Égi tánc a csillagos égbolton

Naprendszerünk ideális példája a kiegyensúlyozott kapcsolatrendszernek. Egyik bolygó sem akarja átvenni a Nap szerepét, mindegyikük hűséges marad önmaga természetéhez, mégis tökéletes összhangban működik a többiekkel. Egyiküknek sem kell áldozatokat hozni, nem kell megtagadnia önmagát, nem kell felemás eredménnyel kecsegtető kompromisszumokba belemenniük. Mindegyikük éppen olyan, amilyen. És az emberi kapcsolatok is éppen ilyen harmonikusak lehetnek.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4 / 26 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

November 16-án három személyes bolygó kap főszerepet az életünkben: Mars, a Vénusz és a Merkúr. Ezen a napon a bolygók képzeletbeli táncot lejtenek az égbolton, míg az egyik megindul előre, a másik éppen hátrálni kezd. Ezt az “égi táncot” a bolygók retrográd (hátrafelé) és direkt (előre) mozgásának nevezzük.

 

Fent az égen minden bolygó a saját útvonalán és irányában halad, ez a mozgás csupán a Földről nézve tűnik úgy, mitha a bolygók megálltak volna egy időre vagy éppen hátrafelé haladnak. A mai napon a Vénusz és a Merkúr megállni látszik az égi pályán, míg a Vénusz a megállást követően direkt mozgásba vált, a Merkúr viszont megkezdi hátrafelé tartó tolatását.

 

Ez egy erős energetikai hatás, amelyre érdemes odafigyelni, mert ritka az ilyen “egybeesés”. A Vénusz a horoszkópban a kis szerencse bolygója. Szerelmi kapcsolatainkat, a szeretethez, szépséghez, művészethez és a pénzhez való viszonyunkat jelöli. Az október eleje óta visszafelé haladó bolygó lelassította és kiszámíthatatlanná tette ezeket az életterületeket. Szerelmi kapcsolatainkban és mindenfajta emberi kapcsolatunkban, anyagi lehetőségeinkben konfliktusokat és akadályokat tapasztalhattunk meg.

 

A mai nappal lehetőséget kapunk arra, hogy ezeken a területeken kompromisszumok kötésével rendezhetjük az eddig elakadt, rendezetlen ügyeinket. Míg a Vénusz előreindulásával zöld jelzést kapnak az érzelmi ügyeink, addig a szintén, a mai napon iránytváltoztató Merkúr összekúszálja a kommunikációt és a közlekedést.

 

 

A levegős Merkúr a tüzes Nyilasban nem érzi jól magát, nem tudja hozni a lényeget. Analizáló képessége ebben a jelben veszít energiájából. Retrográd (hátrafelé) mozgása következtében elsősorban akadozik a kommunikáció és a közlekedésban tapasztalhatunk nehézségeket. A retrográd időszak alatt sokkal nehezebben tudjuk kifejezni önmagunkat, mind irásban és szóban. Félreértések, fél információk, problémák a tömegközlekedéssel, autóval, ezek mind a retrogárád Merkúr velejárói.Ezért ebben az időszakban nem célszerű fontos megbeszéléseket időzíteni, döntéseket hozni, ez az időszak december 7-ig fog tartani.

 

Szintén a mai naphoz kapcsolodó fontos planéta jegyváltása a Vízöntőben járó Mars átlép a Halak jegyébe. Majdnem fél évet töltött a Mars az értelmes, idealista Vízöntőben, amelynek köszönhetően a döntéseinkben inkább a józan eszünkre hallgattunk. Mivel a legtöbb időt ebben a jelben retrográd mozgásban töltötte, ezért a kezdeményező erőnk és az energia szintünk nem volt éppen a topon.

 

 A Mars retrográd időszaka alatt nem sok dolgot tudtunk elvégezni, sokszor úgy érezhettük, hogy a körülmények áldozatai vagyunk. A Mars átlépése a Halak jegyébe az érzéseink, intuicíónk felé irányítja figyelmünket, hiszen az akarat érzelemmel telítódik, sokkal jobban vágyunk a romantikára. Hajlamosak és képesek vagyunk akaratunkat mások javára fordítani.

 

 Ez egy kicsit a pihenés időszaka, nem a külső történéseken van a hangsúly, hanem a belső, lelki szinten zajló folyamatokon. A Mars együttállásba kerül a Holddal a mai és a holnapi nap folyamán. Ilyenkor nagy hangsúlyt kapnak az elfojtott érzések, agresszió, ki nem mondott sérelmek, amire érdemes odafigyelni, mert ennél a bolygóállásnál a pszichoszómatikus problémák felerősödhetnek. Nagyon jó erre a meditáció, a jóga. A májunk és az epénk sokkal érzékenyebben reagálhat, ezért a táplálkozásra is érdemes odafigyelni.

 

Szintén a mai napon a Felszálló Holdcsomópont a Rák, a Leszálló Holdcsomópont a Bak jegyébe lép. A Leszálló Holdcsomópont a karmikus gyökereinket, a Felszálló Holdcsomópont pedig azokra a karmikus sorsfeladatokra hívja fel a figyelmünket, amelyeket ebben az életünkben meg kell valósítanunk. Míg az Oroszlán-Vízöntő tengelyen haladt, addig az önmegvalósítás, önnállóvá válás, a saját út megtalálása volt a feladatunk. A most következő másfél évben nem kerülhetjük el, hogy időt szenteljünk az érzelmeinknek. A család, az emberi kapcsolataink, az otthonunk és a karrierünk, hivatásunk, saját önös céljaink, önmegvalósításunk között kell megtalálnunk a harmóniát.Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények