A Tarot szimbolikus nyelve

Egyre ​​többet hallunk manapság a Tarot kártyáról, és valószínűleg szeretnénk tisztább képet kapni róla. Mi tulajdonképpen a Tarot? Kártyajáték? Jövendőmondók eszköze? Ennél sokkal több! Egy szimbólumrendszer, amely kulcs az emberi önismerethez, rejtett bölcsességek hordozója, üzenet a távoli múltból.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.44 / 9 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A legegyszerűbb szinten a tarot egy univerzális nyelv, amely archetipikus szimbólumokon keresztül beszél hozzánk. Ha megismerjük a szimbólumok mögötti jelentéseket, illetve megfigyeljük, hogy az egyes szimbólumok milyen reakciót váltanak ki belőlünk, azonosíthatjuk magunkat ezekkel a tulajdonságokkal, pozitív célra használhatjuk fel azokat személyes fejlődésünk kiteljesítéséhez és kapcsolataink erősítéséhez.
 
Minden kártyán található egy kép, egy név és egy szám. Mindegyikük erős szimbólum, és különleges jelentésük van. A szimbólumok és archetípusok mély értelműek, jelentésüknek számos rétege és szintje létezik, rejtett valónkat nyitják meg, amelyet tudat alatt talán megtagadtunk, elnyomtunk, vagy száműztünk. Ez az univerzális nyelvezet teszi a Tarot rendszerét egyedülálló önismereti és hatékony döntéshozó eszközé.
 
 
A Tarot, azonnali és közvetlen utat mutat az életünkben tapasztalható ritmusok vagy minták értelmezéséhez. úgy tűnik, a tarot képes rejtélyes módon "megjósolni" jövőbeli mintákat, vagy eseményeket is. Ez tudatalattink válaszreakciója a Tarot képeire.
 
Gyakran előfordul, hogy döntéseink előtt irányjelző táblára, kételyeink megerősítésére, esetleg egy kapcsolatba vetett hitünk megszilárdítására vágyunk. A Tarot segítségével megnézhetjük, hogy milyen nap áll előttünk, és azt is, hogy kibe fogunk beleszeretni. Fontos kiemelni, hogy a kártyák a rejtett vágyainkat, cselekedeteinket és céljainkat vetítik ki. Segítenek önismeretünk fejlesztésében, tudatos döntések meghozatalában, egy adott helyzet okainak megértésében, és útmutatóul szolgálnak személyes életutunk következő szakaszához.
 
Valójában, a Tarot rólunk szól.
 
A Tarot használata vezet bennünket, rákényszerít arra, hogy merítsünk intuicíónkból, és ezáltal "rájöjjünk", mit is akarunk elérni az életben, hogy aztán ennek megfelelően tudjunk cselekedni. A kártyák felfedik a bennünket körülvevő energiát és hangulatot, bármely pillanatban betekintést nyújtanak saját magunkba, segítenek dönteni, és ami a legfontosabb, elvezetnek bennünket önmagunk felfedezéséhez. Bárhonnan származzon is a Tarot, az évszázadok során számos írót, költőt és művészt inspirált. Szimbólikus út, melyen az élet bármely pillanatában elindulhatunk, hogy meglássuk "a tükörben" az igazságot önmagunkról.
 
 
A tarot kártyák egyszerűen lépcsőfokok vagy titkos jelzőtáblák az önismerethez vezető úton, mint érzéseink, lelkünk és lényünk tükrei. Mint a tükörkép a tó vízén, ahol megjelennek ugyan a képek, ám folyamatos mozgásban vannak, hiszen a víz is vibrálva fodrozódik a szélnek köszönhetően.
 
A Tarot velünk együtt mozog, tehát lehetővé teszi, hogy az élettel együtt dolgozzunk, ne pedig ellene.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények