Aki mer az nyer..... Neptunusz-Merkúr kvadrát

Készen állunk, hogy tegyünk valamit. Van cél, van elhivatottság, egy új kezdet. Minden nagy utazás itt indul, mégis a legtöbbünk soha nem éri el az áhított célt. Fantasztikus történeteket kreálunk magunk köré, úgy teszünk, mintha mindent előre elterveztünk volna, hagyjuk fényesen és forrón ragyogni a csillagunkat, de aztán hirtelen kialszik, és fogalmunk sincs, miért. Ezek az ego tünetei, a gyógymód pedig a szerénység és a valóság elfogadása.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.29 / 75 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2018. november 15-én válik pontossá a Nyilasban haladó Merkúr és a Halakban retrográd mozgású Neptunusz nehéz fényszögkapcsolata. A Merkúr mindennel összefügg, ami mozgást, kapcsolatot és közlékenységet fejez ki. Merkúrhoz tartozik az írás, a közlekedés is, de legfőképpen a kommunikációs képességeinket jelöli, ahogy kommunikálunk másokkal.

 

A Neptunuszhoz az illúziót, a rózsaszín szemüveget, a csalódást, a hűtlenséget és a spirituális képességeket sorolja az asztrológia. Sajnos ez a nehéz fényszög kapcsolat elég hosszú időre rányomja bélyegét az életünkre.

 

A Nyilasban haladó Merkúr november 16-án retrográd (hátrafelé tartó) mozgásba vált, ezért ez a nehéz fényszög, ami sok mindenről fellebbenti a fátylat, még kétszer meg fog ismétlődni. Kettejük nehéz kapcsolódásából elég nehéz bármi pozitívat kihozni, ilyenkor szembesülünk illúzióinkkal, lekerül rólunk a rózsaszín szemüveg, egy nehéz élethelyzetben találjuk magunkat, ahol úgy érezhetjük becsaptak, megcsaltak.

 

Amikor meghalljuk azt a szót, hogy csalódás, hűtlenség, szinte azonnal saját magunkat látjuk az áldozat szerepében. Pedig magunkkal szemben sokkal többször elkövetjük ezt a bűnt, mint velünk mások.

 

Nem véletlenül, hogy örökké azt az embert keressük párnak, barátnak, munkatársnak, üzleti partnenek...., akiben jobban megbízzunk, mint saját magunkban. Valószínűleg azért van ez így, mert tudjuk tudattalanul, hogy milyen gyakran becsapjuk magunkat.

 

Nagyon fájó, ha ilyen élethelyzetben találjuk magunkat, bármelyik oldalon is találjuk magunkat: akár minket csaptak be, akár mi szegtük meg korábbi ígéretünket. Pedig, ha teljes életet élünk, nem tudjuk elkerülni, hogy ez valamikor megtörténjen. A változás elkerülhetetlen és a vállalásainkat, ígéreteinket, ha azt akarjuk, hogy élők maradjanak, újra kell fogalmaznunk, meg kell újítanunk. Persze mi is felismerjük megszegett ígéreteinket, és védekezésből gyakran úgy viselkedünk, mintha nem vettük volna észre.

 

 

Ez a fényszög lehetőséget ad arra, hogy ráláss életed bizonyos életterületére, ahol szembesülhetsz azzal, hogy ezerszer megszegted korábbi megállapodásaidat, ígéreteidet, vagy veled tették ezt meg. A legpozitívabb megélése ennek a két bolygónak, hogy tiszteletben tartjuk egymás köreit, megosztjuk egymással a fontos dolgokat.

 

Tudat alatt mindenütt megkötjük ezeket a csendes alkukat: párkapcsolatban, családban, üzleti életben. Önmagunkat áruljuk el, ha tagadjuk a változásokat, amelyektől félünk, ha kifelé fenntartjuk annak látszatát, hogy semmi sem változott. Amikor viszont valaki nevén nevezi a megcsalást, hűtlenséget, hirtelen minden világossá válik. Ha csalódásunk vagy öncsalásunk olyan mélységű, hogy korábban szinte teljesen rendben lévőnek gondoltuk, akkor ez a szembesülés sokkol bennünket.

 

Hirtelen ott állunk megbántva, összetörten, megdöbbenten. Csak akkor leszel képes újra bízni, ha szembenézel ártatlanságod árnyoldalával: azzal a szándékos naivitással, amely folyamatosan tagadott, és elvette az igazságot, mert túlságosan keménynek látta. Egy ideig látszólag könnyebb elviselni az árulást, ha úgy teszünk, mintha nem árultak volna el minket, vagy mintha mi nem árulnánk el másokat. De csak akkor nyílik kapu a bölcsességre, amely elengedhetetlen a bizalomhoz, ha megtanulunk együtt élni az igazsággal.

 

Ennek persze ára van: legyen bárotságunk igazat mondani önmagunknak, nézzünk szembe hogyan érintenek cselekedeteink másokat, még ha nincs is szó rossz szándékról, és senki sem hibáztatható.

 

Valamennyire egyszerre vagyunk árulók és elárultak. Ha ezt nem ismerjük el, keménnyé és engesztelhetetlenné válunk, és képtelen leszünk meggyászolni azt az időt, amikor elárultak minket vagy mi árultuk el önmagunkat.

 

Hiszem és tudom, hogy a sors nem állít minket olyan próbatétel elé, amelyhez nem adja meg a szükséges erőt vagy segítőtársat. Most is megkapjuk ezt az égi segítséget

 

 

. A Vízöntő utolsó fokán járó Mars és a Kos jegyében járó Uránusz között egy segítő fényszögkapcsolat jön létre. A Mars a cselekvőerő, az ösztönösség és a bátorság, az Uránusz a szabadság, függetlenség, a hiretlen bekövetkező változásokat szimbólizálja.

 

A Mars a Vízöntőben eredetiséget, egyenességet ad nekünk. Az Uránusz pedig váratlan lehetőséget teremt arra, hogy változtassunk, letérjünk arról az ösvényről, amely már nem a miénk. Mivel a Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, a Kosé pedig a Mars, ezért uralmi cseréről beszélünk

 

 Mit jelent ez a hétköznapi életben?

 

Ez annyit jelent, hogy ez erők összeadódnak, megsokszorozódnak, mindent felgyorsít, megadja a bátorságot és erőt, hogy változtass, ami már fáj, szorongat, kinőtted. Feszültség érződik a levegőben, de nem az a fajta feszültség, ami fojtogató, hanem amikor érzed, hogy valami készülődik, valami nagyon jó.... A végkimenetele, hogy ez mennyire lesz happy end az csak is tőled függ.

 

Ez a legalkalmasabb nap arra, hogy cselekedj, dönts, gyorsan tedd! Spontán állj mindenhez, bármi, ami szembejön veled ragadd meg, akár lehetőség, kapcsolat, bármi. Most. Azonnal. Ez a fényszög a szabad akaratot támogatja, holnap a Mars átlép a Halakban, az energia megváltozik. Nincs idő a tétovázásra, itt az idő, hogy változtass az életeden.
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények