp azt fogják érezni, hogy szinte mindenért meg kell küzdeniük, ám mivel ez sikerülni fog, sokkal több okuk lesz örülni. Áprilisban hullámzó lesz a hangulatuk. Önuralmuk azonban a megszokott, így a környezetük ebből aligha fog valamit érezni. Április végén előtérbe kerül egy korábban szőnyeg alá söpört, rokonságon belüli probléma. Ne vállalják el benne a békebíró szerepét, ha tehetik, inkább hagyják, hogy az érintettek intézzék el egymás között azt, ami rájuk tartozik. A tavalyi születésnapjuk kicsit mozgalmas időszakához képest az idei sokkal csendesebb lesz, de most épp erre lesz szükségük. Természetesen, ha olyan ember szeretné önöket felköszönteni, akkor udvariasságból jó arcot vágnak hozzá, de meghívni csak olyanokat fognak, akikkel valóban jól érzik magukat.. Ez egyben segít egyfajta belső leltárt is készíteni, hogy ki az, aki igazán közel áll a lelkükhöz, és ki az, akit csak egyszerűen elviselnek. A május egy nyugodt, dolgos hónapot sejtet. Júliusban módjuk lesz pár nap mélyebb kikapcsolódásra, ami nem biztos, hogy utazást jelent, hanem olyasmi tevékenységet, amiben teljes egészében fel tudnak töltődni. Ez valószínűleg valamilyen hobbi lesz, amivel gondolatban már régen kacérkodtak, csak vagy az idejük, vagy a merszük volt kevés, hogy belefogjanak.
 
Szívügyekre a július és az augusztus lesz a legharmonikusabb. Mind a párkapcsolatban élő, mind a jelenleg kapcsolatot kereső Bikák számára fontos tanács, hogy ne féljenek az intimitástól. Szavazzanak egy kicsit több bizalmat annak, akivel élnek vagy akivel szeretnének élni, és valami csodálatos dolgot fognak tapasztalni. Ősztől minden igazán fontos emberi kapcsolatuk pozitív fejlődést mutat. Még a legzárkózottabb Bika szülöttek életében is az emberi viszonyok lesznek fontosak. Ekkor nagyon is igaznak érezhetik, hogy pont azt a kedvességet és szeretetet kapják vissza, amit önök sugároznak. Ha olyan munkakörben dolgoznak, ahol közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel, akkor nagyon is sikereseknek érezhetik magukat, amit főnökeik is észrevesznek. Októberben és novemberben lehetőségük nyílik egy kis másodállásra vagy különmunkára. Örömmel el fogják vállalni, és nemcsak a többletpénzért, hanem azért is, mert olyan munkáról lesz szó, amit kihívásnak éreznek. A december már ismét lazább lesz, mind anyagilag, mind érzelmileg biztonságban érzik magukat. A karácsonyi készülődést a szokottnál sokkal korábban elkezdik, és sokkal nagyobb örömmel végzik, így nem csoda, hogy nyugodt, békés karácsonyuk lesz.
 
 
Ikrek
 
A szerelem éve
 
Végre egy olyan év, ami épp úgy kezdődik, ahogyan az Ikrek jegyűek szeretik az életet. Az előző, az önök mércéjével mérve kicsit túl csendes időszak után most joggal érezhetik, hogy felgyorsulnak az események. Meg fognak lepődni, ha elárulom, hogy nem annyira a körülmények váltják ki ezt, hanem az önök hozzáállása. A január különösen sok kellemes társasági élményt tartogat, amelyeken örömmel vesznek részt. Annak ellenére, hogy a kommunikáció bolygója a Merkúr januárban nem igazán vetít kedvező fényszöget az Ikrek jegyéhez, mégis jó lesz a kommunikációs képességük. Még az sem kizárt, hogy egy-egy összejövetelen szinte sziporkáznak, amivel akár a középpontba is kerülhetnek. Ha pedig egy év jól kezdődik, akkor csak jobb lehet a folytatása.
 
Februárban és márciusban valaki nagyon szeretne beleszólni az életükbe. Kétségtelen, hogy ezt a lehető legjobb szándékkal teszi, de a jegy szülöttei egyáltalán nem lesznek nyitottak erre. Vita nélkül, de mégis határozottan mondják ki, hogy a saját életüket önmaguk szeretnék irányítani. Áprilisban problémamegoldó képességük lesz csúcsformában. Ne ijedjenek meg, szó sincs nagyobb bajokról, inkább valami kisebb, munkán belüli átszervezés vagy otthoni teendő az, ami egy kicsit több szervezést igényel. Munkatársaik és családtagjaik nyitottak lesznek az ötleteikre, még akkor is, ha ők nem annyira szeretik az új dolgokat. Májusban egy kisebb életmódbeli változásra kerül sor. Lehet, hogy ez kezdetben kényelmetlen lesz, vagyis esetleg egy új ételkészítési szokás több munkát igényel, vagy egy új sport miatt át kell szervezniük a napirendjüket, de megéri.
 
Az életmód tanácsadók véleménye szerint 21 nap szükséges, hogy egy új szokás a vérünkké váljon. Kedves Ikrek, 21 nap igazán megéri, hogy frissebbek, egészségesebbek legyenek! Nem beszélve arról, hogy ezáltal a kitartásuk is fejlődni fog. A nyár nem egészen úgy telik majd el, ahogyan szeretnék. Bár uralkodó bolygójuk, a Merkúr mozgékonyságot, utazási vágyat ad, idén nyáron valahogy a nagyobb utazási tervük nem igazán alakul úgy, ahogyan szeretnék. Lehet, hogy egy sürgős munka jön közbe, lehet, hogy családtagjaik fanyalognak, vagy esetleg valami más, külső körülmény szól bele a tervükbe, sebaj. Júniusban és júliusban néhány hétvégi túra azért feltölti az energiatartalékaikat. Ha ez sem jön össze, akkor az aktív pihenés bármiféle formája lesz kedvező. Az augusztus már inkább a kedvükre való hónapot ígér. Mivel a nyár szülöttei idén kicsit szomorúan fogadják az évszak elköszöntét, így a szeptember kicsit melankolikusabb lesz, egészen addig, amíg egy emberi kapcsolatukban kellemes meglepetés éri önöket. Ez természetesen egyéni élethelyzet szerint többféle dolog lehet. Nem kizárt, hogy valakiben kellemesen csalódnak, vagy valaki közelebb kerül az Ikrek szülöttekhez, amire már régen vágytak.
 
A magánélet területén a legfontosabb tanács az idei őszre, hogy semmiképp ne rontsanak ajtóstul a házba. A jelenleg szingli Ikrek szülöttei kicsit türelmetlenebbek lehetnek, de ezzel most mindent elronthatnak. Az élet több területe is nyújt egy kis leckét türelemből. Anyagi helyzetük novemberben lesz a legjobb formában. Igaz, hogy a hónap közepén egy váratlan kiadás is betoppanhat, de szerencsére lesz annyi megtakarításuk, hogy ez ne okozzon gondot, sőt, még kis tartalékot is sikerül képezniük karácsonyra. Ami a decembert illeti, kicsit olyan érzésük lehet, mintha az egész hónap egy hosszú ünnep lenne. Örömmel, vidáman lépnek be a következő évbe.
 
 
 
Rák
 
Az otthonteremtés és családalapítás éve
 
Amilyen békésen, szeretetben köszönt el az elmúlt esztendő, olyan békével lépnek át a 2017-es évbe. A munkájukban nem lesznek túlságosan aktívak, kivéve, ha olyan hivatásuk van, amit szeretnek, vagy ha nem régen váltottak munkát. Ám szerencsére nem lesz túl sok feladatuk, most ugyanis kicsit nehezebb lenne a család és a hivatás összeegyeztetése. A február és a március már kicsit mozgalmasabb lehet. Szembesülhetnek egy olyan problémával, amivel a lelkük mélyén nem szívesen foglalkoznak, de ha sikerül megoldani, sokkal jobban fogják érezni magukat.
 
Anyagi helyzetük áprilisban fellendül. Módjukban áll megvenni néhány, mások szemében luxusnak vélt dolgot, amire talán már nagyon régóta vágytak. Ebben az évben kevés Rák szülöttet boldogítanak a pénzen megvehető tárgyak, de mégis örömmel tölti el önöket ez a kis költekezés. Szerencsére még az is sikerülni fog, hogy egy kis tartalékot képezzenek. A május hozhat egy kisebb családi vitát, amiben nagy szükségük lesz legendás türelmükre. Gondolják át, hogy talán a párjuk mostanában kicsit feszültebb, és ezért nem reagál bizonyos dolgokra úgy, ahogyan azt elvárnák. Egy alapos, mély beszélgetés sokat segíthet a helyzeten.
 
Empátiájuk csúcsformában lesz, ami nem csupán a párkapcsolatban és a családban lesz hasznos. Barátaik is kicsit közelebb kerülnek a jegy szülötteihez, főleg akkor, ha az elmúlt időszakban kicsit eltávolodtak. A június kulcsszava az lesz, hogy arra fókuszáljanak nagyobb energiát, amiben sikert akarnak elérni. Természetesen ennek előfeltétele az, hogy előtte gondolják át alaposan, mit is szeretnének. Nagy lesz a Rák szülöttekben a cselekvő energia, de nagyon fontos, hogy ezt ne szórják szét apró dolgokra. Egy felületes ember okozhat kisebb bosszúságot, ami leginkább arra tanítja önöket, hogy ne saját magukat büntessék mások hibái miatt. Utazásra, lazításra a július lesz a legalkalmasabb hónap. Könnyen lehet, hogy épp a születésnapjukra kérnek vagy kapnak egy hosszú hétvégét, vagy egy olyan helyre jutnak el, ahová már régóta vágytak. Ha ez sikerül, hatalmas többletenergiát kapnak általa. A Rákok ugyan a vizes jegyek szülöttei, tehát általában vízparton tudnak leginkább töltődni, de nem kizárt, hogy idén valami egészen mást forgatnak a fejükben.
 
Hallgassanak a vágyaikra! Ha netán sikerülne egy egzotikus utazáson részt venni, könnyen lehet, hogy egyesek titokban irigykednének, de talán mondanom sem kell, hogy ezzel ne törődjenek. Augusztusban egy távolabbi rokon okoz egy kis fejtörést. Közeledni szeretne önökhöz, de valami furcsa kéréssel áll elő, amit nem igazán tudnak hova tenni. Mivel az év egészében nagyon jó lesz a kommunikációs képességük, a legjobb, amit tehetnek, ha nyíltan rákérdeznek az illetőnél, hogy mi az elvárása? Szeptemberben és októberben nagyon céltudatosnak érzik magukat. Könnyen lehet, hogy egy új terv van kialakulóban az életükben. Novemberben kicsit fáradékonyabbak lesznek, de ettől ne ijedjenek meg. Szó sincs róla, hogy bármiféle betegség lappangana a szervezetükben, csupán a szokottnál kicsit energikusabb volt ez az év, és a szervezetük jelzi, hogy pihenésre van szükségük. Ha ezt nem teszik meg, immunrendszerük rosszul reagálhat. Tudom, hogy ez a hónap nem igazán a szabadság ideje egy Rák számára, de ha módjuk van rá, vegyenek ki pár napot. A december már ismét egy békés hónap lesz, a karácsony pedig kellemes meglepetést tartogat. Idén mintha nem is a szeretteiktől, hanem a sorstól kapnák a legszebb ajándékot.
 
 
Oroszlán
 
A családi változások és a siker éve
 
Nagy lendülettel köszönt be a 2017-es év, ami különösen akkor lesz szokatlan, ha az elmúlt években inkább ahhoz szoktak, hogy a telek csendesebbek. A Kos jegyén nagyon lassan átvonuló Uránusz kedvező fényszöget vetít a tüzes jegyekhez, ami most különösen az önök tetterejére hat jótékonyan. A legjobb, amit az év elején tehetnek, ha leltárba veszik esetlegesen korábban halogatott feladataikat, és szép sorban elvégzik őket. Ez természetesen lehet egy lakásfelújítás, netán nagyobb takarítás, egy munkahelyi nem kedvelt teendő, de egyeseknek akár csak az, hogy egy-egy fiókot rendbe tegyenek, és ezáltal jobban átlássanak mindent. A tárgyi világ rendje a gondolataik között is rendet teremt.
 
A tevékeny időszak beragyogja a februárt és a márciust is. Az utóbbi különösen a csapatmunkát végző Oroszlánoknak lesz kedvező. Nem kizárt, hogy ők akaratlanul akár a kezükbe is veszik az irányítást, és jó szervezői, vezetői képességüket sikerrel kamatoztatják. Az emberek hallgatnak a jegy szülötteire, ami jó érzéssel tölti el őket. Áprilisban ne engedjék, hogy valaki kötekedése felborítsa az életük rendjét. Egy családtag vagy egy nagyon közeli rokon nem fér a bőrébe, amit egészen addig toleranciával fogadnak, amíg ez az önök életét nem befolyásolja. Szerencsére azonban előveszik az állatok királyának határozottságát, és nem engednek beleszólni semmibe, ami az önök mindennapjait érinti. A május egy békés, nyugodt, laza hónap lesz, amikor meglepő módon mindenre lesz idejük, amihez korábban egyszerűen nem fértek hozzá. Valójában nem a teendők csökkentek, hanem jobban be tudják osztani az idejüket. Május végén már a nyári terveken jár az eszük, de legyenek elővigyázatosak a tervezéssel, mert könnyen lehet, hogy nem egészen alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt szeretnék. Júniusban a munkájuk lesz több a vártnál, júliusban pedig a párjuk nem osztozik az utazással kapcsolatos lelkesedésükben. Az augusztus azonban már sokkal kellemesebb lesz, igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy az oroszlánok is sokkal kompromisszumképesebbek lesznek.
 
Szeptemberben beléphet egy “nem szeretem” munka az életükbe, ami miatt komoly választási helyzet elé kerülnek. Vállalják-e vagy sem? A pénz ugyan jól jönne, de az az érzésük, hogy a feladat több időt vesz el, mint amennyit szívesen áldoznának rá. Ebben nagyon nehéz tanácsot adni, hallgassanak arra a bizonyos, gyakran említett belső hangra, de bárhogyan is döntenek, azt tegyék úgy, hogy később ne bánják meg. Októberben ki kell állniuk a saját véleményük mellett. Határozott erős énjük számára ez általában nem nehéz, de most ez okozhat kisebb problémát, mivel egy önök számára nagyon is fontos emberrel kerülhetnek vitába. Így ez a hónap sejthet egy kisebb összetűzést, de novemberre minden elrendeződik. A halottak napjának időszaka ugyan kicsit lehangoltabbá teszi a jegy szülötteit, függetlenül attól, hogy elveszítettek-e már nagyon közeli szerettüket, vagy egyszerűen csak átvesznek valamit a környezetükben élők hangulatából. Ez azonban nem feltétlenül rossz dolog, sőt, inkább lehetőséget teremt, hogy olyan mély gondolatokkal foglalkozzanak, amivel talán még soha. Az egyedülálló oroszlánok számára a december eleje lesz nagyon kedvező időszak. Hódító kedvük csúcsformára jár, ami Ámor igencsak honorál. Még az sem kizárt, hogy a karácsonyt idén már egy új társ mellett töltik, a Szilveszter pedig még a szokottnál is több derűt ígér. Ez nem csak a társkereső oroszlánok esetében lesz így!
 
 
Szűz
 
Az anyagi gyarapodás éve
 
Mivel az előző év igencsak dolgos időszakkal köszönt el, így nem kizárt, hogy a 2017-es évbe kissé fáradtan lépnek. A legjobb, amit tehetnek, ha maximalizmusukat takaréklángra állítják, és nem akarnak mindent egyszerre, a legtökéletesebben elvégezni. Gondolatban azonban megtervezik az önök előtt álló hetek és hónapok teendőit. A január nem igazán alkalmas a lakáson belüli felújításhoz, még akkor sem, ha erre már régen vágyódtak. Az év első hónapjában a legjobb, ha csak azokkal a munkákkal és feladatokkal foglalkoznak, amelyek égetően fontosak, a szabadidejüket pedig lazításra, pihenésre áldozzák. Ha a téli napok levertebbé teszik önöket, feltétlenül keressenek valamilyen vidám programot.
 
Március közepe táján tér vissza a régi erejük, olyannyira, hogy hirtelenjében nem is tudják, mihez kezdjenek vele. Új tervek lépnek be az életükbe, vagy régebbi ötletek kerülnek ismét terítékre, amelyekről nem is tudják, hogy korábban miért hagyták félbe őket. Annak ellenére, hogy a Szűz jegyűek nagyon is megfontoltak, most mégsem felesleges tanács, hogy ne egyszerre akarjanak mindent lendületbe hozni, mert abból csak kapkodás lenne. A januárban elhalasztott otthonon belüli felújítás például március végén nagyon is időszerű lesz. Ám az sem kizárt, hogy lesznek olyanok, akik inkább új munka keresésére fordítják ezt a megnövekedett cselekvő energiát. Őket azonban egy kis óvatosságra inteném. Amíg nem találtak biztos új helyet, addig maradjanak a régi munkájuk mellett. Májusban egy kisebb kudarcélmény egy időre a kedvüket szegheti. Ez azonban nem ok, hogy bármiben csekélyebbnek érezzék magukat másoknál. Készítsenek gyorsan egy belső leltárt, hogy milyen sok mindenben sikeresek, és máris jobban fogják érezni magukat. Az önértékelésüket ne másoktól tegyék függővé, van néhány ember ugyanis a környezetükben, akiknek soha, semmi nem jó. A június remek lehetőséget teremt, hogy békét kössenek önmagukkal, és felfedezzék rejtett értékeiket. Lehet, hogy a nyári szabadságukat júliusra tervezték, de nem ártana, ha júniusban is kijelölnének legalább pár napot, amit saját magukkal tölthetnek. Hosszabb utazásra a július lesz alkalmas. Bárhova is mennek, az nagy segítséget fog nyújtani, hogy hátrahagyják mások véleményét, és önmagukká váljanak.
 
A szingli Szűz szülöttekre augusztusban fog Ámor rámosolyogni. Lehet, hogy az interneten ismerkednek meg egy titokzatos idegennel, aki talán megér egy próbálkozást. Ne legyenek gyanakvóak, bár bizalmat csak akkor szavazzanak az illetőnek, ha már személyesen is találkoztak.A születésnapjuk időszakában szintén a világhálón keresztül felbukkanhat egy kedves, régi ismerős, aki a régi elmúlt időszakok hangulatát ébreszti fel önökben. Nem is csoda tehát, ha az ősz egy kicsit nosztalgikus hangulatban telik el. Ezzel nincs is semmi baj, de azért ne szakadjanak el a valóságtól. Ha alaposan átgondolják életük alakulását, beláthatják, hogy nemcsak a múltban voltak szép időszakok, hanem a jelen is jócskán tartogat örömöket. A pénzügyi helyzetük október végén lendül fel, befektetésre pedig a november sejtet jó lehetőségeket. Túl kockázatvállalóak ne legyenek, de azt hiszem, a földies jegyű emberek számára ezt mondanom sem kell. Az év utolsó hónapja már megint egy kicsit dolgosabb időszak lehet, igaz most nem annyira a munkahelyi teendők, hanem inkább a házimunkával kapcsolatos feladatok sokasodnak meg, de szerencsére családtagjaiktól, nagyon sok segítséget kapnak.
 
 
 
Mérleg
 
A tervek megvalósításának éve
 
Ha az előző évet úgy fejezték be, hogy elvállaltak valamilyen mellékállást, most kicsit elegük lesz belőle. Ám nehezen jutnak dűlőre, hogy visszaadják-e a feladatot, vagy küzdjenek még vele, ráadásul mindenki ellentétes tanácsot ad. Mi lenne, ha most egyedül a saját érzéseikre hallgatnának? Egyáltalán nem baj, ha ezzel a környeztük vagy a családjuk nem ért egyet. Januárban tehát kicsit határozatlanok lehetnek, de február tájékán már sokkal magabiztosabbnak érzik magukat. Egyesek szemében túlságosan is, de ezeknek a bizonyos személyeknek nagyon is kellemes volt, hogy azt képzelték, döntéseket hozhatnak az önök életében.
 
Márciusban a munkahelyükön úgy érzik, hogy sokat várnak el önöktől. Ha feltétlenül meg akarnak felelni, nagyon könnyen elfáradnak. Nem azt javaslom, hogy a kötelező munkáikat ne végezzék el, hanem azt, hogy ne engedjék, hogy olyan többletmunkákat tegyen bárki a vállukra, ami nem is a jegy szülötteinek feladata. Ez természetesen nemcsak a munkahelyi feladatok vonatkozásában van így, hanem a házimunka területén is. Az április és a május már sokkal könnyedebb hónap lesz. Kisebb vitákban sikerrel állnak ki az érdekeik mellett, ami magabiztossá teszi a Mérlegeket. Olyannyira, hogy rövidesen a nagyobb dolgokban is ki fognak állni azért, ami fontos önöknek. Júniusban sikerül bekerülniük egy olyan közösségbe, ahova már régen szerettek volna. Örömmel fogják tapasztalni, hogy ott elfogadják önöket, sőt, hallgatnak is a szavukra.
 
Aligha kell mondanom, hogy ettől kezdve az év második fele már sokkal sikeresebb időszak lesz. A július tűnik az év legszerencsésebb hónapjának, amikor joggal érzik úgy, hogy bármibe is belefognak, az sikerül. Ne arra gondoljanak, hogy megnyerik a lottófőnyereményt, de az könnyen előfordulhat, hogy sikerül egy olyan tervet megvalósítani, ami pár hónapja még csak álomnak tűnt. Optimista hangulatuk valóságos mágnesként működik, amivel az élet jó dolgait vonzzák magukhoz. A jelenleg társkereső Mérlegek számára is, ez a hónap lesz a sokat ígérő találkozás időszaka. Ha nyitott szemmel járnak a világban, még az sem kizárt, hogy a lelki társukat találják meg. Az augusztus alkalmas pihenésre, lazításra, próbálják erre az időszakra időzíteni a szabadságukat. Annak ellenére, hogy a Mérlegek az ősz szülöttei, most nem örülnek ennek a békés évszaknak. Éppen ezért igencsak kellemes csalódásban lesz részük, ugyanis pont szeptember végén, legkésőbb október elején egy régóta dédelgetett tervük válik valóra. Ez valósággal felvillanyozza a jegy szülötteit, ismét tele lesznek optimizmussal és életerővel. Hatalmas kedvük támad másoknak segíteni, a környezetükben élő emberek életét szebbé, jobbá tenni. Sajnos bőségesen lesz a környezetükben olyan ember, akinek ez óriási segítséget jelent.
 
Több Mérleg szülött fog ősszel karitatív munkát vállalni, vagy jótékony célra adakozni. Ez egészen új távaltokat nyit meg az életükben, könnyen lehet, hogy egy esetleges örömmel vállalt önkéntes munka tartós elfoglaltság lesz. Azt is tapasztalni fogják, hogy minél több örömöt, segítséget és kedvességet adnak másoknak, annál többet kapnak vissza, minél több derűt sugároznak, annál több mosolyt kapnak. A november eleje ugyan sejtet egy kis anyagi megtorpanást, de nagyon hamar fel fogják találni magukat, hogy hogyan és miből pótolják a hiányt. A december már a következő év terveinek a szövögetésével fog eltelni. Mérlegek, legyenek elég bátrak ahhoz, hogy valami nagyot álmodjanak, és higgyenek is a megvalósulásában. A karácsonyuk minden korábbi karácsonynál szebb lehet.
 
 
Skorpió
 
A változás éve
 
Mivel a Skorpió jegyűek az állatöv legmaximalistább emberei, a 2017-es évbe is hatalmas lendülettel vetik bele magukat. Ez tulajdonképpen rendjén is van, csupán arra ügyeljenek, hogy jól osszák be ezt a lendületet. Valószínű, hogy januárban, de még február elején is a munkájukon belül találkoznak egy olyan kihívással, amiről kezdetben úgy tűnik, hogy még a Skorpiókon is kifog. Ám szerencsére nagyon is jól fogják erejüket összpontosítani, és sikerrel megoldják a nehéz feladatot. Szerencsére a családjuk nem érzi úgy, hogy elhanyagolná őket, sokkal inkább segítőkészen állnak önök mellé. Márciusban mát több időt fognak a családtagokkal tölteni, főként akkor, ha gyermekük is van. Áprilisban fellendül az anyagi helyzetük, de érzékük lesz hozzá, hogy ezt jól osszák be.
 
Azok a Skorpiók, akiknek élethelyzete megengedi, sikerrel fognak befektetni, ami ugyan lehet, hogy később hoz gyümölcsöt, de az előrelátás soha nem rossz. Májusban már kicsit kényeztessék magukat is. Lehet, hogy szabadságukat nyárra tervezték, de olykor rugalmasan el lehet térni a tervektől. Nem ártana pár napra elszakadni a hétköznapoktól, még akkor is, ha valójában semmi gondjuk nincs, sokakkal ellentétben egyáltalán nem érzik azokat szürkéknek vagy egyhangúnak. Ha kivesznek pár nap szabadságot, netán ezeket egyedül töltik el, közelebb kerülnek a saját lelkükhöz, akár új tulajdonságokat fedezhetnek fel önmagukban. Ez természetesen nem zárja ki, hogy nyáron ne mehessenek szabadságra. Ha ezt, júniusban vagy júliusban veszik ki, akkor inkább a családjukkal töltik, az augusztus pedig a barátoké lehet. Az egyedülálló Skorpiók számára az augusztus lesz a hódítások hónapja. Ha valaki közel kerül a szívükhöz, arra ügyeljenek, hogy ne rontsanak ajtóstul a házba, mert ezzel inkább elijesztik az illetőt. Ámor most a Skorpióktól várja, hogy lassan, lépésről, lépésre haladjanak. Szeptemberben egy barátnak nagyon nagy szüksége lesz a jegy szülötteire. Nem annyira anyagi vagy fizikai segítségre gondolok, inkább lelki támaszra.
 
Az október a kellemes csalódások hónapja lesz, Valaki, akit korábban nem sokra becsültek, egy egészen új oldalát fogja megmutatni. Adjanak tehát neki egy lehetőséget! A születésnapjuk időszaka nagyon is mozgalmasnak ígérkezik, de ez általában így is szokott lenni. Kedvük támad egy nagy bulit csapni, sok kedves embert meghívni, örömmel készülődni ezekre az estékre. A hónap második felében szemtanúi lesznek egy nevetséges vitának, ami talán a baráti körükben keletkezik. Bizony, nehéz lesz megállni, hogy ne szóljanak bele, vagy ne vállalják a békebíró szerepét, de mégis jobban teszik, ha távol tartják magukat minden olyan problémától, amihez valójában nincs semmi közük. Természetesen, ha valaki panaszkodik önöknek, azt hallgassák meg, de ne mondjanak véleményt. Ha novemberben kicsit sok volt a társasági eseményekből, lehet, hogy pont a december lesz az a hónap, amikor kicsit jobban vágynak a csendre. Családjuk lelkesen készül a karácsonyra, amiben látszólag önök is részt vesznek, de azért adjanak maguknak pár csendes napot amikor csak magukban lehetnek, ha erre van szükségük. Ha szeretik a téli sportokat, akkor a december közepe remek lehetőséget nyújt egy utazásra, és ha sikerül feltöltődniük, akkor örömmel várják a karácsonyt, akár mozgalmas lesz, akár meghitt és csendes.
 
 
 
Nyilas
 
Az átalakulás és az újrakezdés éve
 
A 2017-es év igen mozgalmasan indul, pontosan úgy, ahogyan szeretik az életet. Februárban mind a két, szerelmi bolygó, a Mars és a Vénusz együttesen vetnek kedvező fényszöget a tüzes jegyek szülötteihez, így nem csoda, hogy a szerelem kerül életük fókuszába. Könnyedén, vidáman hódítanak, keresik a lehetőségeket. Rá fognak ébredni, hogy pont ott vár valaki már régóta a Nyilas jegyűekre, ahol nem is számítottak rá. A tartós kapcsolatban élő Nyilasok azonban álljanak ellent a csábításnak. Ha mégis feltétlenül hódítani akarnak, mi lenne, ha a párjukat hódítanák meg újra? Egy régi kapcsolatba friss színt vinni talán nagyobb kihívás, mint egy új kapcsolatot kialakítani. Márciusban lehet kisebb vitájuk a környezetükkel. Úgy fogják érezni, hogy valaki vagy pletykál önökről, vagy gúnyos megjegyzéseket tesz. Próbáljanak kitérni, csak azzal foglalkozzanak, aki megérdemli a ráfordított energiát és időt. Ha áprilisban sem csitul el ez a vita, akkor igyekezzenek megbeszélni az illetővel, hogy mi a valódi gondja. Májusban szabadságvágyuk felerősödik, legszívesebben minden nap máshol lennének, mint ahol éppen vannak. Sajnos azonban ez még nem annyira az utazások hónapja lesz, de ha a szabadidejüket valamilyen aktív tevékenységgel töltik, az jó hatással lesz a közérzetükre.
 
A nyár hónapjai alatt végre már útra kelhetnek. Szerencsére azonban most annyira találékonyak lesznek, hogy kevesebb pénzből is sikerül kihozni valamilyen komolyabb utazást. Természetesen ezért jó eséllyel a kényelemről le kell mondaniuk, de ez kevés Nyilasnak okoz gondot. A munkájukat nyáron kicsit elhanyagolják, de ősszel sikerül ezt pótolni. Ha azonban olyan munkát végeznek, amiről már régen úgy érzik, hogy felemészti a lelküket, akkor a legjobban teszik, ha már szeptemberben nekifognak pályázatokat írni, és kutakodni a hirdetések között. Ha ezt kitartóan és elszántan teszik, akkor az október vagy a november sikert hozhat. Még az is lehetséges, hogy álmaik munkájára fognak rátalálni, és egyáltalán nem bánják, ha az új cég valamilyen új tanulmányt vagy továbbképzést követel önöktől, hiszen ez is egyfajta újdonság. A tanulás új távlatokat nyit meg az életükben, még az is lehetséges, hogy új barátokat szereznek. Természetesen, a régieket nem fogják elhanyagolni miattuk, sőt, lehetőségük lesz a régi és az új barátok egy részéből egy új kis baráti kört kovácsolni. Decemberben sok mindent másképp szeretnének csinálni, mint ahogyan eddig csinálták, vagy ahogy mások teszik. Miért is ne tehetnék, hiszen nem kell mindig a hagyományokhoz ragaszkodni. Lehet tehát, hogy idén egy olyan rendhagyó karácsonyuk lesz, amilyen még nem volt, és ezzel új hagyomány alapjait teremtik meg.
 
 
Bak
 
A fordulópont éve
 
A jegy szülöttei nagyon is két lábbal állnak a valóság talaján, tehát aligha vannak légből kapott terveik. Ha pedig ezekre elég energiát fordítanak, meg is fogják őket valósítani. Az igaz, hogy januárban kicsit fáradtabbnak érzik magukat, de ezen könnyen lehet segíteni. Gondolják át, hogy mi az a tevékenység, ami feltölti önöket energiával. Egyáltalán nem baj, ha ez mások szemében felesleges dolog, a lényeg az, hogy a jegy szülöttei örömöt találjanak benne. Kimozdulni emberek közé menni inkább februárban és márciusban fognak. Ezek nem nagy bulik, inkább meghitt baráti beszélgetések. Áprilisban már sokkal vidámabbak és energikusabbak lesznek. Önök, mint földies jegyek szülöttei, nagyon szeretnek kertészkedni. Ha van erre módjuk, tegyék ezt, ha pedig nincs, akkor töltsenek minél több időt a természetben, szabad levegőn. Nem kizárt, hogy a május akár több hétvégi, hosszabb túra lehetőségét sejteti, vagy még több kiskertben eltöltött munkálkodást.
 
Nyáron nem lesz nagy kedvük utazni, de a családjuk kedvéért mégis beadják a derekukat. Ráadásul, egy olyan helyre veti önöket a sors, ahová nem is akartak menni, ám ennek ellenére nagyon jól fog sikerülni az utazás, és kellemes meglepetések érik önöket. A július inkább a rokoni látogatásokról szól. Közelebb kerülhet a Bakokhoz egy olyan barát, akivel valaha nagyon is jóban voltak, de az évek valahogy elsodorták önöket. Most azonban kiderül, hogy ugyanott tudják folytatni a kapcsolatot, ahol valaha félbemaradt. Augusztusban legyenek óvatosak az esetleges nagyon jónak tűnő lehetőségekkel. Tudom, hogy a Bakok nagyon is óvatos emberek, de most valami szépnek tűnő lehetőség mégis elcsábíthatja önöket. Ha bármi újba belefognak, alaposan vizsgálják, meg, nincs-e valami csapda a dologban. Ha ez esetleg szerződés, akkor ügyeljenek az apró betűs részeknél!
 
Az ősz nyugodtan és csendesen köszönt be, ami egyáltalán nincs egy Bak szülött ellenére. Munkatársaikkal türelmesek lesznek, családjukkal pedig kedvesek és segítőkészek. Többet fognak belső életükkel foglalkozni, legyen az jóga, meditáció, valamiféle spirituális út vagy akár ilyen témájú könyvek olvasása . Anyagi helyzetük ugyan nem lesz csúcsformában, de önöktől egészen szokatlan módon ez most nem okoz stresszt. Mintha ezek a hónapok pont arról szólnának, hogy a biztonságot saját magukban kell megkeresniük, nem a bankszámlán. Lehet, hogy valamit nem tudnak megvenni, amit szerettek volna, de eszükbe jut, hogy ez csak egy tárgy, ami nélkül épp olyan jól érezhetik magukat, mintha birtokolnák azt. Az Univerzum törvényei szerint csak azt kaphatjuk meg, amit nem görcsösen akarunk. Ne csodálkozzanak tehát, hogy ha elengedik a görcsös ragaszkodást, szinte vonzani fogják mind a pénzt, mind pedig azt a bizonyos tárgyat, amire vágytak. Novemberben erősítsék meg kicsit immunrendszerüket, mert hajlamosak lehetnek kisebb megfázásokra. Bármilyen hideg is lesz ez a hónap, legyenek többet a friss levegőn, alkalmazzanak valamiféle fényterápiát. Decemberben kedvvel készülnek a karácsonyra, de ha tehetik, kerüljék a zsúfolt bevásárlóközpontokat. Ha szeretteiknek valamilyen egyéni ajándékot szánnak, ők sokkal jobban fognak örülni neki, mint ahogyan a jegy szülöttei is szívesebben veszik, ha a fa alatt valami olyasmit találnak, ami kifejezetten személyre szabottan készült.
 
 
Vízöntő
 
A szellemi és anyagi gyarapodás éve
 
Vidám, optimista hangulatban lépnek be a 2017-es évbe, amit sajnos a környezetükben nem mindenki ért meg. Idén a születésnapjukra a szokottnál is nagyobb örömmel készülnek, mintha csak éreznék, hogy nemcsak egy vidám naptári évbe, hanem egy vidám életévbe is belépnek ezzel a nappal. Talán a legszívesebben mindenkit meghívnának, de mégse tegyék, ugyanis ez a születésnap sokkal jobban fog sikerülni, ha csak azok vesznek részt rajta, akik igazán fontosak az életükben. Ez egyben lehetőséget teremt, hogy átgondolják, kikre számíthatnak, kik azok, akik önökre számíthatnak, kik támogatják a törekvéseiket. Higgyék el, erre nagy szükségük lesz, mert már február végén valamilyen nagyszabású terv kezd az életükben körvonalazódni, amit a környezetükben nem mindenki fog támogatni. Ám épp annyira sok ember lesz, aki teljes szívvel segít majd. A március már teljesen egyértelművé fogja tenni, kikre számíthatnak. Még az is lehet, hogy valaki vagy valakik egyszerűen kilépnek az életükből, amit egyetlen percig se sajnáljanak. Áprilisban a hangulatuk épp olyan változékony képet mutat, mint az időjárás. Szerencsére azonban önuralmuk is csúcsformában lesz, és senkivel sem fogják éreztetni, ha bal lábbal keltek fel.
 
Májusban kisebb-nagyobb kellemetlenségek keresztezhetik az útjukat, ami igencsak igénybe veszi a problémamegoldó képességüket. Ezek lehetnek szervezési vagy épp technikai problémák, de mivel sikerül őket könnyen elhárítani, inkább kihívásnak élik meg, mint frusztrációnak. Tudom, hogy a jegy szülöttei általában szeretnek utazni, de az idei nyáron erre kicsit kevesebb lehetőségük lesz, mint máskor. A június dolgos, de sikeres hónap lesz, július elején azonban kisebb, családon belüli szervezési problémák jöhetnek közbe. A július második felét viszont használják ki úgy, ahogyan csak szeretnék, legyen az utazás, több társasági esemény vagy esetleg, ha életheylzetük engedi friss hódítás. Augusztusban sem már okuk panaszra. A nyár utolsó forró hónapjában emberi kapcsolataik kerülnek életük fókuszába. Több időt és energiát szentelnek a meghittségnek, függetlenül attól, hogy régi kapcsolatban élnek, vagy épp most dolgoznak azon, hogy egy új találkozás tartóssá váljon. Ha van gyermekük vagy gyermekeik, közelebb kerülhetnek hozzá vagy hozzájuk. A munka és az anyagiak szempontjából a szeptember a szeptember lesz az év egyik legsikeresebb hónapja. Ha üzlettel vagy vállalkozással foglalkoznak, remek lehetőségek nyílnak ügyfélkörük bővítésére, egyáltalán nem fogják bánni, hogy erre nagy energiát kell szentelniük.
 
Az ősz során még egy jónak ígérkező beruházásra is sor kerülhet. A november már inkább szólhat egy kicsit a pihenésről, természetesen, amennyiben egy energiától duzzadó Vízöntő pihenni képes. Ha azonban nyáron nem lehettek eleget úton, akár be is pótolhatják, független attól, hogy szeretik-e a téli sportokat vagy sem. A jegy hölgy szülöttei valószínűleg meg fogják lepni magukat egy drágább új ruhával, egy színházbérlettel vagy egy ékszerrel, és ezt később sem fogják kidobott pénznek érezni. Legyenek saját magukkal épp olyan nagylelkűek, mint embertársaikkal. Szerencsére decemberben sem torpan meg anyagi gyarapodásuk, így örömmel készülnek az ünnepekre, és egy teljes egészében sikeres évet fognak zárni.
 
 
Halak
 
Az optimizmus és a lelki átalakulás éve
 
Míg az előző év egy kicsit a vágyak és a realitások összeegyeztetéséről szólt, az idei esztendő már sokkal inkább a vágyak megvalósítását sejteti. Ebben az évben az a bizonyos, a gondolat erejével való teremtőképességük csúcsformában lesz, amit tehát erősen elképzelnek, azt nagyon is valószínű, hogy meg tudják valósítani. Természetesen ehhez nagyon is jó tanács, hogy ne sürgessenek semmit. Lehet, hogy egy kisebb elképzelésük nem pont akkor teljesül, amikor szeretnék, de később rá fognak ébredni, hogy ez így alakult a lehető legjobban. A január és a február inkább a tervezgetésről szól, ám a születés napjuk időszakában már napirendre kerül a megvalósítás is.
 
Kommunikációs képességük nagyon is jó formában lesz, még olyan emberekkel is szót értenek, akikkel korábban nem igazán találták meg a hangot. Áprilisban egy családtag kerül kicsit nehezebb helyzetbe, a jegy szülöttei pedig egyetlen percig sem fognak vonakodni, hogy a segítségére siessenek. Vigyázzanak azonban, nehogy túlvállalják magukat. Májusban kisebb, párkapcsolaton belüli vita lehetséges. Szerencsére azonban legendás türelmükkel ezt sikerül elsimítani, ám arra azért vigyázzanak, hogy saját határaikat jelöljék ki egyértelműen. Az új kapcsolatban élő Halak szülötteknél különösen fontos, hogy kimondják: mit várnak egy kapcsolattól. Miben várnak el segítséget, mit tudnak nyújtani, mennyi időt szeretnének együtt tölteni a másikkal, és mikor van szükségük egy kis egyedüllétre? Júniusban az az érzésük támad, hogy mindenért keményebben meg kell dolgozniuk. Ám ez csak rövid időre okoz gondot, hamarosan rájönnek, hogy pont ezért becsülik meg a sikereiket. Ennek ellenére a nyár első hónapja kicsit több munkát, apró elintéznivaló feladatot hoz. Ha ez házimunka, akkor nyugodtan kérjenek segítséget. Szerencsére a július és az augusztus már könnyebb lesz. Ha családjukkal valamilyen közös utazást terveznek, lehetséges, hogy szükség lesz egy kisebb kompromisszumra, de mivel a Halak jegyűek az állatöv egyik leginkább kompromisszumképes emberei, ez aligha fog gondot okozni. Lehet, hogy egy rokon látogatáshoz nem sok kedvük lesz, de a végén kiderül, hogy kellemes csalódásban lesz részük, ha nem húzzák ki magukat ebből a programból.
 
A szeptember a változások hónapja lesz. Ne ijedjenek meg: nem az életük alapjait megváltoztató fordulatok lesznek ezek, hanem olyan apró napirend változások, amelyek kezdetben furcsának tűnnek, de később megtapasztalják, hogy a hétköznapok tartalmasabbak és gördülékenyebbek lesznek általa. októberben ne vállaljanak új feladatot, még akkor sem, ha ez első látásra nem tűnik bonyolultnak. Az idei ősz fontos kihívása lesz, az idejük megfelelő beosztása, ami olykor könnyebben megy majd, máskor kicsit nehezebben. Szükség lesz egy kis logisztikai érzékre, és természetesen arra, hogy tevékenységeik között rangsort állítsanak fel. Fontos, hogy ne vesszenek el az apró részletekben. Novemberben úgy érzik, hogy valaki ellenségesen viselkedik Önökkel. szemben. Gondolják azonban át alaposan, hátha csupán egy félreértésről van szó. Vegyenek egy mély lélegzetet, és álljanak az illető elé, hogy kibeszéljék a problémát. Ez egyben ahhoz is lehetőséget és kedvet csinál, hogy év végére tökéletes rendet teremtsenek emberi kapcsolataikban és érzelmi életükben. Lehet, hogy a Halak jegyűek is negatív érzéseket táplálnak valakivel szemben, ami alaptalan. A december első fele a megbocsátásról szól, és ha ez sikerül, akkor nagyon is jól fogják érezni magukat. az ünnepek alatt.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények