Álmodd újra! A Halak telihold üzenete

"Mi a nagy álom? A nagy álom sok kis álomból és az alázatnak, az álom jelzései előtt való meghódolásnak sok aktusából áll. A nagy álom a jövő és annak az új világnak a képe, amelyet még nem értünk." (Carl Gustav Jung)

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.92 / 36 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Teliholdkor a Nap(tudatosság) teljesen megvilágítja a Holdat (tudattalan) és a Hold a Nap fényét teljes pompájában visszatükrözi. Csodálatos szimbolikus értelme van: bár szemben állnak, mégis a kiteljesedés energiáit hozzák el azáltal, hogy végre tökéletesen meglátják egymást és együttműködnek.
 

Őseink életében mindig is pihenőnapok voltak a teliholdak, mert tudták és érezték, hogy ilyenkor minden kétszeres erővel hat. Nagyfokú lelki érzékenységet hoz ez a mostani 2015. augusztus 29-i telihold, mely 19.35-kor pontosul be. A fantáziánk most jóval élénkebben működik, nyitottabbá válunk a tudattalan üzeneteire. Az Uránusz is bekapcsolódik a Teliholdba, ezért érdekes találkozásokat, különös véletleneket hozhat életünkbe, de túl nagy jelentőséget ne tulajdonítsunk neki, mert előfordulhat, hogy csak kozmikus móka részei vagyunk. A mostani telihold Nap-Hold szembenállása a Halakban a Neptunuszon "egyensúlyoz". Egy hajszálvékony cérnán. Könnyen összekeverhetővé válik a vágyálom, amit akarattal, görcsösen megvalósítani akarunk és a tiszta intuició.

Az asztrológiában a Neptunuszhoz társítják a "Maja" energiát. Ez a rózsaszín ködfelhő, ami elválasztja az alvást az ébredéstől, a láthatót a láthatatlantól, a valóságnak hit káprázatot az igazi, megvilágosodott valóságtól. Ő a színtiszta spirituális energia, a sűrített maja esszencia. Káprázat és illúziók örvénylő mélységei, amikben legtöbbször kétségbeeséssel vágyunk a bennünk rejlő feloldódás ígéretére. Sokszor azonban ez nem egyéb, mint alkohol és egyéb tudatmódosítások: az önbecsapás, az élethazugságok. Ám a ködökön és a rózsaszínszemüvegen túl a Neptunusz az, aki elvezet bennünket a felébredéshez.

Életünket rengeteg ellentétes érzéssel kísért élethelyzet jellemzi. A vágyak sokszor azért nem teljesülnek, mert tudatalatti félelmek, bűntudattal átitatott emlékek, görcsös ragaszkodások fogságából kell átverekedni magunkat, hogy a szívünk akaratához eljussunk.

Hiába álmodunk egy felemelő kapcsolatról, ha közben a kisördög azt suttogja a fülünkbe, hogy alkalmatlanok vagyunk rá. Hiába szeretnénk egy kiteljesítő hivatást, ha azt sem tudjuk mivé is szeretnénk válni, mert mások elvárásainak nyomdokán lépkedünk. Hiába kínál az élet tálcán számtalan lehetőséget, ha nem merünk érte nyúlni, gondolva, hogy nem érdemeljük meg. A Szűz-Halak tengely az áldozatról szól. Áldozatot hozni, vagyis elengedni azokat a dolgokat, amik gúzsba kötik a lelkünket. Nem ragaszkodni elképzelésekhez, önmagunkról kialakított képekhez. Ismerd fel életednek azon eseményeit, kudarcait, gátlásait, amik megkötik a kezedet, szívedet. Ismerd fel és nevezd a nevükön őket. Aztán engedd el, és álmodd újra önmagad. Ez a mostani telihold üzenete számodra.
 
 
A vágy (Halak) és a valóság (Szűz) egy éremnek ugyanaz a két oldala. A vágyak teremtik a valóságot és a világlátásunk hozza el az álmokat. Bármi, ami megfogan bennünk, a részünkké válik. És ha hittel ápoljuk, és cselekvéssé ösztönözzük őket, előbb-utóbb megvalósítjuk.
 
A telihold különlegessége, hogy a Neptunuszon kívül a Chironnal is együtt áll, amely a legmélyebb sebeinket jelöli, ezeknek a szembenézésével a lelkünk gyógyulása is megkezdődhet, amelyhez a Halak telihold a legjobb segítőtárs.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények