Ahogy belül úgy kívül....

Életünkben meghatározó az a felismerés, hogy a többi lénnyel közösen átélt, feltételekhez kötött boldogság mulandó. Ezért fontos, hogy minél kevesebb elvárásunk legyen, ne éljünk a múltban vagy a jövőben, hanem minden porcikánkkal élvezzük a jelen pillanatot. Aki elég érett, belátja ezt, és nem fogja többé játszmákra pazarolni idejét, hiszen tudja, hogy minden pillanat az utolsó lehet. Őszintének kell lennünk, mert a dolgok mulandósága nem egy elvont elképzelés, hanem olyasvalami, ami folyamatosan, minden percben megtörténik.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.94 / 33 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2018.01.20-án 4 óra 9 perckor a Nap követi a Vénuszt és belép a Vízöntő jegyébe. Az elmúlt időszak elsősorban a felelősségvállalásról szólt, a Bak kötelességekre koncentráló energiája ugyan csak rányomta bélyegét a mindennapjainkra.

 

Hullámokban törtek ránk a belső konfliktusok, az önellentmondások. Bizony elfáradtunk, mindannyian egy nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött, különösen, hogy 2017. december 20-val egy újabb 2,5-3 éves ciklus alapjait tettük le.Vágyunk már valami újra, barátokra, szerelemre,, új utakra, élményekre... Most nehezen viseljük a kötöttségeket, mi magunk akarunk a sorsunkról dönteni.

 

Valahol mindannyian “Vízöntők” vagyunk, (mindenki születési képletében a Vízöntő jegye elfoglal egy életterületet),kinek a munka, kinek a kapcsolatok, vagy az anyagiak megszerzése terén van szüksége nagyobb mozgástérre. Mindenki más-más életterületen fogadja el nehezebben a kötöttségeket és a mások által kialakított szabályokat. Itt az idő, hogy felismerjük belső korlátainkat, és túl is lépjünk rajtuk.

 

.A Vízöntő havában mindezt megtehetjük, ha képesek vagyunk “másképp” látni a világot, és mi magunk is kilépünk a mindennapok szürke szerepéből.

 

Ez a nap egy csúcspontot jelöl, a mai napon válik pontossá a Merkúr és a Neptunusz támogató szextil fényszöge.

 

 

Az értelem és az érzelem összeolvad, és létrehoznak egy új minőséget. Az érzelmek kapcsán most ne a félelmekre, vágyakra vagy más hétköznapi dolgokra gondolj, hanem olyan mély dolgokra, amelyek az egész életedet és személyiségedet meghatározzák. Ezeket a mindennapokban talán nem is érzékeled, de most olyan mértékben nyerhetsz bepillantást a lelked mélységeibe, hogy felhozhatod a régóta eltemetett gondolatokat.

 

Ezeket most nemcsak újra megélheted, hanem meg is értheted a felismerések által. A Halakban álló Neptunusz adja a feltétlen szeretetet és spirituális felismerést, a Bakban haladó Merkúr a racionális gondolkodást és a tudást adja át. A Bak jegye a föld elemhez tartozik, a Halak a víz elemhez, a földet a víz termékennyé teszi.

 

Ez egy teremtő erejű kapcsolat, hiszen a Halak Neptunusz megérzéseit, felismeréséit, a Bakban lévő Merkúr racionálisan megfogalmazza és átülteti a gyakorlatba. A spirituális út bejárása egyéni, személyre szabott és tökéletesen megismételhetetlen. Az élet minden pillanatában ott a lehetőség, hogy rálépjünk erre az útra.
 
 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények