Agresszív Valentin

Néha a hétköznapi megbántódásokból, a sértésekből, a csendből, a megoldatlan problémákból és dacból falat építünk a szívünk köré. A legfontosabb feladatunk az, hogy megakadályozzuk, hogy félépüljenek ezek a falak, de azt sem ártana elkerülni, hogy kövek legyünk mások falába.


Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 5 / 4 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Február 14-e Bálint nap, mások szerint Valentin Nap, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek virággal, ajándékkal lepik meg szerelmüket.

 

Idén ez a nap érdekesnek ígérkezik a “csillagok szerint”.

 

Ezen a napon ugyanis a Mars, az Uránusz és a Hold együttállásba kerül a Kos jegy legvégén. Szinte robbanásig feszülnek az energiák és az egész héten érezhetjük a hatását, hogy valami legyen, történjen már. A Mars az akarat, az önérvényesítés, a cselekedet, a vágyak, a bennünk lévő tűz, az energia, az éltető erő, a bátorság, az ösztönösség.

 

Az Uránusz a szabadság, a függetlenség, a másság, az újítás bolygója. E két bolygónak a találkozása erős késztetést generál bennünk, hogy valamiből kitörjünk, amit már régóta szeretnénk kivívni magunknak, vagy azért, mert eddig nem tudtunk kiállni magunkért, vagy nem tudtunk nemet mondani, talán függőségben voltunk ....

 

 

A Kos a kezdet jegye, ha valamit el akarunk kezdeni, hozzuk meg a megfelelő döntéseket, majd tegyük meg a megfelelő lépéseket a változásra. Ez a legpozitívabb megélése ennek az energiának, mert megadja a szükséges bátorságot és tetterőt.

 

A Mars a háború és a harc jelölője is, az Uránusz pedig a forradalom, hatásukra megbillen a harmónia, ezért megnő az agresszív indulatok, megnyilvánulások száma nemcsak személyes életünkben, hanem a külvilágban is. Ez a bolygó kapcsolat erőszakos, direkt bántani akaró energiákat hívhat éltre bennünk. Mindkét bolygónak hatása van az idegrendszerre, ezért energiájuk rendkívül megterhelhet bennünket.

 

Tudatos hozzáállással sokat tehetünk azért, hogy ha érezzük, hogy feszült, ideges a hangulat körülöttünk, akkor nem teszünk rá egy lapáttal. Nemcsak tettekkel, hanem szavakkal is sebezhetünk, ezért érdemes átgondolni mielőtt mielőtt szóváltásba keveredünk. Mert a kimondott szavakkal mély sebeket okozhatunk, amin talán már nem tudunk később változtatni.

 

Minden érzésre, ami benned van most érdemes odafigyelni, mert akár felismerheted azt is, hogy talán a másiknak van igaza. A feszültségek jelenléte az életünkben soha nem kellemes, de mindig a fejlődés lehetőségét hozhatják el: váratlan “alternatívát” kínálhat beragadt élethelyzetekre.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények