A kötés és oldás februári energiái

Néha a hétköznapi megbántódásokból, a sértésekből, a csendből, a megoldatlan problémákból és a dacból falat építünk a szívünk köré. A legfontosabb feladatunk az, hogy megakadályozzuk, hogy felépüljenek ezek a falak, de azt sem ártana elkerülni, hogy kövek legyünk mások falában.

Krősz Zsuzsa, asztrológus



Értékelés: 0 / 0 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A február hónap főszereplői a Merkúr és a Vénusz, melyeknek köszönhetően újból érzelmi problémák kerülhetnek az életünk fókuszába, ennek ellenére mégis egy nyugodt hónapnak ígérkezik.
 
A Vénusz és a Merkúr találkozása a Plútóval, majd az Uránusszal képzett kvadrátjuk megvisel minket, szőnyeg alá söpört érzelmi problémákat hozhat újból felszínre, amelyek félelemből táplálkoznak, de ha megértjük félelmeinket tovább tudunk lépni. A féltékenység, mások manipulálásának, kisajátításának kényszere mindig félelemből és önbizalomhiányból ered.
 
 
Február közepétől új fejezet indulhat az emberi kapcsolatainkban. Le kell tenni a régit és teljesen tiszta új fejezetet kell indítani. Fontos, hogy érzelmi kérdésekben ne legyünk végletesek, ne ragadtassuk el magunkat, és ne úgy akarjuk megoldani az érzelmi problémáinkat, hogy a kapcsolat lezárása mellett döntünk, hanem a kapcsolat megújításával. Akiknek most sikerül az érzelmi kérdéseket tisztázni, azok hosszútávra stabilizálhatják a kapcsolatukat.
 
Február 18-án a Nap belép a Halak jegyébe, ami fokozza a hatást, az érzelmeinkre irányítja a figyelmet. Érdemes lesz figyelni megérzéseinkre, mit súg a belső hangunk.
 
22-én a Szűz jegyében létrejövő Telihold hatására a feszültség tovább fokozódik. A Telihold mindig a beérés, elengedés időszaka. Amit az Újhold elindít, azt a Telihold kiteljesíti, lezár egy régi szakaszt és elindít egy újat. A Szűz Telihold racionalitása segíthet megérteni a bennünk dúló érzelmi feszültségek okait.
 
24-én a Merkúr-Szaturnusz harmonikus fényszögkapcsolata felerősíti a Szűz Telihold hatását és segít abban, hogy céltudatosabbak legyünk. Kapcsolatainkban segíthet tisztázni a problémákat. Érdemes erre a napra időzíteni fontos tárgyalásokat, döntéseket, találkozókat. Itt az ideje változtatni azon, ami már elavult.
 
27-én már sokkal óvatosabbnak kell lennünk, mert a Neptunusz a Nap mellé lép. Mivel a Halak uralkodó bolygója a Neptunusz, ezért még jobban felerősíti a Halak Nap hatását. Fokozódik érzékenységünk, sebezhetőbbek lehetünk Sokkal érzékenyebbé válhatunk a környezeti hatásokra, nehéz lesz ezen a napon rátalálni az igazságra, a káosz, az önbecsapás, hazugságok nehezítik életünket, mivel a Neptunusz nem kedvez a racionalitásnak.
 
29-én a Merkúr az Uránusszal alkot egy harmonikus fényszöget, ami pozitív, váratlan dolgokat hozhat életünkbe. Legyünk nyitottak arra, hogy más nézőpontból vizsgáljuk meg olyan kérdéseket, amelyekre eddig hiába kerestük a megoldást. Ugyan ezen a napon a Vénusz-Szaturnusz kedvező fényszög kapcsolata az érzelmi és anyagi kötelezettségeinkre figyelmeztet. Hosszú távú üzleti tranzakciókban sikert hozhat. Barátainkkal, párunkkal való kapcsolatunk is nagyító alá kerülhet, most tudjuk tisztázni az egymás iránti érzelmeinket, elvárásainkat.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények