A felelősség súlya Újhold a Bak havában

Ha nem vállalod a felelősséget, akkor mások kezébe teszed le a sorsod.
Ha valaki mást hibáztatsz, akkor az illetőtől várod, hogy megváltozzon (...). Akár egész hátralévő életedben várakozhatsz!
Épp elég nehéz saját magadat megváltoztatnod, szabadulj hát meg attól a késztetéstől, hogy másokat megváltoztass."
 
 

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.33 / 21 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

2018. január 17-én Újhold jön létre 3 óra 17 perckor a Bak jegyében.

 

Újholdkor a Nap és a Hold együtt állnak az égen. Az Újhold energiájában eggyé olvad a tudatos lét (Nap) és az ösztönös vágy (Hold), ezáltal lehetőségünk adódik, hogy nemcsak az “egonkkal”, hanem a szívünkkel is rápillanthatunk életünkre.

 

 Az Újhold elhozza a vágyat, az új dolgokra, ezáltal vágyunk az új élményekre, szeretetre, egészségre, jólétre. Mert minden kezdetben ott van a lehetőség az újra, arra, hogy valami új és sokkal jobb dolog kezdődjön az életünkben. Minden ami körülvesz bennünket, élethelyzetek amikben vagyunk, valamilyen módon mi hívtuk életre és ezért vállaljuk is a felelősséget.

 

Mert bizony a felelősségnek súlya van és ezt különösen erősen megérezhetjük a Bak Újholdnál.

 

 

Rá kell jönnünk, hogy elsősorban önmagunkért felelünk, saját lelkiismeretünknek tartozunk számadással. Belső ügyeinkben nincs külső felelősségre vonás, büntetés vagy jutalom. Magunk ítélkezünk magunk felett. A Bak jegye a felelősség vállalásra tanít arra, hogy nőjünk fel végre önmagunkhoz.

 

A Mai Újhold hat bolygó csoportosulása kíséri, nem tudom, hogy a közel jövőben lesz-e még ilyen lehetőség,, hogy ilyen tisztán és racionálisan megfogalmazzuk magunknak, hogy mit is akarunk és hol tartunk most.Ilyenkor beleláthatunk az életről alkotott elképzeléseinkbe, amiket a napi rutin és a szokásaink mozgatnak.

 

 A Bak Újhold legfontosabb üzenete:

 

 Merjük elengedni mindazt, amik nem vagyunk.Csak azt a felelősséget vállald magadra, ami a tiéd. Tegyük le a múlt terheit, hogy teret engedhessünk az újnak. Érezd, hogy mennyi erő van benned, mennyit érsz. Tudd, hogy ki vagy és hogy kire számíthatsz.

 

 Mert ami most a jelenedben van, melletted van, azzal tudsz jövőt építeni. Legyen az társ, barát, remény, hit, tervek. Aki most nincs veled, az nem lesz a jövőd része. Viszont ami és aki most melletted van, az bele fog illeszkedni a nagy kép egészbe. Amit most hiánynak élsz meg, arra nem érdemes jövőt tervezni. A mai Bak Újhold személyes feladatokat ró ránk, minden azon múlik, hogy mit írunk, eme Újhold tiszta lapjaira.

 


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények