Amit a Skorpiókról tudni érdemes (Krősz Zsuzsa, asztrológus)

A Skorpiók október 23-a és november 21-e között ünneplik születésnapjukat. Mivel nem a legegyszerűbb csillagjegyről van szó, ezért talán nem árt, ha megismerjük a bolygók állása alakította tulajdonságaikat, akárcsak a könnyebb megértésük miatt, de Skorpióként olvasva is hasznos önismereti tanácsokkal szolgálhatnak a következő megállapítások.

Krősz Zsuzsa, asztrológusÉrtékelés: 4.03 / 74 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

Az egyik legérzékenyebb típus. Nem kíméli sem a maga, sem a környezete érzéseit. Az érzelmeket, a lélek fájdalmát és ezeknek energiáját hajtóerőként használja. Sokat foglalkoztatja az élet és a halál kérdése. Addig nem nyugszik, amíg el nem jut az őt izgató titkok feltárásáig. Érzékenysége miatt olyan sérelmek is érik, amiket más észre sem vesz. Emiatt gyakran vesz elégtételt a másik emberen. Ha van titka, nem lehet belőle kiszedni, ha nem akarja. Nagyon mélyen belelát az emberekbe. Mélyen megbántódik azon, amit más fel sem vesz, a sérelmeit dédelgeti és megtorolja. Csak akkor támad ha, őt is megtámadják, a sérelmeket elraktározza, csak hosszú idő után szúr vissza, akkor is oda amikor és ahol a legjobban fáj. A szélsőségek jegye: gonosztevők és szentek. A legféltékenyebb jegy.
 
 
A Skorpió érzelmei:
 
Mivel vizes jegyhez tartozik, gazdag érzelmi élete van, ami legtöbbször egy sima, nehezen átlátható felszín alatt rejtőzik. Ez a Skorpió másik oldala, ami sokszor alig látszik: nagyfokú érzékenység és sérülékenység, félelem a gyengeségtől és a visszautasítástól. Minden érzelme erős, szenvedélyes. Az átélt nehéz élmények miatt egy "kráter tóhoz hasonlítanak: mélyen a teljesen sima, átláthatatlan felszín alatt perzselő, fortyogó hőség van". Nem véletlenül nevezik őket "jégbe zárt tűznek". Egy megemészthetetlen élmény van ott, harag és düh, amelyet az élet fontos pontján elnyomott, beteljesületlen vágy vagy erős érzelem miatt temetett magába. Érzelmeit ritkán fedi fel teljesen, mindig vágyik arra, hogy ne terítse ki kártyáit és a helyzetet ellenőrzése alatt tartsa. Mélyen vágyik kapcsolatokra és mint minden vizes jegy, hajlamos azonosulni a szeretett személlyel. Mivel bizalmatlan és nagyon fél az elkötelezödéstől, de nagyon vágyik is rá, ezért számos válság és belső harc zajlik le benne. Ebből adódik az a hajlama, hogy tépelődik és beleássa magát egy témába.
 
A Skorpió barátsága:
 
A Skorpió személyiség érdekes: imád vagy gyűlöl. A mindennapokban néha nehéz vele együtt létezni, hiszen mindig megtalálja mások gyenge pontját és könyörtelenül "megszúrja" ott, ahol a legjobban fáj. Sokszor piszkálódik, furkálódik és nagyon ragaszkodik a saját véleményéhez.
 
Ha érzékenyek vagyunk a kritikára és az ironikus, bántó megjegyzésekre, akkor nem lesz hosszú életű a barátságunk vele. Ő maga észre sem veszi, ha megbánt másokat. Ezzel együtt azonban az emberi  kapcsolatokat nagyon komolyan veszi, ha megtaláljuk vele a hangot, akkor tartóssá, akár egész életre szólóvá is válhat a barátság.
 
A Skorpió családi élete:
 
Egy Skorpióval nem könnyű együtt élni "nehéz természete" miatt. Elsősorban saját magát szeretné legyőzni, és ezzel sok fájdalmat  okozhat önmagának, de másoknak is! Sokszor túlságosan is szigorú önmagához, és a családtagjaihoz. Rengeteg harag, düh munkál lelkében, ami romboló lehet, ha nem tudja ezeket kiadni, levezetni. Ez pedig rányomhatja a bélyegét a családi kapcsolataira. Nehezen ismeri be, hogy ő is gyenge és nagyon nehezen kér segítséget problémáihoz. Inkább lelke mélyére rejtve őrzi sérelmeit, fájdalmait. Ha egyszer elvesztettük Skorpió családtagunk bizalmát, akkor nehezen tudjuk majd visszaszerezni.
 
Hogyan csábítsunk el a Skorpiót?

A Skorpiónak fontos, hogy maradéktalanul elfogadjuk. Éreztessük vele személyét úgy, ahogy van, fenntartások nélkül elfogadjuk. Tetszést arathatunk azzal, ha tudtára adjuk, hogy szeretjük a szexet, ám óvakodjunk attól, hogy a közönségesség látszatát keltsük! Felkelthetjük érdeklődését, ha titokzatosnak mutatkozunk.
 
 
  • Erogén zónája: alhas, nemi szervek.
  • Ami feldühíti: hűtlenség
  • Ami boldoggá teszi: kizárólagos kapcsolat
 
Hogyan béküljünk ki a Skorpióval?
 
A Skorpiónak a legfontosabb az, hogy bízhasson bennünk. Véletlenül se keltsünk benne gyanút a hűségünket illetően. Mondjuk el neki, hogy csakis övé a szívünk és soha nem jutna eszünkbe az, hogy megcsaljuk őt. Ha sikerült erről meggyőznünk, akkor megnyugszik és helyreállhat a bizalmi légkör.
 
Hogyan szakítsunk a Skorpióval?
 
Tegyük féltékennyé. Egy Skorpiónak röntgen szeme van és olyan orra, amellyel ezer kilométerről megérzi rajtunk az "idegen szagot" és tudni fogja, hogy félreléptünk. Lehet, hogy nem mondja el, előfordulhat, hogy "nyomozgatni" fog utánunk. Mindenesetre vége lesz a kapcsolatnak!
 
Skorpió munkája és pénzügyei:
 
Hihetetlen erős akarattal rendelkezik, sokszor a fogát összeszorítva menetel a cél felé és eszébe se jut feladni. Élete során sokszor alakul át személyisége, képes alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Minden tabu téma foglalkoztatja. Szeret foglalkozni az élet, halál, születés, szexualitás, mágia témaköreivel. Gyakori, hogy olyan szakmát választ, ahol ezt a hajlamát kiéli.
 
  • Meggazdagodásának forrása: könnyen állítja maga mellé a fontos embereket.
  • Csapdája: túlságosan is hatni akar munkatársára, üzletfeleire és manipulálja őket. 
 
 
A Skorpió főnök:

A Skorpió főnök példamutatóan dolgozik, nagy teljesítményekre képes és ezt a tempót és hatékonyságot várja el a beosztottjaitól is. Sajnos nem mindig gondol arra, hogy a beosztottjai talán kevésbé terhelhetőek, mint ő. Előfordulnak olyan időszakok is, amikor túl sokat ellenőrizgeti a beosztottjait.

A Skorpió beosztott:
 
Nagyon lelkiismeretesen dolgozik, nagy teherbírással rendelkezik, így pótolhatatlan munkaerővé nőheti ki magát. Annyira hatékony és annyira terhelhető, hogy rövid idő alatt övé lehet a főnöki szék, már csak azért is, mert a hatalom fontos a számára.
 
Ki illik hozzá?
 
Bárki, aki már majdnem elérhetetlen, megközelíthetetlen, aki fent tudja tartani az érdeklődését, lelkileg elég erős, szenvedélyes és nem riad vissza az őrültségektől.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények