Heti Tarot

Heti Tarot üzenete (07.03-07.09)

Heti Tarot üzenete (07.03-07.09)

A Remete a magányos gondolkodás lapja, az önelemzés fontosságára hívja fel a figyelmünket. Nincs szükség külső tanácsadóra, szellemi mesterre, egyedül te tudod kiértékelni eddig megtett utad eredményeit. Az átgondolás nem megy azonban a hétköznapok szokásos húsdarálójában.   Vannak dolgok, amiket egyedül kell megtennünk. Ha át akarjuk ugrani az előttünk tátongó mélységes szakadékot, akkor nekifutás közben csak a saját hitünk adhat erőt. Nekünk kell ugranunk, és hinnünk kell önmagunkban. Fontos üzenete ennek a hétnek, hogy olyan élethelyzetbe kerültél, amelyben fel kell vállalnod a rendrakást, átértékelést. A csend kiváló alkalom arra, hogy a szelíd szavú őrangyalok hangja is eljusson hozzád. Ne ijedj meg, ha démonaid is előfurakodnak, hiszen a csendet ki nem állhatják.

Heti Tarot üzenete (05.21-05.28)

Heti Tarot üzenete (05.21-05.28)

Mindannyiunk életében eljön az a nap, amikor döntenünk kell, hogy melyik utat választjuk. És ha már ráléptünk, többé nem érdemes azon gondolkozni, mi lett volna, ha máshogy döntünk. Abból kell a legtöbbet kihoznunk, amit választottunk. Sohasem fogjuk megtudni, milyen dolgokat tartogatott volna nekünk a sors a másik úton, még ha álmatlan éjszakákon néha eszünkbe is jut, hogy talán az lett volna a jobb. Valójában a tökéletesség csak bennünk létezik, mi döntjük el, mit tartunk tökéletesnek. Minden út máshová vezet, de csak a mi lépéseink segíthetnek megtalálni a boldog pillanatokat bármely úton. Összeomolhatsz, panaszkodhatsz, sajnálhatod magad évekig, de egyet jegyezz meg: ez a te életed, most zajlik és könyörtelenül múlik egyfolytában. Éveket pazarolsz olyan dologra, amitől még szarul is érzed magad. Mert az idő nem áll meg a kedvedért, nem várja meg, míg talpra állsz. Minél hamarabb lépsz túl rajta, annál több időd marad, arra, hogy úgy élj, ahogy szeretnél.

Heti Tarot üzenete (05.14-05.21)

Heti Tarot üzenete (05.14-05.21)

A Remete a magányos gondolkodás lapja, az önelemzés fontosságára hívja fel a figyelmünket. Nincs szükség külső tanácsadóra, szellemi mesterre, egyedül te tudod kiértékelni eddig megtett utad eredményeit. Az átgondolás nem megy azonban a hétköznapok szokásos húsdarálálójában.   Vannak dolgok, amiket egyedül kell megtennünk. Ha át akarjuk ugrani az előttünk tátongó mélységes szakadékot, akkor nekifutás közben csak a saját hitünk adhat erőt. Nekünk kell ugranunk, és hinnünk kell önmagunkban. Fontos üzenete ennek a hétnek, hogy olyan élethelyzetbe kerültél, amelyben fel kell vállalnod a rendrakást, átértékelést. A csend kiváló alkalom arra, hogy a szelíd szavú őrangyalok hangja is eljusson hozzád. Ne ijedj meg, ha démonaid is előfurakodnak, hiszen a csendet ki nem állhatják.

Heti Tarot üzenete (05.07-05.14)

Heti Tarot üzenete (05.07-05.14)

Az akasztott ember a zsákutcát, a csapdát jelképezi, amelybe a rossz ösvényen besétálunk. A vándor egyik lábánál felakasztva lóg az életfán. A középkorban ez volt az árulók, hitszegők büntetése. És bizonyos értelemben valóban árulásról van szó: saját dolgaink, saját magunk elárulása. A változás szimbólumát látod, egy megkövült helyzet gyökeresen más nézőpontjának jelképét. A krízishelyzeteket szimbolizálja, amelyek életünk megváltoztatására kényszerítenek. A felfüggesztett állapot, csak az anyagi világ rabszolgái számára elrettentő. Hiszen hogyan élünk általában? Megszokásaink foglyaként, az elvárásoknak megfelelve, az önállóságunk a nullára csökkentve. Nem vesszük észre, milyen óriási szellemi befolyás alatt létezünk, az anyagiasság nyakunkra csapódó bárdjának árnyékában.

Heti Tarot üzenete (04.30-05.07)

Heti Tarot üzenete (04.30-05.07)

A Hold a sötétség és az éjszaka ura, ezért ebben az időszakban könnyen megeshet, hogy eltévedünk, olyan álmokat kergethetünk, aminek nincs realitása. De nem is az a baj, hogy illúziókat gyártunk, hanem hogy el is hisszük ezeket, aztán meg csodálkozunk amikor fáj az ébredés. Ez a hét most a bizonytalanságok, kérdések, az érzelmek kavargásának ideje.    

Heti Tarot üzenete (04.23-04.30)

Heti Tarot üzenete (04.23-04.30)

Legtöbben milyen nehezen változtatunk azon, amiről régóta tudjuk, hogy nincs értelme. Csak azért, hogy ne kelljen lépni, inkább magunkat is félrevezetjük. Kapaszkodunk a biztos rosszba, mert az új úttal járó bizonytalanság megrémít minket

Heti Tarot üzenete (02.26-03.05)

Heti Tarot üzenete (02.26-03.05)

Sors. Végzet. Szerencse. Az ember börtöne. Az emberek múlatják az időt, élvezik az élet adta lehetőségeket. Kávét vagy teát, jobbat vagy balt. Mintha számítana. Mindannyian csak forgunk a keréken. Van egy mód, hogy távol maradjunk a keréktől. Nem a fiatalság az. Nem is a szépség vagy igaz szerelem. Én tudom, hogy maradjak tőle távol. Úgy, hogy én irányítom a SORSOMAT.   Felfoghatom úgy az életet, hogy ki vagyok szolgáltatva a sorsnak, Istennek, a végzetnek vagy épp a vakszerencsének. Szinte mindegy melyiknek, a végeredmény ugyanaz: rettegek, hogy mi vár rám holnap? Próbálkozhatok, hogy mindent erővel irányítsak, de hiába. Aki csak kapálózik a vízben, az elfárad és elsüllyed, aki viszont felfekszik a víz színére, azt a hullámok, előbb-utóbb a partra vetik.

Heti Tarot üzenete (02.12-02.18)

Heti Tarot üzenete (02.12-02.18)

Azt mondják, leolvashatóak a szándékaink; tehát választjuk azt, ahogyan élünk. De mikor az élet nem úgy alakul, ahogy reméltük, az elgondolkodtat. Volt egyáltalán választásod, vagy egyszerűen így kellett lennie? Mit befolyásolhatunk a döntéseinkkel, és mi az, ami egyszerűen a lényünkből fakad? Döntések… Az élet állandó szereplői. A döntés, hogy bátran továbbmenjünk, vagy meghátráljunk. Hogy megálljunk, és elszalasszuk az életet. Olykor azzal nyugtatjuk magunkat, nincs választásunk, pedig épp ellenkezőleg. Mindig van választásunk. Az életben semmi sem végérvényes. Néha balra lépünk egyet, aztán meg jobbra, bezárunk magunk mögött egy ajtót, majd kinyitunk egy másikat, és természetesen azt hisszük, hogy csak előre tudunk haladni. Valójában pedig visszakerülhetünk hasonló helyzetekbe, és így lehetőséget kapunk dönteni, újrakezdeni, akár azzal is, akivel már elvágtuk a szálakat.   Vannak pillanatok az életünkben, amikor fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy meddig vagyunk képesek elmenni a vágyainkért? Mennyit vagyunk hajlandóak kockáztatni, feláldozni és elviselni? Mert egy dolog vágyni valamire, de egészen más összeszedni az erőt, hogy elérhessük azt. Az élet döntések sorozata. Jó vagy rossz döntések, ezeket lehetetlen előre megjósolni. Amit megtehetsz, hogy a legjobbat hozod ki abból, ami megadatott. Minden emberben benne van az isteni szikra. A lelki érettség foka dönti el, mikor kezdünk kutatni rejtett énünk után. Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől ... A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít most, semmi más.

Heti Tarot üzenete (02.05-02.12)

Heti Tarot üzenete (02.05-02.12)

Mindannyiunk életében eljön az a nap, amikor döntenünk kell, hogy melyik utat választjuk. És ha már ráléptünk, többé nem érdemes azon gondolkozni, mi lett volna, ha máshogy döntünk. Abból kell a legtöbbet kihoznunk, amit választottunk. Sohasem fogjuk megtudni, milyen dolgokat tartogatott volna nekünk a sors a másik úton, még ha álmatlan éjszakákon néha eszünkbe is jut, hogy talán az lett volna a jobb.   Valójában a tökéletesség csak bennünk létezik, mi döntjük el, mit tartunk tökéletesnek. Minden út máshová vezet, de csak a mi lépéseink segíthetnek megtalálni a boldog pillanatokat bármely úton. Összeomolhatsz, panaszkodhatsz, sajnálhatod magad évekig, de egyet jegyezz meg: ez a te életed, most zajlik és könyörtelenül múlik egyfolytában. Éveket pazarolsz olyan dologra, amitől még szarul is érzed magad. Mert az idő nem áll meg a kedvedért, nem várja meg, míg talpra állsz. Minél hamarabb lépsz túl rajta, annál több időd marad, arra, hogy úgy élj, ahogy szeretnél.  


Rólunk mondták

További vélemények