Az álmok valósággá válnak...

Néha a valóság a semmiből kerül mögénk, és csíp a fenekünkbe, és mikor a gát átszakad, csak úszni tudunk. A színlelés világa egy ketrec, és nem gubó, csak egy ideig ámíthatjuk önmagunkat. Fáradtak vagyunk. Félünk. A tagadás nem változtat az igazságon. Előbb vagy utóbb, félre kell tennünk a tagadást, és emelt fővel, villámló szemmel nézni szembe a világgal. Ha az ember folyton csak tagad, a sok apró csepp óceánná dagad. De vajon, hogy védekezzünk a fulladás ellen?
 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.45 / 11 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A hét fő történését a Vénusz-Jupiter szembenállása adja, amelyet a Neptunusz kvadrátja feszít meg. Az asztrológiában a Vénusz a kis szerencse, míg a Jupiter a nagy szerencse bolygója.

 

A Jupiter a hit, a remény, a bizalom, a túlzás megtestesítője, a Vénusz pedig a párkapcsolat, a szerelem, a pénzügyek és a bennünk szunnyadó kreativitást szimbolizálja. Ennek a két szerencse bolygónak a szembenállása túlzásokra, mértéktelenségre, egy helyzet vagy személy túlidealizálására, pazarlásra hajlamosít. Egyeseknél ez a konstelláció igényt ébreszthet az önkényeztetés és luxus iránt.

 

A mértéktelenség nem csak a tárgyak birtoklásában, vásárlási kényszerben és élvezeti dolgokban nyilvánulhat meg, hanem az érzelmekben is. Irreális, eltúlzott elvárásokat támaszthatunk párunkkal, környezetünkkel szemben.

 

Ezt a zavaros helyzetet tovább fokozza a Neptunusz, amely kvadrátot alkot a Vénusszal. A kvadrát sosem egy lágy energia, hanem egy feszültséggel teli helyzet. A Neptunusz az illúzió, a zavaros, ködös, nem egészen nyilvánvaló dolgokat képviseli. Ugyanakkor a lélek legmélyebb, legsötétebb és egyben legcsodálatosabb mélységeinek szimbóluma.

 

 

A Neptunusz fantáziavilága hajlamosít arra, hogy elmeneküljünk a fájdalmas valóság elől. Most azonban ennek a tranzitnak a hatására előtérbe kerül mindaz amitől félsz és levetetti veled a rózsaszín szemüveget, ha a kapcsolatod vagy az életed bármely területe nem a valóságos alapokon nyugszik, vagy, ha eddig nem vetted észre a figyelmeztető jeleket.

 

A csalódás, kiábárndulás folyamatának mindig célja van az életedben, mert a fájdalom emlékeztet arra, hol építettél légvárakat, életed mely területén menekültél el az illúziók világába. Azonban “ott fent” most sem hagynak magunkra, megkapjuk az égi segítséget. Szaturnusz egy nagyon szép, segítő fényszöget alkot a Neptunusszal, amely egy igen izgalmas oldást ígér.

 

E két bolygó között létrejövő kapcsolat segítő, támogató történéseket ígér érzelmi és anyagi téren is. Szaturnuszhoz tartozik mindaz, ami VALÓDI, ami IDŐTÁLLÓ, bátran magunkkal vihetjük az Úton.

 

Az ezoterikus lényünk nyomás alá kerül, hogy leszakadjon mindaz, amire nincs szükségünk valójában. Ez az illúziók minden szintjén rombolást jelent, bármilyen formában is nyilvánuljon meg az életünkben.

 

Szaturnusz és a Neptunusz kapcsolódása lehetőséget ad arra, hogy lehozzuk földi síkra az álmainkat, ha elkerüljük a rózsaszín ködöt és az önbecsapást. A lényeg, hogy egy nagyon őszínte, titkok és elfojtások nélküli valóság megteremtése történjen, amiben a magad módján veszel részt.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények