Oroszlán Telihold, az ego alámerülése és a lélek felemelkedése

2014. augusztus 10-én az Oroszlán Telihold alaposan felkorbácsolja a kedélyeket azáltal, hogy a belső ellentmondásokat emeli felszínre az emberi kapcsolatainkban, olyan kardinális kérdéseket vett fel, ahol az értelem és a szív nem tud egyezségre jutni.

Krősz Zsuzsa, asztrológus



Értékelés: 4.43 / 7 szavazat

A szerző, a Csillagösvény Jósda weboldalán megjelent írások és cikkek átvételét, utánközlését, idézését,
csak és kizárólag az írás előtt feltünetett elérési linkes forrásmegjelöléssel engedélyezi!

A fantáziánk most jóval élénkebben működik, nyitottabbá válunk a tudattalan üzeneteire. Hatására valóban lehetnek jósálmaink, a jövőbeli állomásokkal kapcsolatban, de tényleges erőfeszítések nélkül ismét csak a levegőt markolásszuk. Az Uránusz  bekapcsolódik a Teliholdba, ezért érdekes találkozásokat, különös véletleneket hozhat életünkbe, de túl nagy jelentőséget nem tanácsos tulajdonítani neki, mert megeshet, hogy csak kozmikus móka részesei lehetünk.
 
A Perseidák meteorrajában augusztus 10-13-ig gyönyörködhetünk, bár a Telihold fénye némiképp elhalványítja őket. Legtisztábban napkelte előtt lesznek megfigyelhetők, aki tehát el szeretné suttogni titkos kívánságát az augusztusi hullócsillagoknak, maradjon fenn későig, vagy keljen fel pirkadat előtt.
 

A holnapi telihold felerősítheti az önérzetünket. A Nap, amely az Oroszlán jegyében van, pontosan szemben áll a Vízöntő Holddal, ami sok esetben erőteljes feszültséget okozhat, főleg az emberi kapcsolatokban. Ezt a feszültséget az a kettősség idézi elő, hogy míg az Oroszlánban járó Nap szeretné, ha a figyelem elsősorban önmagunkra irányulna, kicsit körülöttünk forogna a világ, addig a Vízöntőben járó Hold a szabadságra, távolságra és inkább baráti beszélgetésekre vágyik. Teliholdkor ezek az ellentétek kiéleződnek és távolságot, szakadást idézhetnek elő az emberi kapcsolatainkban.
 
A szerelem és a barátság nem zárják ki egymást, azonban lehet, hogy a mostani Teliholdkor választás elé kerülünk. Ugyanis a Vízöntő a barátságokat, intellektuális kapcsolatokat, az Oroszlán a szenvedélyességet, az élet spontán szeretetét, a szerelmet részesíti előnyben. Nagyon sokunkkal előfordulhat, hogy túldramatizáljuk a helyzetet, mivel az Oroszlán Teliholdnál kevésbé tudják elfogadni más emberek nézőpontját, és az önmagukkal való elégedetlenségüket párunkra, környezetünkre vetítjük ki. Felütheti fejét az önzés, próbáljuk meg mások érdekeit összhangba hozni saját érdekeinkkel.
 
Az Oroszlán Teliholdnál a feladatunk megtalálni a kreatív megoldásokat, hogy önmagunknak és másoknak is örömet tudjunk szerezni. A Telihold rávilágíthat arra az életterületre, ahol több bátorságra és önbizalomra van szükségünk, de az is előfordulhat, hogy éppen ellenkezőleg önmagunk fontosságát túlzottan is előtérbe helyeztük egy adott életterületen.

Őseink életében mindig is pihenőnapok voltak a Teliholdak, mert tudták és érezték, hogy ilyenkor minden kétszeres erővel hat. Ez a kiadott és a befogadott energiára egyaránt értendő. Oroszlán Telihold lévén a szív energiái lesznek igazán aktívak. Hiszen az Oroszlán jegyhez tartozik a szív, a hát, a vérkeringés és a rekeszizom. Szervezetünk gyakran reagál idegeséggel a Telihold időszakában, a fokozott Holderő miatt. Lelkünk ekkor nagyon nyitottan válaszol mindenre. Felszínre jöhetnek elnyomott érzések, gondolatok, melyek megszabadulásra várnak, ezért ez a nap az elengedésről is szól. Érdemes minden olyant elengedni magunkból, ami feszültséget, zavart, gátat okoz. Egyszerűen ismerjük fel mi az a dolog vagy helyzet, ami zavar minket és nem tudunk továbblépni. Szívünk jelzőrendszere segít nekünk ebben. Majd kérjük a Teliholdat vegye el tőlünk és változtassa át, majd gondolatban "postázzuk" el neki mindezt. Ne feledjünk köszönetet mondani neki.
 

Telihold meditáció
 
Állj vállszélességű terpeszben és hunyd le a szemed. Irányítsd figyelmed a szívcsakrádra. Ha készen állsz, akkor tenyereidet tedd össze szívmagasságban a hátad mögött. Maradj ebben a pozícióban néhány percig, figyelmed maradjon a szíveden. Kezdetlen lehet, hogy többször kell gyakorolnod, míg össze tudod zárni a tenyereidet a hátad mögött. Annyira érintsd össze kezeidet, amennyire megerőltetés nélkül sikerül. Ez a gyakorlat a szívenergiák megtisztítására, félelmek, szorongások elengedésére és a megbocsátásra hivatott.
 
Most nézz egy kicsit magadba és tedd fel magadnak és próbálj válaszolni az alábbi kérdésekre:
  • Mi az, ami a szívemet nyomja?
  • Mi az a félelem, ami visszatart egy fontos lépés megtételétől vagy régi - álmom megvalósításától?
  • Mitől félek legjobban?
  • Ki iránt érzek haragot, vagy irigységet?
 
Azzal a kérdéssel kell foglalkoznod, amelyik a legjobban megfogott valamiért. Mondd ki magadban a gondolatot, tedd fel a kérdést és figyelj arra, hogy milyen szituációkra emlékszel vissza, milyen történeteket enged fel a tudatalattid. Menj visszafelé az időben, akár gyermekkorodig, nézz rá minden emlékre, ami az adott mondatra reakcióként felbukkan. Ne ítélkezz, ne foglalkozz azzal, hogy jól vagy rosszul döntöttél a múltban, szemlélődj csupán! Lásd magad kívülről.
 
Ha úgy érzed mindent láttál már, írd le egy papírra vagy jegyezd meg a szituációkat és azok minden szereplőjét. Majd helyezd magad kényelembe, majd jelenítsd meg magad előtt egyesével azokat a személyeket, akik az előbb felbukkantak előtted képzeletedben. Gondolatban mondd el nekik, hogy már nem haragszol rájuk és köszönd meg, hogy vállalták a negatív szerepet a tapasztalásodban. Ölelj meg mindenkit külön-külön és érezd a megbocsátás, felszabadító érzését, ezután idézd vissza a szituációkat és csomagold be őket. Lehet egy dobozba, papírba, lufiba, bármibe, ami eszedbe jut. Ezután jelenítsd meg a Holdat. Lásd magad előtt, ahogy teljes egészében ragyog, tedd fel rá a pakkjaidat és hagyd ott. A Hold ahogy fogyó fázisba lép úgy viszi magával a te rossz emlékeidet is, ami helyére megértés és megbocsátás tiszta energiái maradnak.


Krősz Zsuzsa


Rólunk mondták

További vélemények