Bálint napi hódítási praktikák

Közeleg a Bálint Nap, mások szerint Valentin nap, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek virágokkal, apró ajándékkal lepik meg szerelmüket. A csillagjegyek meghatározzák az ember személyiségét, így a segítségükkel könnyebben tehetjük felejthetetlenné ezt a napot:
”Aki tudja mire vágyik a másik, az birtokolja a hódítás kulcsát.”

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.17 / 12 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Kos

Ha kiszemelted a Kos jegyében született, és igazán szeretnéd megszerezni, akkor az első és legfontosabb teendőd az őszinteség. Mivel ő maga is becsületes, ki nem állhatja a hamisságot, és a titkolózást. Mivel sokkal inkább intellektuális személyiséggel rendelkezik, mintsem érzelmi jegy lenne, érdemes komoly beszélgetést kezdeményezni vele.A legjobb taktika intellektuális úton közeledni hozzá.

Nem szerencsés, ha okosabb akarsz lenni nála. Nem tűri az irányítást, ezért ne próbálj meg uralkodni felette, és ne kényszerítsd rá saját véleményedet vagy akaratodat! Legyél spontán! Mondj le terveidről, úgyis minden úgy lesz, ahogyan azt a Kos akarja. Sőt még mielőtt bármit is kitalálnál, ő már el is intézte.Szüntelenül lépést kell tartani vele, tettre késznek, lendületesnek kell lenni, mindig újabb és újabb ötletekkel előállni. A Kos nagyon jól kijön a szintén tüzes jegyú Oroszlánnal. Mindkét jegyre az érzelmek jellemzőek. A Kos és a Skorpió viszonyát a szenvedélyes, heves viták jellemzik. Fizikailag vonzódnak egymáshoz, de nem tudnak egyességre jutni, hogy kié legyen a vezető szerep, állandóan megsértik egymás függetlenségét, amelyhez pedig mindketten nagyon ragaszkodnak.

Bika

jegyében született ember szereti a természetes, praktikus, de gyakran a giccses dolgokat is.Az első randin leginkább a meghitt légkör a legmegfelelőbb. Nehezen áll rá a találkozóra, de ha elfogadja, akkor biztos, hogy komolyan is veszi. Mivel nagy ínyenc, nagyra értékeli a finom ételt. Mielőtt a hódítására indulnál, tudd, hogy a Bika a lassúságáról híres, nehezen mozdul ki a megszokott világából, de ha beindul, akkor aztán semmi sem állítja meg! Ezért ne csodálkozz azon, ha már az első randi megszervezése is több időt vesz igénybe az átlagosnál. Ne vedd zokon azt sem, ha a vicceden csak másnap nevet.

Vacsorameghíváskor semmiképp ne öltözz feltűnően vagy provokatívan, és főképp ne rendelj drága ételeket. Spórolós típus, számíthatsz arra is, hogy a későbbiekben sem fog felesleges dolgokra pénzt kiadni. De az ennivalóra és a kényelmes berendezésre nem sajnálja a pénzt. Az evésen kívül nagyon szereti a természetet, hívd meg kirándulni vagy piknikezni a szabadba. Csak szólj neki időben, mert beletelik pár napjába, mire összecsomagol, bekészíti az elemózsiáját, és meggyőződik arról, hogy lesz hol aludnia, ha netán több napra mennétek, esetleg rátok esteledne.
 
 
Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei nagyon kíváncsiak, és szeretnek új dolgokat felfedezni, kipróbálni. Csajozni nem szoktak, csak kíváncsiságból ismerkednek. Társasági lények, könnyen meglehet, hogy „rokonlélek” érzésed támad mellette. Nem árt, ha az első találkozásnál nem meséled el az egész élettörténetedet, mert második alkalommal már unatkozni fog, harmadszorra pedig nem is biztos, hogy eljön. Tedd mindig kíváncsivá, legyél egy kicsit titokzatos, ezzel felkelted érdeklődését. Többnyire inkább hagyd őt beszélni. Szereti, ha van hallgatósága.Meghódításához bizonyos fokú műveltség szükséges. Kedvenc beszédtémáját mindenekelőtt a könyvek, filmek jelentik. Kíváncsiságát mindvégig ébren kell tartani, a vele fenntartott kapcsolatnak szüntelenül új lendületet kell adni.

Legjobban úgy tudsz hozzá alkalmazkodni, ha hétfőn elküldöd újságért, és csütörtöknél hamarabb nem várod vissza. Soha ne várd el, hogy előre megbeszéljétek a randit, ne akaszkodj a nyakába. Hagyd menni, ha menni akar, akkor biztosan visszajön.

Rák

Nagyon érzékeny és fogékony. Ha nem akarod, hogy megváltozzon rólad a véleménye, akkor az ismerkedésnél ne vesd be az általános taktikákat! Mivel szeret másokon segíteni, kérj tőle valamilyen tanácsot, vagy tereld a beszélgetést szociális területre. Jó néven veszi, ha érdeklődsz a családja után. Viszont ha órákon keresztül mutogatja a családi albumát, és közben családi történeteket mesél azokról, akiket soha nem is ismertél, ne mutasd ki, hogy untat. Meghódításához ajánlatos romantikus hangulatot teremteni, célravezető lehet egy meghitt vacsora gyertyafénynél. Mindig hallgassuk végig és ne kritizáljuk.

Szüksége van megértésre, gyengédségre, kényelemre és harmóniára. Lakása általában tele van párnákkal, és minimum egy macskát tart. Ne várd, hogy lelkivilágát azonnal feltárja előtted. Később, amikor majd igazán megnyílik, és rád zúdítja folyamatosan lelki problémáit, megfűszerezve az éppen aktuális hangulatával, úgyis eleged lesz belőle, és visszasírod a régi szép időket, amikor még zárkózottabb volt.

Oroszlán

Nagyon szeret a középpontban lenni és szerepelni. Öntudatos, erős az egója. Elsősorban add tudtára, hogy rendkívül felkeltette az érdeklődésedet. Éreztesd vele, hogy ő az egyetlen és a legjobb, a legimádnivalóbb, és hogy büszke vagy arra, hogy egyáltalán megjelenhetsz társaságában. Szereti a hízelgést, de nagyvonalú is tud lenni. Nagy előszeretettel költ a legdrágább dolgokra. Ha meghív valahová, a maradék utolsó egy-két ezresét nagyvonalúan odaadja a pincérnek, már csak azért is, hogy lásd, úriemberrel van dolgod.

Ellenkező esetben, ha te udvarolnál egy Oroszlánnak, akkor első osztályú étterembe vagy válogatott, előkelő partira hívd meg. Ne feledd bemutatni barátaidnak, és adj neki lehetőséget, hogy minél többet beszélhessen saját magáról és sikereiről. Belerokkan, ha nem érzi, hogy csodálják és istenítik őt. Az Oroszlánt mindig hallgassuk végig, amikor az életéről mesél, legyünk őszinték és vigyázzunk, hogy ne sértsük meg méltóságában, mivel az egyik legbüszkébb jegy. Nagyon örül az ajándékoknak, és nem szereti a fösvénységet.

Szűz

A Szűz nagyon figyel a részletekre és az apróságokra! A randevúra tökéletesen fel kell készülnöd, mert ha rendetlen vagy feltűnő ruhában jelensz meg, netán ha még az inged is kilóg a nadrágból/szoknyából, vagy kócos a hajad, máris kevés az esélyed. Alapvetően konzervatív és visszafogott, ezért legyél jó modorú, és viselkedj előtte illedelmesen, ellenkező esetben máris elfelejtheted. Nagyon kényes a tisztaságra és a rendre.Ha meg akarjuk hódítani, a társalgás során kerüljük a monológokat, ne untassuk régi történetekkel. Ne próbáljuk bizalmas dolgokról faggatni.Ki nem állhatja a különcködést és a túlzást.

Ha az otthonodba szándékozod őt meghívni, bízz meg egy takarítócéget, hogy rendet rakjon. Kutyádat, macskádat add kölcsön, vagy vitesd el sétáltatni, mert egyetlen szőrszál láttán képes kifordulni az ajtón. Ha viszont ő hív meg téged a lakására, óvakodj attól, hogy cipőben végiggyalogold a frissen felmosott és fertőtlenített padlóját! Csak lassan, óvatosan közeledj hozzá, nem tetszene neki, ha rögtön lerohannád.Nagyra értékeli partnere személyes varázsát, ösztönösségét.

Mérleg

Jó ízlése van, szereti az eleganciát és az udvarias viselkedést. Nem árt, ha van a szekrényedben legalább egy öltönyöd/kosztümöd, mert rosszul érezné magát melletted, ha nem az alkalomhoz illően öltöznél. Szereti, ha csodálják, még a szemetet sem viszi ki anélkül, hogy előtte ne nézzen a tükörbe. Az ismerkedésnél jól teszed, ha nem az elcsépelt frázisokkal próbálkozol, mert ezzel nem jutsz nála előbbre, sőt utálja az ilyen fajta közeledést. Egy Mérleggel soha ne legyél vulgáris és nyers. A veszekedést is kerüld, amennyire csak tudod.Nagyon szereti, ha bókolnak neki, csodálják, dicsérik. Vigyázni kell azonban, hogy mindez őszintének tűnjön.

Kedveli a drágább dolgokat és helyeket, de nem annyira, mint az Oroszlán. Ha kedvében szeretnél járni, vidd el egy átlagosnál előkelőbb étterembe vagy társaságba. Értékelni fogja azt is, ha intellektuális beállítottságú vagy. Ne legyél túl rámenős, mert ha rögtön ráveted magad, nem biztos, hogy legközelebb is látni fogod.

Skorpió

A legtitokzatosabb és legvonzóbb jegy. Hihetetlen kisugárzása van: még ha esetleg nem is jóképű, akkor is olyan a vonzereje, mint egy mágnesé. Ám nehéz is megszerezni! A Skorpió alapvetően komoly, és az életet is komolyan veszi. De őt is komolyan kell venni, mellette nincs mellébeszélés! Soha ne hazudj neki! Úgyis rögtön észreveszi, ha valami nem stimmel, miközben te nem veszed észre, hogy ő észrevette. Született okkultista, nagyon erős az intuíciója, és mindenhez nagyon jó orra van.Ahhoz, hogy a kegyeibe férkőzzünk, egyet kell értenünk minden megállapításával, bókolnunk kell neki, de nagy körültekintéssel és tapintatosan, mivel azonnal rájön a hazugságokra.

Nagyon fontos, hogy mindig tisztelettel bánj vele! Akármilyen hihetetlen, a Skorpiók romantikusak. Ha meg akarod szerezni, mindig hallgasd nagy érdeklődéssel. Az is nagyon imponál neki, ha csodálod képességeit. De vigyázz, mert ha nem vagy igazán őszinte, azt is rögtön észreveszi. Ha önmagától megdicsér, azt nagyon becsüld meg, mert olyankor komolyan gondolja, és ezt nem fogja gyakran tenni. Kérj tőle tanácsot, mert mindig jól látja a dolgokat, ráadásul nagyon értékeli, ha neked számít a véleménye. És ami még fontos, soha ne ellenkezz vele!

Nyilas

Nyitott, őszinte és kommunikatív. Szereti a természetet, az utazást és az állatokat, ezért örömet tudsz neki szerezni, ha egy kirándulásra, túrára hívod vagy az állatkertbe. De a barlangászást ne vedd terveidbe: térre és levegőre van szüksége, ahol élvezheti a szabadságot. Mindig legyél őszinte, eredeti és természetes, nem bírja a képmutatást! Humorral is le tudod venni a lábáról. Drága ajándékokkal vagy luxusétteremmel nem biztos, hogy nyerő vagy, a pénz és a csillogás ugyanis nem érdekli.Ahhoz, hogy jó viszonyba kerüljünk vele, dinamikusnak, őszintének kell lennünk. Szereti a sportot, a kirándulást, és szívesebben tartózkodik a szabadban, mint otthon.

Szeret nagyokat mondani, a bolhából is elefántot csinál. Azért is beszél sokat, hogy gyönyörködhessen a saját hangjában. Könnyen és gyorsan belelkesedik, óriási tervekkel, ötletekkel jön elő. Az ötletei és hatalmas lelkesedése gyakran az álmodozás szintjén maradnak, mert abban a pillanatban, amikor a gyakorlatban kiderül, hogy közben ezt-azt el is kell intézni vagy utánajárni, netán még más apró részletekkel is szöszmötölni, inkább kitalál egy újabb nagyszerű ötletet.

Bak

Becsvágyó és dolgos. Büszke a munkahelyi eredményeire és sikereire. Nem kedveli a túlzott hízelgést, ráadásul észreveszi, ha nem gondolod komolyan. Intellektuális beállítottságú. Beszélgetés közben tartsd magad a saját véleményedhez, ne a másik véleménye mellett! Ne próbáld jobbnak mutatni magad, mint amilyen vagy, azt rögtön felismeri. Mindig tudja, mi történik a világban, kedveli a komoly beszélgetéseket.A Baknak nem szabad ellentmondani és nem szabad felbosszantani őt, végig kell hallgatni. Akkor érzi jól magát, ha alapoznak rá, mindig csak komoly dolgokról beszél. Fejlett gyakorlati érzékének köszönhetően szereti az értékes ajándékokat.

Előnyös, ha te is tájékozott vagy, és tudsz vele politikáról, kultúráról, irodalomról társalogni. A családjára érzékeny, ezért tartsd tiszteletben. Nagyon értékeli, ha jól kijössz és megérteted magad családtagjaival, még akkor is, ha annyira kívánod a társaságukat, mint egy kaktusz tüskéit a hátadra.

Vízöntő

Tájékozott, ezért ha nem vagy intellektuális beállítottságú, nem biztos, hogy sokáig működni fog a dolog. Szereti az extrém helyzeteket és embereket, ezért annál jobb, minél szokatlanabb, vagy minél lehetetlenebb helyre hívod: ami számodra a legnagyobb őrültségnek látszik, az a Vízöntőnek pont jó lesz. Elsősorban csodálnunk kell őt ahhoz, hogy a kegyeibe férkőzzünk. Műveltnek kell mutatkozni, érdekes beszélgetéseket folytatni vele. Szórakoztatnunk kell, nagyfokú lelkesedésről, széles körű, nemes gondolkodásmódról kell bizonyságot tenniük, megmaradva a jó ízlés határain belül. Főként azonban ügyelni kell arra, hogy ne legyünk birtoklóak, mert ebben a szabadsága elleni merényletet látja. Legjobb, ha spontán, váratlanul hívod meg randizni, mert az előre megbeszélt találkozó neki már túl nagy kötöttséget jelent. A kérdéseket általában nyitva hagyja, maximum annyit megígér, hogy majd keres.

Semmi kétség, előbb-utóbb biztosan felhív. Leginkább arra számíthatsz, hogy bármikor, akár a leglehetetlenebb időpontban, helyen vagy helyzetben egyszer csak megcsörren a telefonod, vagy személyesen megjelenik. Képes akár éjjel 11-kor is felhívni, hogy ha éppen most van kedved és időd, egy óra múlva összefuthatnátok. Abban viszont biztos lehetsz, ha egyszer megígéri, hogy bizonyos időben találkozik veled, akkor percre pontosan ott lesz.

Halak

A Halak ösztönösen tartozni akar valakihez. Borzasztó nagy szeretetigénye van, az egész világhoz szeretne érzelmileg hozzátartozni. Nehéz helyzetben van, mert az összes jegy tulajdonságai keverednek benne. Jelképezi a halált és az örökkévalóságot. Szeret sokat gondolkodni a múlton, a jelent átaludná, a jövő pedig nem érdekli igazán. Majd csak kiköt valahol. A Halakat leginkább művészi galériában, kolostorban vagy spirituális szeánszokon lehet megtalálni.Tudnunk kell, hogy nagyra értékeli, ha érdekesnek tartjuk és figyelemmel végig hallgatjuk, amikor a problémáiról beszél. Beszélgessünk vele művészetekről, festészetről, természetfeletti jelenségekről, állatokról, általában vízzel kapcsolatos dolgokról. Az ajándékozásnál tudjuk, hogy a tengerszínű zöld, kék holmikat, saz okkult tudományokról szóló könyveket kedveli. Szereti a zenét és a táncot.

Általában mindig és reménytelenül szerelmes. A szerelembe is – mint érzésbe - szerelmes. Minden tündérmesét valóságnak él meg. Amikor szerelmi csalódás éri, sírdogál egy darabig, és közben olyan hatást kelt, mint egy partra vetett hal. Szereti, ha sajnálják. Hagyd, hogy bármikor kipanaszkodhassa és kisírhassa magát a válladon.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények