Egy régimódi új ember a Fehér Házban (Donald Trump, az USA új elnöke)

Donald Trump a győzelem megszállottja és a róla, főleg az utóbbi egy évben kialakult kép borzasztóan megosztja az embereket. Számomra, mindig nagy kihívás egy olyan ember képletét elemezni, aki a társadalom vélekedését, a legszélsőségesebb irányok felé is képes befolyásolni. Nem értek a politikához és nem is foglalkozom vele, csupán az asztrológia segítségével próbálom elemezni, hogy ki is valójában Donald Trump, akit néhány nappal ezelőtt, az Amerikai Egyesült Államok első emberének választottak?

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.9 / 10 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Donald Trump 1946. június 14-én Queensben,New York Citiben született, az Ikrek jegyében. A horoszkópjában a tűz és a víz elemek vannak túlsúlyban, ezért személyiségében, inkább az érzelmek által uralt akarat jut érvényre, nem ritkán igen szenvedélyes keretek között. Hajlamos lehet a vakmerőségre, az értelmetlen harcra, haragos, dühös erőszakosságra és önzésre. Vállalkozó hajlam és robbanékonyság jellemzi.
 
Az Ikrek kettős jegy, a mozgással és a kommunikációval áll összefüggésben, ezért nem meglepő, hogy szeret egyszerre többféle tevékenységgel is foglalkozni. Ikrek Napjának köszönhetően kíváncsi, ezért a tudásra törekszik. Megismerési vágya szinte csillapíthatatlan. Keresi a tapasztalatokat, szeretne minél több dolgot megtudni, megtapasztalni, anélkül, hogy lekötné magát. A dolgok megismerése és megértése jelenti számára a biztonságot, nem véletlen, hogy az ingatlanbizniszen kívül a médiában, televizióban és a filmes szakmában is feltűnt.
 
 
A születési uralkodója a X. házban, a karrier házában jelzi a társadalomban betöltött vezetői szerepét. Ez a Nap állás kiemelkedő vezetői képességeket jelöl. Trumpnak rendkívül fontos a hivatása, hiszen a Napján keresztül tudja megvalósítani önmagát. Számára a legfontosabb feladat az lenne, hogy megvalósítsa az Ikrek legmagasabb szintjét, amely az Igehirdető, aki azt képviseli, hogy az adottságait,kapcsolat teremtési képességeit, a megszerzett tudását a köz szolgálatába állítsa, ne pedig aprópénzre váltsa. Mivel neki fontos a pénzügyi hatalom, ezért nem a valódi értékek érdeklik, az a fontos számára, hogy azt adja el amire a tömegek vágynak.
 
Horoszkópjának kiemelkedő fényszöge a X. házban álló Napjának együttállása az Uránusszal. Az Uránusz a tecnikával, a lázadással, függetlenséggel és újítási törekvésekkel áll összefüggésben. Állandó vágy hajtja a megújulás és a változás irányába. Ez az együttállás radikális, forradalmár magatartásra ösztönzi. Fontos számára a függetlenség, újítási hajlamot és eredetiséget kölcsönöz személyiségének. Nem viseli el a korlátozást. A legfőbb motivációja az elismerés utáni vágy, a társdalomban tudatos erőfeszítések árán kiemelkedő pozicíóba szeretne kerülni. Szereti a szabályokat, főle ha ő hozhatja őket.
 
A személyes szabadság iránti vágyát erősíti a Hold-Nap-Uránusz feszült fényszöge. Megviseli a napi rutin, a kaland, a kockázat, ami örökösen motiválja. Oroszlán aszcendensének köszönhetően, főként uralkodóként szeretne megjelenni. Ezzel az aszcendenssel kíváló közszereplő, mert a szereplési vágyát erősíti. Folyamatosan keresi a lehetőségeket az elismerésre és arra, hogy felnézzenek rá, amit legtöbbször botrányos, újító kifejezésmóddal éri el.
 
A Mars adja a cselekvő erőt, a bátorságot, az energiát, a kockázatvállalási hajlamot, mely az aszcendensén az Oroszlán jegyében áll. Mivel az oroszlán egy rendkívül domináns jegy, amely méltóságot sugall és uralkodási hajlammal ruházza fel, ezért a külvilágban egy karizmatikus, vezető férfi benyomását kelti. Az Oroszlánban álló Marsának köszönhetően, ő egy Grál lovag, egy igazi lovag a régi időkből.
 
A Holdja a Nyilas jegyében a IV. házban jelöli az otthon, a gyökerek fontosságát az életében, az anyához nagyon mély szálak fűzik, a hozzá fűzött erős érzelmi kötődése egész életében végig kíséri. Egész életében az otthon számára a a menedék. Ennek a Hold állásnak köszönheti, hogy az ingatlan bizniszben sikerekre számíthat. A tüzes Nyilas Holdjának köszönheti idealista, lelkesedését és hitét, hitét a saját tehetségében, ez vezeti mindig a siker felé. A 2. háza, ami a pénzügyi bevételeket jelöli a harmóniára törekvő Mérleg jegy, amely segíti, hogy egyensúlyt és harmóniát találjon a veszteségek és nyereségek között, az itt álló Jupiternek köszönhetően szinte borítékolható a terjeszkedés, növekedés. A szintén a Mérleg jegyében álló Neptunusznak és vele harmonikus fényszöget alkotó Merkúrjának pedig kítűnő pénzügyi megérzéseit, ötleteit.
 
 
Az érzelmek területén ő visszafogott,  és az érzelmi élete sem volt könnyű a múltban. Rák jegyében együtt áll a Vénusz és a Szaturnusz, mely megnehezíti számára az érzelmek és a szeretet befogadását. Mivel a Rák víz jegy, és az itt álló Szaturnusz erősen korlátozó hatású, gátként funkciónál az érzelmek területén, ezt nagyon nehéz megélni. Mivel arra vágyik, hogy felnézzenek rá és szeressék, ugyan akkor nem hiszi el, hogy önmagáért szeretik. Egy idő után már nem is tud mit kezdeni az érzelmekkel.
 
Mivel a Rák jegye szorosan összefügg az otthonnal és az itt álló Szaturnusznak köszönhetően, a nők és az otthon kérdésében ő a hagyomány és a tradició híve, a hagyományos értékeket követi, ezekben ő konzervatív. A gyökerek, az otthon, a családi tűzhely, amely köré ő falakat épít, a legfontosabb, amit megvéd, ha kell és mivel Amerikát is az otthonának tekinti, ezért nem lehet csodálkozni bevándorlóellenes politikáján.
 
A Rákban álló Merkúrjának köszönhetően remekül működik az intuicíója, mindig tudja, hogy mit kell mondani. Az Ikrek Napjának köszönheti jó kommunkiációs képességeit és humorát, a Rákban álló Merkúrjának pedig ravasz, beleérző, manipulatív érzékenységét, amellyel könnyen elnyeri az emberek bizalmát. Amerika Ikrek analógiájú ország, ezért nem meglepő, hogy az emberek igen jelentős része el tudta fogadni Donald Trump személyét. Beleérző képességével, hogy azt mondja, amit hallani szeretnének és könnyen érthető kommunikációjával, a nép nyelvén beszélve könnyen a saját oldalára állítja az embereket. Az emberek változásra vágynak, ő pedig könnyen ráérez, hogyan fogalmazzon ezeknek az embereknek.
 
A legnagyobb kihívást a Szaturnusz tranzitja jelenti számára 2016. decemberében, mert áthalad Nyilas Holdján, majd a következő évben 2017-ben pedig szemben áll születési Szaturnuszával. Ez 29 évente fordul elő, kemény próbatételeket, mélypontokat, életleckéket tartogat számára, de nem kevés kihívást tartogat az ő függetlenedési vágya és öntörvényű természete is. Kérdés: hogyan fog beleilleszkedni egy olyan szerepbe, aki ennyire félti a saját személyes szabadságát, hogyan hatnak rá, a szabályok, korlátozások? Tud-e majd alkalmazkodni azokhoz a szabályokhoz, amelyek ezzel a tisztéggel járnak? Hogyan viseli a rutint és azt a fajta kontrollt, ami ezzel a pozicíóval jár együtt?
 
Mindezek alapján, szinte borítékolható, hogy vagy idő előtt kilép ebből a szerepből, akár betegség hatására, vagy teljesen átformálja a Fehér Házat a saját szabályai szerint. Bárhogy is alakul, biztos vagyok benne, hogy jó néhány újítást, reformot köszönhet majd neki Amerika, akár még azon az áron is, hogy cserébe régi, konzervatív, de jól bevált dolgok is fel lesznek feláldozva.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények