Advent misztikuma

December hónap a szellemi újjászületés hónapja, november utolsó hétvégéje pedig már Advent első ünnepe. A csendes elvonulás, a felkészülés, a befelé fordulás időszaka. Ebben a négy hétben sokat tehetünk azért, hogy fényt vigyünk a lelkünkbe, de az Advent egyben a várakozás ünnepe is.
 
Az ősi tanítások szerint, a Karácsonyt megelőző négy adventi hét egyik célja, hogy megvizsgáld az életedet, hogy vajon úgy éled-e ahogyan szeretnéd?

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.38 / 8 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Elgondolkoztál már azon, hogy az adventi időszak, mire szolgál spirituális értelemben, milyen lehetőségek és áldások rejlenek benne?
 
Ha szeretnénk megérteni az Adventot és a mögöttes spirituális tartalmakat, akkor a gyertyagyújtáson túl a színeket is érdemes megfigyelni. Az ünnepkör színei a keresztény tanítás szerint a lila és a rózsaszín. A lila a bűnbánat és a megértést jelképezi, míg a rózsaszín az örvendezést. A koszorú négy gyertyájának meggyújtási sorrendje: az első és a második lila, a harmadik rózsaszín, a negyedik megint lila. Sokak szerint minden adventi gyertya piros színű, mivel Jézus vérét szimbolizálja. A négy gyertya a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt szimbolizálja. Ezen kívül a gyertya a szentháromságot is jelképezi: a teste a testet, a kanóca a szellemet, míg a lángja a lelket.

Az ősi hagyományok szerint, a Teremtő négy különleges angyalt küld le ilyenkor a Földre, minden vasárnap egyet, egészen Karácsonyig. Mindegyik Angyal külön céllal érkezik, de mindegyiknek van egy különleges égi küldetése: Advent szent üzenetét hozzák el.
 
 
Az első adventi vasárnapon kék Angyal száll alá.

Kék: hit, erő, védelem, Isten akarata, legyen meg a te akaratod! Michael Arkangyal

A második adventi vasárnapon piros Angyal

Piros: szeretet, harmónia, tolerancia, türelem, hála, Chamuel Arkangyal

A harmadik adventi vasárnapon egy hófehér Angyal

Fehér: tisztaság, alázat, védelem a rezgésünket(energiaszintünket) zavaró energiák ellen, Gabriel Arkangyal

A negyedik adventi vasárnapon pedig püspöklila Angyal lépi át az égi és a földi dimenzió kapuit, varázslatot hozva magával.

Lila: kozmikus szeretet, a megbocsátás, a kegyelem és a tolerancia, Zadkiel Arkangyal

Advent angyalai:

Az első vasárnapi Angyal
 
Négy héttel Karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A Békét szimbolizálja.  A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját.Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt. Az első gyertya azt jelzi, valami elkezdődött.  De jelzi a kezdést is, hogy most ismét elindulunk a Fény felé... 

A második vasárnapi Angyal  

Egy sugárzó bíborpiros Angyal  érkezik. Színe a rózsaszín, vagy piros, amely az Örömöt szimbolizálja.A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz.Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybeDe mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat
 
Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében.Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra. Gyülekeznek a lángok, a koszorún már két gyertya ég, ami a remény jele.
 
 
A harmadik vasárnap Angyala

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával.

Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése

A három gyertya minden irányból képes körülvenni a sötétséget és kiáltani felénk és minden ember felé, hogy le fogunk győzni mindent ami fekete, mindent, ami rossz, mindent, ami akadályozza a látásunkat, mindent, ami nem fény. Mert úgy szeretnénk már örökké világosan látni, örökké világosan gondolkodni, örökké világosan cselekedni!

A negyedik vasárnap Angyala

Az utolsó vasárnap egy püspöklila angyal lépi át az égi és a földi dimenzió kapuit, varázslatot hozva magával. A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti, közben énekel. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, és szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri és együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

A gyertyák színeinek jelentése

piros: egészség, energia, szerelem, erő a félelem legyőzéséhez.
zöld: bőség, termékenység, jó szerencse, nagylelkűség, gazdagság, siker, házasság, egyensúly
kék: igazság, bölcsesség, okkult képességek, védelem, béke, hűség
fehér: tisztaság, lelki élet, őszinteség, teljesség, természetfeletti erők

A négy adventi hét misztikuma, ennek a négy sarkalatos pontnak a megvizsgálásából áll, meg kell nézni, hogy azokon az életterületeken az életedben minden rendben van-e?
 

Asztrozófiai értelemben a négy gyertya, négy fényes csillagot, a világ négy tartópillérét idézi:
 
Az első csillag az Aldebaran, a Bika csillagkép szeme, ami az isteni minőségek látása.
A második a Regulus, az Oroszlán szíve, a királyi (apai) szeretet lángja.
A harmadik az Antares, a Skorpió szíve, ami már az isteni szeretet üzenetét hordozza.
A negyedik gyertyaláng a Fomalhaut, a Vízöntő vizét legelő csillaga, a megtisztulás és a bőség befogadás.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények