A Hold reflex lépése, a lélek üzenete

Ha valaki nem akarja tudomásul venni az érzéseit, akkor a testét fogja érezni. Ha nem bírjuk elfogadni, megélni és megfelelőképpen levezetni, a dühöt, haragot vagy sértettséget, akkor az, előbb utóbb valami fizikai tüntet produkál rajtunk. Ha nem akarjuk érezni a szomorúságot, ha elfojtjuk magunkban a sírást, könnyen belebetegedhetünk. Rengeteg betegség s fájdalom azért keletkezik, mert nem akarjuk érezni az érzéseinket!
 
Ezen elfojtásokra készít fel minket a születési Holdunk reflex lépése.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 3.39 / 31 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Ha van egy pont a pszichénkben, ahol valami baj van, akkor megbolondulhatunk a testünkben vagy megbolondulhatunk a lelkünkben. Nagyon sokan inkább a testünkben bolondulunk meg, mint a lelkünkben. A mai társadalmunkban kevésbé szégyenítik meg az embert, ha a testükkel van valami baj, mint akkor, ha a lelkükkel.
 
A Hold, a hozzánk legközelebb eső égitest, a legtöbb kultúrában az ösztönösség, a női princípium, a természet ciklikusságának és a termékenységnek szimbóluma, nőkre különösen fontos hatással van. A Hold jegyek szerinti helyzete megmutatja, hogyan éljük meg a női energiáinkat, hogyan viszonyulunk a tudatalattinkhoz.
 

A női test, melyben örökké körbejár a természet ritmusa, nem engedi, hogy megfeledkezzünk a fizikai, szellemi és érzelmi oldalak összefonódásáról. A legtöbb egészségügyi problémánk abból adódik, hogy a test megpróbálja bármi áron visszaállítani az egészséges egyensúlyt-e három között.
 
A betegségek tünetei egy nagyon bölcs belső útmutató figyelmeztető jelei. A modern orvostudomány csak lassan ismeri fel az érzelmi és szellemi jólét fontosságát a szervezet működésére.
 
A nők, jobban tisztában vannak az érzelmekkel, és azok nagyobb hatást is gyakorolnak rájuk, ugyanakkor egy olyan világban élünk, amely arra programoz bennünket hogy figyelmen kívül hagyjuk az érzelmeinket, és mások igényeit helyezzük a sajátunk elé. Az asztrológia azonban képes átlépni az aktuális hozzáállásunkon, és rávilágíthat a fizikai, szellemi és érzelmi oldalak kapcsolatára.
 
A horoszkópunkban a Hold elhelyezkedése azt mutatja meg, hogy miként fogadjuk a külvilágtól kapott támogatást, és miként szerezzük meg azokat a dolgokat, amelyektől egészségesnek és boldognak érezzük magunkat. A nők horoszkópjában a Hold elsősorban annak a mutatója, hogy az illető miként reagál az érzelmi és hormonális ingadozásra. A Hold a lelket, a tudattalant és a pszichét jeleníti meg, de az anyaság, a gyermekkor, a befogadás, az elfogadás, az ősi ösztönök és a múlt is ide tartozik.
 
Ha a korai éveinkben nem kaptunk megfelelő gondozást, és nem bátorítottak minket arra, hogy a megfelelő módon gondoskodjunk magunkról, miután kilépünk a gyermekkorból, akkor stresszhelyzetben hajlamosak leszünk visszatérni helytelen tudatalatti viselkedésmintákhoz.
 
 
Az orvosi asztrológia megfigyelt egy olyan tendenciát, amely szerint "reflexlépés" történik az ellentétes jegybe, amennyiben a születési Hold szükségletei nem kerülnek kielégítésre. A Hold csak visszatükrözi a fényt, nem előállítja azt, és ezt a visszatükröző képességet használja arra, hogy a figyelmen kívül hagyott érzelmeinket azokra a testrészekre vagy testfunkciókra vetítse ki, amelyek az ellentétes jegyhez vannak társítva. Nézzünk erre egy példát:
 
Ha valakinek a születési Holdja a Halakban áll, gyakran elöntik az érzelmek, a Halak Hold ösztönös és tudatalatti átérzőképessége miatt, ami gyomorsavtúltengést eredményez nála, mivel a "reflexlépés" az ellentétes Szűz jegyben történik, amely az emésztést uralja. A szervezete így próbálja feldolgozni és megemészteni a tapasztalatokat, amelyek szivacs módjára magába szívott a környezetéből. A szervezete az ellentétes jegy reflextünetével hívja fel magára a figyelmet a belső egyensúlyhiányra, így a leghatékonyabb kezelésnek az bizonyul, ha a kiváltó okot a születési Hold a Halakban kezelik.
 
Egy másik példa, ha valakinek a születési Holdja a Skorpióban található, amely általában érzelmi hevességet jelez az érzelmi válságokra, tartós nyaki fájdalom alakul ki, ami reflexlépés a Bikába, a Skorpió ellentétes jegyébe, amely nem reagált a csontkovács kezelésre és az akupunktúra sem volt számára hatásos. Amikor ez a páciens megpróbálta megszállottságát egy művészeti formában kiélni, a Skorpió szükséglete a szenvedély és a rajongás iránt vágya kielégült és kis idővel nyaki problémái is megoldódtak.
 
Ez a két példa abban is hasonlít, hogy az eredeti ok vízjegyben (Skorpió, Halak) lévő Holddal volt kapcsolatos, amely az érzelmi intenzitást egy ellentétes Földjegyen (Szűz, Bika) keresztül vetítette ki.
 
Ha veszünk egy ellentétes tűzjegyű példát, amikor a Kosban lévő Hold a stresszt a Mérlegre vetíti ki, amely bőrproblémákat és súlygyarapodást idéz elő. Egy ilyen személynél előfordul, hogy az étrendjében túl sok cukor és szénhidrát szerepel, amelyekről az nem képes lemondani. A Mérleg által uralt hasnyálmirigy irányítja a vércukor rendszert, ez hosszútávon cukorbetegséget okozhat. A hatékony kezeléshez ebben az esetben a Kosban lévő Hold támogatása kell, ami kihívást jelentő fizikai tevékenységekben nyilvánul meg, amint túllendül a tétlenségen és aktívabb életmódba kezd megerősödik. A Holddal szemben lévő jegy gyakran az érzelmi aggodalmak jelzőfényeként szolgál, és ezt a jegyhez kapcsoló fizikai tüneteken keresztül valósítja meg, amelyek nem reagálnak a hagyományos kezelésre. Ha elhanyagolják, akkor a megoldatlan érzelmi problémák végül a Hold jegyre lehetnek hatással, akár komolyabb tünetekkel is.
 
A testünk, mindig fizikai tüneteket fog produkálni utolsó próbálkozásként arra, hogy válaszoljunk az élet kihívásaira és lehetőségeire. Ha megismerjük a Hold jegyünk által képviselt érzelmi szükségleteinket, akkor megfelelően reagálhatunk testünk jelzéseire.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények